Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Perruqueria afro
Foto: Shutterstock

Les 7 millors perruqueries afro de Barcelona

Aquests són els establiments que millor treballen les trenes, les rastes i les extensions per a cabells negres

Laia Jordà Sánchez
Borja Duñó
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

L'autora irlandesa Emma Dabiri ha dedicat tot un llibre als cabells afro, un tipus de cabells que quan ella era petita s'havien de "domar" perquè no encaixaven al cànon de bellesa dictat per la mirada blanca, però que estan "carregats de significats socials i racials". 'No me toques el pelo' (Capitán Swing, 2023) explora l'origen i la història d'uns pentinats que són autèntica història de la cultura negra, i que fins i tot es van usar com a codis secrets que podien servir per fugir de l'esclavitud.

Per la dona negra el cabell és política

L'artista visual afro catalana Montserrat Anguiano reconeix que de petita se l'allisava amb productes químics que li feien mal, fins que va redescobrir la seva negritud: "Per la dona negra el cabell és política", assegura. Cuidar-lo també vol dir compartir un temps de qualitat amb altres dones negres: "Ens ajudem entre nosaltres, ens fem les trenes, és un temps de cures, un espai on ens sentim segures, estimades i protegides", explica. 

Hi ha el tema de l'apropiació cultural, com el de les trenes de boxejadora de la Kim Kardashian, de les quals també parla Dabiri al seu llibre. "No estic en contra que persones no negres en portin, simplement has de portar-les amb consciència, has de saber d'on venen", diu Anguiano. 

Però no tothom sap tractar els cabells afro i és per això que calen perruqueries especialitzades. Aquí teniu algunes de les millors de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: 10 dones barberes de Barcelona que no es tallen un pèl

Les millors perruqueries afro de Barcelona

 • Salut i bellesa
 • Perruqueria

Belle Dame és un saló amb més de vint anys d'història especialitzat en extensions, trenes i tot tipus de pentinats afro que es troba al carrer del Carme 85 a Barcelona. A més a més, també imparteixen cursos per ensenyar tècniques de com tractar aquest tipus de cabell posant extensions, fent allisats o rastes, entre d’altres. Tot i que al seu perfil d’Instagram s’enfoquin només a les trenes i extensions, a la seva pàgina web trobareu una galeria de fotografies amb tots els treballs que van fent, on destaquen les rastes de tota mena.

 • Salut i bellesa
 • Perruqueria
 • preu 1 de 4

Si busqueu una perruqueria coneguda dins del sector, aquesta és Iletnic; un saló especialista en cabell afro, trenes i rínxols situat al carrer Ramón Albó, 67. No tenen pàgina web, però al seu compte d’Instagram comparteixen consells i trucs per cuidar els vostres rínxols. Per als més curiosos, a TikTok també comparteixen tot el procés per aconseguir un resultat professional, un 'behind the scenes' (darrere de les càmeres) pas per pas. Si voleu anar més enllà, també imparteixen cursos per aprendre en persona tècniques professionals per cuidar el vostre cabell. 

 

Publicitat
 • Salut i bellesa
 • Perruqueria
 • preu 1 de 4

En aquesta llista no podria faltar Samvina, la primera perruqueria afro a Catalunya i la segona de tota Espanya. Extensions Cornrow (trenes enganxades), trenes múltiples, 'ricky afro' (arrissat afro) o 'dreadlocks' (rastes) són alguns dels serveis que ofereixen en aquesta perruqueria situada al barri de Sant Antoni, al carrer Viladomat, 1. A més, aquest any estan d’aniversari i compten amb un 10% de descompte en totes les seves especialitats!

 • Salut i bellesa
 • Perruqueria
 • preu 1 de 4

Aquesta perruqueria fa deu anys que va instal·lar-se a Barcelona i el seu equip compta amb més de vint anys d’experiència. Mel y Trenzas és una empresa familiar d’origen africà impulsada per l’art de trenar, un art que moltes de les seves professionals porten fent des de la infància. Tot i que la seva especialitat són les trenes, especialment dels de ganxet, també ofereixen tota mena de pentinats per a cabell afro, des de tractament d’hidratació fins a les decoloracions més extremades. A més, a Instagram comparteixen una part del seu treball, amb el que han aconseguit tenir més d’11.000 seguidors.

Publicitat
 • Salut i bellesa
 • Perruqueria
 • preu 2 de 4

Especialitzats en cabell arrissat i afro, Mi Espacio Rizado té tres espais a Barcelona: un al barri de Sant Antoni (carrer Sepúlveda, 161), un segon a Sarrià (carrer Bori i Fontestà, 13) i el darrer a l’Eixample (carrer Diputació, 28). A part d’oferir tractament per a cabell arrissat, tenen un espai dedicat a l’activisme on diverses activistes ofereixen xerrades i conferències visibilitzant el cabell afro i la situació de les persones racialitzades. A més, en aquest espai donen consells de com potenciar el cabell depenent de la textura, el color i la fisonomia de cadascú. Al seu Instagram trobareu un destacat amb tota la informació per donar-li un cop d’ull quan vulgueu.

 • Salut i bellesa
 • Perruqueria
 • preu 2 de 4

El 28 Academy és una de les perruqueries i acadèmies de bellesa de referència a Barcelona. Aquest espai està format per un grup de joves emprenedors especialitzats en cabell afro o arrissat, tot i que també són experts en recollits i maquillatges per a esdeveniments. A més a més, ofereixen formacions professionals en bellesa 'arrissada', assessories personalitzades i sessions de fotografia! Pugen els seus treballs a Instagram, així com els estilismes i els projectes creatius que duen a terme tant dins com fora de l'estudi. Un perfil que agradarà als més creatius!

 

Publicitat
 • Salut i bellesa
 • Perruqueria
 • preu 2 de 4

Tot i que aquesta perruqueria està ubicada a la Garriga, fer una llista de perruqueries especialistes en cabell afro i arrissat i no posar a Rosy Style seria deixar-la incompleta. Aquest saló és un dels referents del sector i ofereix tot tipus de serveis: tractaments, trenes, extensions i perruques. De fet, aquestes últimes son un dels trets distintius de Rosy Style; en tenen algunes a la venda, però les que més destaquen són les personalitzades. Es pot escollir la mida, el color, la textura... cada perruca és única i personalitzada al gust de la clienta. 

 

 

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat