Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'Envers
© L'Envers

Tres jerseis que voldràs posar-te la tardor 2018

Comença a fer fred i aquesta peça serà la vostra aliada durant temporades

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Dignificar el jersei perquè torni a ser com abans: resistent, longeu i estimat. Babaà, L’Envers i Iaios són marques que reivindiquen un jersei com el que podríem haver heretat d’avis o pares (encara portable, encara gustós). Cadascuna hi aporta matisos, però coincideixen a fer part de la producció en zones de tradició tèxtil com Igualada, Olot, Sabadell i Granollers; i en l’aposta per la venda online i per l’excel·lència.

Babaà
© Babaà

Babaà

Qui són?
Babaà va néixer el 2012 de la mà de Marta Bahillo, dissenyadora especialista en punt formada a Irlanda i l’Argentina. Creu en la manera de fer sostinguda i exquisida del seu taller de teixidura, a tocar de Montserrat, on treballen amb màquines japoneses. Hi ha processos de la producció que encara es fan artesanalment.

Per què t'agradarà?
El resultat són jerseis còmodes i afavoridors que no semblen estudiats, però Bahillo, a qui la inspira el fil, dibuixa fins a trobar la peça ideal per vestir adults i nens.

L'Envers
© L'Envers

L'Envers

Qui són?
Julie Robinne també va estar a punt de treballar en una empresa de 'fast fashion', però finalment va prendre el camí oposat (d’aquí el nom de la marca que va crear el 2015). Usa llana provinent d’una de les últimes filatures que la carden a Espanya i França, tot i que en el futur no descarta introduir el cotó o el lli.

Per què t'agradaran?
A més de vetllar per la producció sostenible i ètica, els jerseis de L'Envers són senzills, de colors naturals, i els poden vestir homes i dones indistintament. El més important, diu la Julie, és com s’ha de tractar la peça, perquè la llana “és un material fràgil i viu”.

Publicitat
Iaios
© Iaios

Iaios

Qui són?
Iaios és una marca que ens sona de sempre: la família de Gemma Barbany també s’havia dedicat al tèxtil i ella fa quatre col·leccions va recuperar el projecte. Els seu jerseis porten nom d’ancians –avi Amadeu, Joana Raspall, Maya Angelou– i el valor afegit és que usen fil reciclat, suma d’acrílic i llana regenerada provinent de retalls sobrants de teixit.

Per què t'agradarà?
En tenen de llisos, però també en fan de ratlles i amb estampats jacquard. I malgrat tot conserven aquell aire atemporal, que fa que cada temporada un vulgui treure'ls de l'armari. "Volem recuperar el jersei que et poses cada hivern”, diu Barbany.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat