Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Pujante Rellotgers

Pujante Rellotgers

Botigues Ciutat Vella

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Ulls i mans són els instruments dels artesans i, en el cas dels rellotgers, la vista és l’eina total. Imprescindible: tenir pols i grans dosis de paciència. Els coneixements vénen d’un mestre de l’ofici. La casa Pujante Queral va començar amb l’avi. Alejandro Queral tenia un taller, datat el 1890, al carrer de Joaquín Costa.
Allà va aprendre l’ofici el pare de Xavier Pujante. Els fills van continuar el negoci, primer a la via Laietana i, des del 1980, al carrer de les Magdalenes. En aquest taller, l’ànima dels rellotges no té secrets per a en Xavier. Posen a les seves mans tant peces de primeres firmes com aparells més senzills. Com a servei tècnic, reparen totes les marques.
Per a en Xavier la professió ja no té el prestigi d’abans. L’hora és al mòbil, o a l’ordinador. Els rellotges no són les màquines del temps de l’època de l’avi Alejandro. Els seus besnéts han après l’ofici però és improbable que continuïn. La família avalua ampliar el negoci amb una botiga, conservant el taller. 'Tempus fugit', com els núvols, com les naus, com les ombres, deien els clàssics.

Per Maria Gorgues

Publicat

Detalls

Adreça Magdalenes, 17
Gòtic
Barcelona

Contacte
També t'agradarà
    Últimes notícies