Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Perelló 1898

Perelló 1898

Botigues L'Antiga Esquerra de l'Eixample
3 de 5 estrelles
Perelló 1898
©MariaDias Perelló 1898

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

La renovació del mercat del Ninot, molt celebrada pels seus habituals, aporta moltes sorpreses i un nombre important de llocs on es pot degustar in situ l’oferta de qualitat en forma de tapes i platillos. Un d’ells és la casa Perelló 1898, mestres bacallaners des de finals del segle XIX. El bacallà que treballa la casa centenària és l’autèntic Gadus morhua, peix de les fredes aigües d’Islàndia i tractat amb el mètode tradicional. Segons explica l’alma mater de la casa Perelló, Núria Perelló, “per mantenir l’excel·lent qualitat i textura es remulla durant set dies a la mateixa aigua i després es dessala remullant-lo de manera lenta i progressiva”.

Amb la incorporació de la quarta generació, Perelló va inaugurar un nou obrador, on segueixen elaborant els seus productes amb els mètodes tradicionals que els van donar la fama. A la seva barra vam poder tastar uns pèsols amb tripa de bacallà i botifarra negra i el bacallà al pommodoro, fet al punt amb tomàquet fresc. El salmó fumat, amb iogurt grec, mel i tòfona, és una altra de les propostes interessants, així com els llardons de pell de bacallà, exquisits per acompanyar un cava Torelló que es pot beure a copes. En aquest nou concepte es poden tastar també tot tipus de fumats i adobats i la seva particular esqueixada. El bacallà i salmó fumats, presentats amb mantegues especials i olivada, són un entrant ideal per després seguir amb un trinxat de la casa amb sardines fumades.

Els seitons són molt particulars, preparats amb ratlladura de llima i taronja, un toc molt original que hi dóna una agradable frescor. A la còmoda barra es pot vermutejar amb tota mena de conserves gallegues o amb gambeta vermella de Huelva salada, per exemple. És un moment molt agradable i és ideal per a un aperitiu o directament per practicar un dinar ràpid en un ambient molt original i agradable. Hi ha bona oferta de cava, vins i vermuts. El pa amb tomàquet es prepara a la vista, sense trampes, cosa que també s’agraeix.

Per Daniel Vázquez Sallés

Publicat

Detalls

Adreça Mercat del Ninot. Mallorca 135. Parada 18-19
Barcelona

Transport Hospital Clínic (L5)
Contacte
Horaris De dl. a ds. de 8 a 21 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies