Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Papirum

Papirum

Botigues Barcelona
Papirum
Foto: Maria Dias

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

L'aparador de Papirum és com un gabinet de curiositats. Vitrina bigarrada, amb desordre planificat, cambra de meravelles per als amants del paper i l'escriptura. Un establiment arrelat al passat gloriós de Barcelona, ciutat de llibreters i impressors. El rètol de l’Antiga Casa Rubió (façana Dagueria) lliga Papirum a un impressor i llibreter de començament del segle XIX, Josep Rubió i Lluch, origen d'una nissaga d'intel·lectuals i professionals del llibre i l'edició. Maria Dolors Crespo i el seu fill Flavio, continuador del negoci, viuen l'esperit d’un ofici que estima el paper. La Maria Dolors, el 1981, va capgirar les clàssiques guardes del llibre antic portant-les a l'exterior fent a mà aquest paper (marbrejat, jaspiat, d’aigües), i vestint llibretes i complements d’escriptori.

Papirum és sinònim d’estilogràfiques i llibretes d'escriptura. Folrades amb pell, d'estil rústic, victorià o medieval, amb paper artesanal, són per fer-hi diana amb lletres. En blanc, com el papir més antic (uns 3000 anys aC) trobat fins ara.

Per Maria Gorgues

Publicat

Detalls

Adreça Baixada de la Lliberteria, 2
Gòtic
Barcelona
08002
També t'agradarà