Peu de Roques
Foto: Jaume CosiallsPeu de Roques

Descobriu tot el que heu de saber de la gastronomia i els productes catalans

Si busqueu farcir les vostres receptes de proximitat i qualitat, perdeu-vos per la Gastroteca, el punt de trobada virtual dels productes de casa nostra

Time Out en col·laboració amb Gastroteca
Publicitat

A Catalunya tenim una eina que, amb pocs clics, ens descobreix tot el patrimoni alimentari que tenim al nostre territori: la Gastroteca.
És la Wikipedia dels aliments locals! I amb ella tant podem passar d'estar plantats en mig d'un camp d'oliveres quan busquem els millors olis d'oliva verge com podem submergir-nos en les nostres costes per saber més sobre el marisc que hi viu.
En les seves 300 fitxes de productes locals trobem tota mena d'informació recollida en un sol punt: fotografies originals, dades del seu territori d'origen, les seves propietats nutricionals, la temporalitat, si compten amb distintius d'origen i qualitat...
Us pica la curiositat per saber més del Pèsol de Llavaneres? Aquí us ho explicaran tot! No sabeu on podeu comprar Formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya? Descobriu quines botigues us estan esperant amb els braços oberts!
I és que a la Gastroteca també trobareu un gran ventall de productors/es catalans de
venda directa o de circuit curt, elaboradors/es, comerços i fins i tot restaurants, allotjaments i càterings de Catalunya que també són aparador de productes sostenibles i representatius de la nostra gastronomia.
Donem una volta per aquesta finestra virtual als nostres camps i les nostres costes? Seguiu llegint perquè us descobrim més secrets de la Gastroteca!

Productes: el territori a un clic

Trobar productes és ben fàcil... decidir-se ja és una altra història!
Dividits per categories com llegums, begudes, carns i embotits, fruita fresca o fruita seca, donar amb aquells productes dels quals voleu saber-ho tot serà ben fàcil. A més! A cada fitxa de producte podreu conèixer el seu territori, distintius, calendari de temporada, atributs i propietats nutricionals i d'altres productes relacionats.

On comprar: de ruta per botigues

A l'apartat d'On Comprar trobareu tres categories diferents: la Compra a pagès, de productors que compten amb el segell de Venda de Proximitat acreditat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. També trobareu la categoria de Compra a l'elaborador, destinada a aquells que transformen productes inclosos al catàleg i/o produïts a Catalunya. I també la categoria de Compra a l'establiment, amb locals comercials, botigues agrobotigues, cooperatives agràries, cooperatives de consum, mercats i més que venen els productes dels productors/elaboradors inclosos al catàleg de la Gastroteca.

On tastar: de taula en taula

Comencem a omplir les panxes? A On Tastar trobeu els restaurants, càterings, allotjaments rurals, hotels i cases de menjar que us serviran la Gastroteca a taula.
Tots els que veureu seleccionats ofereixen com a mínim un 35% de producte local en els plats i també fan constar a la carta el seu nom, procedència o distintiu d’origen i qualitat. Pel que fa a les begudes, tots els establiments d'On Tastar compten amb almenys un 35% de vins i caves amb denominació d’origen catalana o producció a Catalunya.
I les receptes, què? Doncs tots ells ofereixen un terç dels plats de la carta propis de la cuina tradicional catalana o amb interpretacions creatives d’aquesta.

L'Ecoteca: buscar en clau eco

Cada vegada és més comú que els catalans i catalanes tinguem en compte dues coses a l'hora d'omplir el cistell: l'etiqueta ecològica europea, que garanteix el valor agroecològic del producte; i la catalana, que fixa uns criteris específics per al nostre territori. Vosaltres també?
Doncs al nou apartat Ecoteca trobareu aquells locals de compra o tast on els seus aliments afavoreixin la biodiversitat.
Una manera ben gustosa d'aportar el vostre granet de sorra a afavorir el planeta.

Molt més!

Quan sortim del territori durant uns dies ens encanta descobrir noves gastronomies... però és inevitable trobar a faltar la nostra!
És per això que a la secció Al Món podreu localitzar restaurants i botigues d'arreu del món on tastar productes catalans. Tot i que, si es dona el cas d'estar voltant pel territori, segur que us interessa fer un cop d'ull a les Rutes creades especialment per donar a conèixer la gastronomia a través del turisme.
Si ja teniu tots els productes preparats, ara toca cuinar-los! I a Receptes trobareu un munt de fórmules de cuina tradicional catalana perquè li doneu canya als fogons a través de vídeos explicatius d'un minut.
I per no perdre-us cap esdeveniment 'foodie' que torni bojos els vostres paladars, a l'Agenda podreu prendre nota de tastos, fires, mostres i més que tinguin lloc per tot Catalunya.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat