Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Llibreria Jaimes

Llibreria Jaimes

Botigues Dreta de l'Eixample
Jaimes
1/2
© Maria Dias
Jaimes
2/2
© Maria Dias

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

La humanitat no podria viure sense arbres. I sense llibres? Amb aquesta mancança la vida seria menys humana. A la llibreria Jaimes ens rep un arbre amb els fruits (les pàgines) que les branques han alliberat al sostre. L’arbre és una columna de l’estructura de l’edifici, folrada de resina. La Jaimes, la llibreria francesa de Barcelona, és menys coneguda com a llibreria catalana. No és perquè sí que la producció en català encapçala les taules de novetats. “Un pont que uneix França i Catalunya”, diu Montse Porta Arnau, la directora.
L’impressor Jaume Arnau i la seva esposa Isabel van obrir, el 1941, un establiment de papereria i llibres escolars francesos al costat del Liceu francès. S’havia de dir Jaumes, o bé James. Però per a l’autoritat competent va ser Jaimes. Anys més tard, la Història de Catalunya de Ferran Soldevila era a l’aparador de la Diagonal. Traslladada al passeig de Gràcia, també va ser galeria d’art fins als primers 90. Ara, al carrer València, la Jaimes celebra el 75è aniversari amb un actiu club de lectura (Jaime le Noir) sota l’arbre de la vida, de la ciència, del coneixement.

Per Maria Gorgues

Publicat

Detalls

Adreça València 318
Barcelona
08009
Contacte
També t'agradarà
    També t'agradarà
      Últimes notícies