Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Palmes Viaplana

Palmes Viaplana

Botigues Barcelona
Palmes Viaplana
© Xavi Vaqué

Time Out diu

La quarta generació de Palmes Viaplana va canviar l’enrenou del barri de la Vila de Gràcia pel Priorat suau de la Vilella Baixa. Un bon entorn per al seu taller on les branques de la 'Phoenix dactylifera' (la palmera datilera) es transformen. De la sòbria fulla –símbol de victòria a l’antiguitat– a les palmes trenades amb milers de doblecs que recreen amb gran fantasia, com el modernisme, símbols de la natura.
Està documentat (Joan Amades) que la tradició de fer el ram amb palmes teixides i treballades neix a la segona meitat del segle XIX. Els cistellers del Baix Llobregat conquisten la burgesia urbana amb aquesta artesania. De Sant Vicenç dels Horts provenia Vicenç Viaplana, que va instal·lar taller i botiga a la travessera de Gràcia el 1905.
Joan i Xavier Vaqué Sans, els seus besnéts, són hereus de la tradició que, des de la Vilella Baixa, han obert al món a través d’una botiga online. A la ciutat, les creacions de Palmes Viaplana es troben al Taller dels Oficis dels Artesans de Gràcia (Torrent de l’Olla, 87) i a la fira de la rambla de Catalunya (entre el carrer d’Aragó i el carrer de Consell de Cent). Al costat de les bellíssimes palmes i palmons clàssics en veureu de colors bigarrats. Són tendència que marca la canalla des de fa anys i panys per Setmana Santa.

Detalls

Adreça Rambla de Catalunya, 54
Eixample Dret
Barcelona

També t'agradarà