Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 5 noves sèries que has de veure

5 noves sèries que has de veure

Et recomanem les millors sèries del moment perquè no hagis de perdre temps triant. Posa't còmode i gaudeix!

Informer
Foto: 'Informer' Fotograma de la sèrie 'Informer', dir. Jonny Campbell
Per Serielizados |
Advertising

Estan subscrits a tot: Netflix, HBO, Filmin, Amazon Prime, Movistar +. També miren sèries a YouTube, a betevé i a TV3. Les veuen a totes hores i ho fan abans que ningú. Són autèntics devoradors, experts en relats, amants de la pantalla. Són tan fans de les sèries que fins i tot n'organitzen un festival: el Serielizados Fest. Sí, parlem de Serielizados, la plataforma d'addictes a les sèries feta per addictes a les sèries. 

Aquí anirem compartint les últimes sèries que han vist i recomanen: novetats d'aquí o de fora, i també noves temporades de les nostres sèries preferides. Si no teniu clar què heu de veure, confieu en ells. Penseu que el temps que estalvieu triant quina sèrie veieu, pot ser temps invertit en més capítols. I hi ha capítols que valen or. 

No hi ha temps per perdre: premeu el 'play'. 

NO T'HO PERDIS: El top 5 de la cartellera de cine

Ja les has vist?

State of the Union

State of the Union

Deu episodis de deu minuts cadascun. Sense compromís. Aquest és el lema d’una de les rareses de l’any. En l’era del consum hiperbòlic de sèries, de tant en tant s’agraeix una que no et demani fidelitat. Durant deu capítols coneixem la relació i la vida d’una parella a través de les seves converses a un bar just abans d’entrar a teràpia. Tot plegat magistralment narrat per dos mites: Nick Hornby al teclat i Stephen Frears a la batuta.

Ben fet: La prova que menys és més a partir d’un punt de vista original, diàlegs àgils i unes actuacions molt naturals de Chris O’Dowd i Rosamund Pike. Una sèrie minimalista, que esquiva la pretensió amb molt d’enginy.

No cola: Apagueu les pantalles abans de la projecció, la sèrie requereix tota la vostra atenció. Oblideu-vos dels vostres perfils d’Instagram o Twitter. Stop segones pantalles o perdreu el fil dels diàlegs. Va, que són 100 minuts.

Disponible a HBO Espanya

Informer

Informer

Europa, 'fake news', terrorisme. Qui millor que la BBC per tractar el tema? 'Informer' és la sèrie europea que els fans de 'The wire' estàvem esperant. Tot comença (i acaba) amb l’atac d’un encaputxat a una cafeteria de Londres. A partir d’aquí, els guionistes juguen amb passat i present per explicar una història que desmunta tots els estereotips i et demostra que la realitat sempre és més complexa del que sembla. No farem espòilers, millor que la vegeu.

Ben fet: Pocs actors poden dir que el seu primer paper a la vida va ser de prota a una sèrie de la BBC. Nabhaan Rizwan és l’actoràs que interpreta Raza, un personatge a priori naïf però ple de matisos. Caviar iranià.

No cola: Complicat fer crítica, però una cosa que ens ha fet ràbia és que t’avancin les morts d’alguns personatges. Uns guionistes fent espòilers de la seva pròpia sèrie durant el transcurs de la trama.

Disponible a Filmin

Advertising
Nuestro planeta

Nuestro planeta

Quan pensàvem que els documentals de natura no ens podien oferir res de nou, Netflix estrena un espectacle per terra, mar i aire mostrant l’estat de la Terra, maltractada per un antropocentrisme radical. Una sèrie que obliga a tenir una mentalitat ecològica i que enamora a base de plans impossibles, famílies d’orangutans i ocells que ballen per reproduir-se, com ho faries tu a l’Apolo un divendres.

Ben fet: Que Netflix hagi reclutat tota la tropa de professionals de documentals de la BBC com 'Blue planet' o 'Planet earth'. A tots ells i a David Attenborough, el narrador que ens fa posar la pell de gallina.

No cola: L’estructura es fa un pèl repetitiva. Tot està narrat perquè comencis adorant el planeta i perquè acabis odiant els humans. Molt necessari, però quan portes tres capítols ja t’ho esperes.

Disponible a Netflix

Tales from the tour bus

Tales from the tour bus

Res millor que passar una tarda de diumenge descobrint les històries salvatges dels personatges més lamentables i representatius de la música country. Un road trip que va de Nashville fins a Austin en un autobús conduït per Mike Judge, acompanyat de genis com Jerry Lee Lewis, Johnny Paycheck o George Jones. Mai havia tingut tant sentit la màxima: sexe, drogues i rock & roll. Una sèrie documental deliciosament corrosiva.

Ben fet: El segell de Mike Judge és l’animació ('Beavis and Butt-Head') i la comèdia ('Silicon Valley'). A 'Tales from the tour bus' la combinació entre animació, humor i imatges d’arxiu resulta totalment hipnòtica.

No cola: Que alguns dels protagonistes encara estiguin vius. Com és possible? També és veritat que si Keith Richards encara ronda pels escenaris després de caure d’arbres tropicals i d’esnifar-se les cendres del seu pare, tot és possible.

Disponible a HBO

Advertising
Warrior

Warrior

Bruce Lee volia portar aquesta idea al cinema i ara arriba a HBO. Una història sobre les Guerres Tong a San Francisco a principis del segle XIX al barri de Chinatown. Una batalla entre les diferents bandes dels barris xinesos. Sèrie coral i amb moltes capes: immigració, prostitució, política, policies i irlandesos borratxos. Tot amb una destresa audiovisual descomunal. Si Lee aixequés el cap, ho celebraria amb una puntada de peu voladora.

Ben fet: Escenes explícites i hòsties a mansalva? Jonathan Tropper és l’home. El creador de 'Banshee' va agafar les regnes del projecte per desenvolupar la idea de Bruce Lee. Agradarà a fans de sèries com 'Peaky Blinders'.

No cola: Que només es parli en xinès a la primera escena. Als americans els costa incloure altres idiomes, inclús en un cas com aquest, quan el 80% de la història és amb actors xinesos. Això és una pena. 

Disponible a HBO Espanya

More to explore

Advertising