Alan Rickman

5 grans moments d'Alan Rickman a les pel·lícules de Harry Potter

El versàtil i aclamat actor britànic ha mort als 69 anys. Tità del cinema i dels escenaris, Alan Rickman es va guanyar tota una nova generació d'aficionats en interpretar el professor Snape. Recordem els millors moments del personatge

Publicitat

Alan Rickman estava lluny de ser un actor d'una sola nota: les seves interpretacions a films tan diferents com 'Sentit i sensibilitat' i 'La jungla de cristal' ho demostren.

Però en els darrers anys, va ser conegut sobretot per un paper en particular: el professor Snape a les pel·lículas de 'Harry Potter'. El que fàcilment podria haver estat un dolent de pa sucat amb oli es va convertir, en la pell de Rickman, en un personatge ple de matisos, complex, i, finalment, un dels personatges més emblemàtics de la sèrie de vuit pel·lícules.

Llancem un devessall d'espòilers mentre fem una mirada retrospectiva als moments més notables de Rickman com el menyspreador mestre amb perruca negra.

1. Qualsevol dels moments en què Snape va dir: "Senyor Potter..."

Es pot veure a: La majoria de les pel·lícules.

Des de la primera cinta, Snape no va poder ocultar el seu menyspreu pel jove Harry. Rickman va expressar generalment aquesta animadversió en una creixent tendència a deixar el major temps possible entre la primera i segona síl·labes de la paraula 'senyor' cada vegada que es dirigia a l'Elegit.

2. Posant Hermione al seu lloc

Es pot veure a: 'Harry Potter i el presoner d'Azkaban'

L'enorme capacitat de Rickman per menysprear ja es va fer cèlebre a 'Robin Hood, príncep dels lladres', però hi ha alguna cosa especialment deliciosa quan els seus dards perfectament enunciats van dirigits cap a un grup de marrecs intrèpids i pedants. El nostre moment favorit és quan baixa els fums a Hermione tot bramant: "Setciències insofrible".

Publicitat

3. "La vida no és justa"

Es pot veure a: 'Harry Potter i l'Orde del Fènix'

Almenys durant les primeres cinc pel·lícules, Snape va ser descrit com poc més que un miserable sospitós, tot i que la interpretació de Rickman va afegir llum i ombra a cada escena. Aquesta frase
icònica –"La vida és injusta"– es podria haver deixat anar sense miraments o fins i tot amb crueltat: però hi ha certa compassió latent. Que sigui absolutament certa (com demostra la seva mort) fa que encara sigui més commovedora.

4. L'assassinat de Dumbledore

Es pot veure a: "Harry Potter i el príncep mestís'

En el moment, ens va semblar xocant, però, d'alguna manera, sabíem que la mà de Snape estava forçada quan complia la maledicció matant el seu vell amic, el director de Hogwarts. Les seves accions podien ser brutals, però hi havia alguna cosa sota la superfície de la cara de Rickman que ens deia que estava realment del costat dels àngels. És molt estrany que un assassinat pugui ser descrit com dolorós per a tots els involucrats, fins i tot per a l'assassí.

Publicitat

5. L'escena de la seva mort

Es pot veure a: 'Harry Potter i les relíquies de la mort (part 2)'

La plenitud de la tragèdia de Severus Snape només es fa evident a la pel·lícula final, quan la seva mort a mans de Lord Voldemort condueix a la trista revelació final. Rickman interpreta l'escena de la mort d'una manera preciosa –et sents allà amb ell quan diu les seves paraules finals al Harry–, però aquest moment encara té més pes en retrospectiva, després de veure la desesperació de Snape durant la mort de la seva estimada Lily Potter. És l'escena més poderosa de tota la sèrie, un moment de patetisme punyent d'un veritable gran actor de cinema. L'enyorarem.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat