Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 5 noves sèries que has de veure

5 noves sèries que has de veure

Et recomanem les millors sèries del moment perquè no hagis de perdre temps triant. Posa't còmode i gaudeix!

Esta mierda me supera
Foto: Netflix Esta mierda me supera
Per Serielizados |
Advertising

Estan subscrits a tot: Netflix, HBO, Filmin, Amazon Prime, Movistar +. També miren sèries a YouTube, a betevé i a TV3. Les veuen a totes hores i ho fan abans que ningú. Són autèntics devoradors, experts en relats, amants de la pantalla. Són tan fans de les sèries que fins i tot n'organitzen un festival: el Serielizados Fest. Sí, parlem de Serielizados, la plataforma d'addictes a les sèries feta per addictes a les sèries. 

Aquí anirem compartint les últimes sèries que han vist i recomanen: novetats d'aquí o de fora, i també noves temporades de les nostres sèries preferides. Si no teniu clar què heu de veure, confieu en ells. Penseu que el temps que estalvieu triant quina sèrie veieu, pot ser temps invertit en més capítols. I hi ha capítols que valen or. 

No hi ha temps per perdre: premeu el 'play'. 

NO T'HO PERDIS: El top 5 de la cartellera de cine

Ja les has vist?

Esta mierda me supera
Foto: Netflix

Esta mierda me supera

Com si Eleven de 'Stranger things' hagués anat a parar a l’univers de 'The end of the f***ing world'. Esta mierda me supera, adaptació del còmic de Charles Forsman, és la nova dosi de Netflix per seguir alimentant el gènere 'comingof- age' amb adolescents emprenyats amb el món. Syd, la protagonista, té una manera brutal de canalitzar l’ansietat i la ràbia. L’inici és revelador: "Estimat diari, ves-te’n a prendre pel sac".

Ben fet: Incloure els superpoders en una història mil vegades explicada. Aquesta aportació, heretada del còmic de Charles Forsman, és un gran punt de partida que aporta originalitat a la típica història d’adolescents rarets.

No cola: Costa saber en quina època succeeix la sèrie. Vestits dels anys 90, cotxes dels 70 i teles de plasma actuals. La mescla d’estils us pot marejar si sou una mica sensibles. Que sigui vintage i actual alhora li resta credibilitat.

Disponible a Netflix.

La Tierra de noche
Foto: Netflix

La Tierra de noche

Si us penseu que amb aquest títol us parlarem d’una sèrie de misteri o de la pel·li de Jim Jarmusch, aneu errats. 'La Tierra de noche' és una docusèrie que mostra per primera vegada com es comporten les espècies quan es fa de nit. Des de la selva amazònica a l’Àrtic fins a les grans ciutats. Hi veureu micos, pumes, ossos polars, lleons i bestioles que mai havien estat enregistrades. Per a diumenges de ressaca emocional.

Ben fet: Innovar en el món dels documentals d’animals. La BBC és el rei Mides del gènere, però Netflix està trobant el seu lloc apostant per premisses originals, com a 'La Tierra de noche' i a meravelles com 'Nuestro planeta'.

No cola: Es fa estranyíssim veure un documental sobre la vida salvatge sense la veu del mite, el guru, David Attenborough. La narradora aquí és Samira Wiley. Res a dir, però volem que torni Attenborough: contigo empezó...

Disponible a Netflix.

Advertising
Drama
Foto: Playz

Drama

Feia falta una sèrie en català per a adolescents que també atrapés un públic més gran. 'Drama (Playz i El Terrat) arriba per recordar-nos que el talent local jove ho pot rebentar quan se’l deixa aflorar. Irreverent i directa com una comèdia britànica juvenil de qualitat ('Lovesick', 'Skins'...), 'Drama' podria ser l’'spin-off' punky i femení de 'Merlí 'sobre la vida de compartir pis amb 20 anys a Barcelona. Diàlegs tal com ragen amb uns personatges molt ben definits. Que no decaigui.

Ben fet: Elisabet Casanovas ho peta molt fort. Una actriu d’una capacitat bestial amb un personatge molt natural, despreocupadament sexi i amb un recorregut emocional potent. I amb Ignatius Farray com a pare. Estem molt 'in'.

No cola: Alguns recursos i girs de guió són força previsibles: l’embaràs, la malaltia, la infidelitat. Tot i això, la naturalitat dels diàlegs i els personatges s’acaben imposant a aquests factors a mesura que avança la història.

Disponible a Playz RTVE.

Avenue 5
Foto: HBO

Avenue 5

Les vacances del futur no seran en creuers pel mar, seran en naus espacials pel sistema solar. Un pla collonut si no fos perquè aquest futur de moment només existeix a bord de l’Avenue 5. La nova sèrie d’Armando Iannucci ('The thick of it', 'Veep') narra les aventures d’aquest transbordador falsament capitanejat per Hugh Laurie acompanyat d’una tripulació penosa. Clàssic humor Iannucci però canviant els passadissos de 'Veep' per un creuer interestel·lar. Tot molt més boig.

Ben fet: És fascinant el catàleg de personatges ineptes i dèspotes amb càrrecs respectats. Polítics, advocats, capitans... Iannucci és l’amo retratant la ineptitud de persones a priori respectadíssimes per la societat.

No cola: El president de la companyia. És impossible treure’s del cap aquesta espècie de Brays Efe tenyit de ros amb un aire de Paquita Salas. Impossible ser respectat amb aquest gat al cap i amb aquell to repel·lent des del minut 0.

Disponible a HBO Espanya.

Advertising
El visitante
Foto: HBO

El visitante

Una altra novel·la de Stephen King adaptada a sèrie. Fins aquí, tot normal, cap notícia, una més a la llarga llista, si no fos perquè aquesta és especial: està adaptada per Richard Price ('The wire'). El que comença sent la típica sèrie criminal acaba esdevenint un malson terrorífic. La fusió entre l’escriptura de diàlegs àgils i realistes de Price amb el component sobrenatural de King dona una criatura deliciosament inquietant; el fill d’'Hannibal' i 'True detective'.

Ben fet: Com manté la tensió durant tots els capítols. Un exemple d’escriptura de guió magistral dosificant informació gota a gota. Price ja ho va fer amb 'The night of' i ara ens manté atrapats a través de la seva narració.

No cola: La figura del detectiu turmentat. No es pot ser inspector de policia sense tenir un passat fosc? Sense que se’t mori un fill? Sense beure’t una ampolla de whisky al dia? Des de Rust Cohle la vida del detectiu és més fosca.

Disponible a HBO Espanya.

Advertising