Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sybilla
©Félix Valiente

Sybilla, Premio Nacional de Moda 2015

El Ministeri de Cultura reconeix la dissenyadora de moda per la seva trajectòria i per haver renascut fidel als seus principis

Escrit per
Laia Beltran
Publicitat

“Caminante, son tus huellas el camino y nada más. Caminante, no hay camino, se hace camino al andar”. Sybilla és nom propi en moda. Ni tan sols necessita cognom. Va sacsejar la moda espanyola dels anys 90 i es va convertir en una marca de culte al Japó per un domini del volum que l’acosta a Balenciaga i per una proximitat al cos femení que la connecta amb Vionnet i Madame Grès. “No m’agrada disfressar, la meva feina és donar a les dones les millors peces per tal que inventin els seus propis personatges i en gaudeixin”, assegura. En mans de Sybilla, la moda era, és i serà poesia.

“Al andar se hace el camino, y al volver la vista atrás, se ve la senda que nunca se ha de volver a pisar”. Fa deu anys va vendre la marca i es va implicar en projectes agrícoles a Mallorca. Recuperar el seu nom ha sigut l’esperó per tornar amb idees renovades. Un exemple és la botiga efímera que ha muntat al local de Nani Marquina, per a qui també ha dissenyat una línia de kílims, la llavor involuntària d’una exquisida col·lecció de roba pensada “per enamorar, per donar força i alegria, per fer brillar”. Declinada en negre, vermell i beix, inclou peces “especials, diferents, però també abellidores i fàcils, que es transformen i es poden portar de maneres diferents”, explica. Jerseis de caixmir, vestits sensuals, faldilles i abrics escultòrics. Sybilla es reinventa en nom de Sybilla (i sempre amb teixits meravellosos).

“Caminante no hay camino, sino estelas en la mar”. La cosificació la preocupa, sobretot per la falta de consciència coŀlectiva. “Hi ha una epidèmia de falta d’amor de les dones per elles mateixes”, afirma. Per això vol “celebrar cada corba i no demanar-los que encaixin en cap prototip”. També té un consell per als creadors que comencen. “Cal muntar un bon equip tècnic i si és possible amb amics, ja que passaran molt temps junts. Ser dissenyador és un treball en equip. I el meu equip és el meu tresor i la meva força”.

[Entrevista realitzada amb motiu de la presentació de la nova col·lecció de Sybilla i la col·laboració amb Nani Marquina a l'octubre del 2015]

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat