Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El retorn del terratzo

El retorn del terratzo

Idees per reconciliar-se amb un material que torna a estar de moda

Terratzo, Terrazo
Per Monapart Barcelona |
Advertising

Les modes són cícliques, tant a la vestimenta com en l'arquitectura i l'interiorisme. La gran diferència és que la roba es pot guardar en un armari fins que sigui carn de Flea Market, mentre que una reforma a casa ens obliga a conviure amb els mateixos materials durant anys. Fins que tornen a ser tendència. Això és el que passa amb el terratzo: va ser una modernitat per als nostres avis, un espant per als seus fills (els nostres pares), i avui és una oportunitat per als seus néts (nosaltres). A continuació repassem alguns usos del terratzo perquè et reconciliïs amb aquest material.

Terratzo Terrazo
© Mina Brinkey Photography

Terres

Potser l'ús més evident del terratzo. Encara que puguem pensar que es va inventar en els anys seixanta a Benidorm, la realitat és que va néixer a Venècia fa més de cinc-cents anys. És un material econòmic i resistent, i avui dia hi ha fabricants que ofereixen una gamma de dissenys molt àmplia i colorista. Si has heretat un pis amb aquests terres, no arrufis el nas. Ben polit quedarà com a nou i estaràs a l'última.

Mobles terratzo terrazo
© Normann Copenhagen

Mobles

Ara que el disseny nòrdic està en boca de tots, fem cas dels nostres amics escandinaus a l'hora d'introduir el terratzo en el nostre mobiliari. Una bona base de taula pot guanyar molt amb un tauler d'aquest material. (Off the record: si ets dels que s'obliden de netejar les molles després de dinar, un dels seus avantatges és que la brutícia es confon amb el disseny de graveta i pedres ... :@)

Advertising
Bany terratzo terrazo
© dzek

Bany

Una banyera de terratzo? Per què no? Un tractament adequat d'aquest material el fa perfectament impermeable i suau al tacte (res de calfreds en fregar amb les ungles!). L'estudi londinenc Dzek fabrica terres, parets i tot el mobiliari del bany, incloent-hi un WC i la seva cisterna units per una canonada del també ressuscitat coure.
Consell per a amants del terratzo: utilitzar amb moderació.

Joieria terratzo terrazo
© 22Design

Joieria

Per què limitar-nos a l'interiorisme? Igual que succeeix amb materials més nobles com el quars o el marbre, aquesta amalgama de pedres i ciment pot resultar molt elegant per decorar el nostre cos. Si et preocupa el seu pes, hi ha imitacions més lleugeres fetes amb resines i amb una gamma de dissenys i colors encara més variada que la versió mineral.

Advertising
Estampado terratzo terrazo
© Colmillo de Morsa

Estampat

Una prova irrefutable de l'actualitat del terratzo és l'aplicació del seu disseny en altres materials: estampat en teixits, imprès en paper (com els quaderns d'Octaevo), o en fundes d'iPhone (com fa l'estudi Form Maker).

Advertising