Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El retorn del terratzo

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Terratzo, Terrazo

El retorn del terratzo

Idees per reconciliar-se amb un material que torna a estar de moda

Per Monapart Barcelona
Advertising

Les modes són cícliques, tant a la vestimenta com en l'arquitectura i l'interiorisme. La gran diferència és que la roba es pot guardar en un armari fins que sigui carn de Flea Market, mentre que una reforma a casa ens obliga a conviure amb els mateixos materials durant anys. Fins que tornen a ser tendència. Això és el que passa amb el terratzo: va ser una modernitat per als nostres avis, un espant per als seus fills (els nostres pares), i avui és una oportunitat per als seus néts (nosaltres). A continuació repassem alguns usos del terratzo perquè et reconciliïs amb aquest material.

Terratzo Terrazo
© Mina Brinkey Photography

Terres

Potser l'ús més evident del terratzo. Encara que puguem pensar que es va inventar en els anys seixanta a Benidorm, la realitat és que va néixer a Venècia fa més de cinc-cents anys. És un material econòmic i resistent, i avui dia hi ha fabricants que ofereixen una gamma de dissenys molt àmplia i colorista. Si has heretat un pis amb aquests terres, no arrufis el nas. Ben polit quedarà com a nou i estaràs a l'última.

Mobles terratzo terrazo
© Normann Copenhagen

Mobles

Ara que el disseny nòrdic està en boca de tots, fem cas dels nostres amics escandinaus a l'hora d'introduir el terratzo en el nostre mobiliari. Una bona base de taula pot guanyar molt amb un tauler d'aquest material. (Off the record: si ets dels que s'obliden de netejar les molles després de dinar, un dels seus avantatges és que la brutícia es confon amb el disseny de graveta i pedres ... :@)

Advertising
Bany terratzo terrazo
© dzek

Bany

Una banyera de terratzo? Per què no? Un tractament adequat d'aquest material el fa perfectament impermeable i suau al tacte (res de calfreds en fregar amb les ungles!). L'estudi londinenc Dzek fabrica terres, parets i tot el mobiliari del bany, incloent-hi un WC i la seva cisterna units per una canonada del també ressuscitat coure.
Consell per a amants del terratzo: utilitzar amb moderació.

Joieria terratzo terrazo
© 22Design

Joieria

Per què limitar-nos a l'interiorisme? Igual que succeeix amb materials més nobles com el quars o el marbre, aquesta amalgama de pedres i ciment pot resultar molt elegant per decorar el nostre cos. Si et preocupa el seu pes, hi ha imitacions més lleugeres fetes amb resines i amb una gamma de dissenys i colors encara més variada que la versió mineral.

Advertising
Estampado terratzo terrazo
© Colmillo de Morsa

Estampat

Una prova irrefutable de l'actualitat del terratzo és l'aplicació del seu disseny en altres materials: estampat en teixits, imprès en paper (com els quaderns d'Octaevo), o en fundes d'iPhone (com fa l'estudi Form Maker).

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising