gran_muralla

5 raons per les que has d'anar a veure "La Gran Muralla"

No et perdis aquest film èpic!

Publicitat

El divendres 17 s'estrena La Gran Muralla, la nova pel·lícula de Matt Damon, dirigida pel mestre Zhang Yimou. T'expliquem els detalls que fan d'aquest espectacular film d'època un dels títols imprescindibles de la cartellera.

5 raons per les que has d'anar a veure "La Gran Muralla"

1. Perquè explica una història èpica i fantàstica.

Qui més qui menys, tothom està familiaritzat amb La Gran Muralla. Al cap i a la fi, és una de les meravelles monumentals que han resistit el pas dels segles, i cada any atreu milers de turistes a la Xina. La història d'aquesta construcció està perfectament documentada històricament, i se sap que va ser construïda per defensar l'imperi xinès dels atacs provinents de les tropes de l'estepa euroasiàtica. Però a La Gran Muralla, Max Brooks (autor que revolucionà el fantàstic amb Guerra Mundial Z) ha donat una volta a aquesta idea, fabulant amb la idea que la muralla es construí amb la voluntat de protegit el territori de quelcom més... monstruós. I fins aquí podem llegir. La resta ho hauràs de descobrir tu mateix anant al cinema, però et podem assegurar que en sortiràs bocabadat!

2. Perquè té un repartiment espaterrant.

Després de ser un naufrag espacial a El marciano, i de tornar-se a posar a la pell de l'agent Jason Bourne, ara Matt Damon viatja en el temps per convertir-se en William Garin, un mercenari europeu que es busca la vida a la Xina medieval. En el trajecte l'acompanya Pedro Pascal (el carismàtic Oberyn Martell de Joc de Trons, a qui també hem vist a Narcos) i el gran Willem Dafoe (un mite camaleònic, que tan aviat treballa amb genis de la talla de Martin Scorsese i David Lynch com es menja la pantalla fent de malvat a Spiderman). Al seu costat, trobem a les estrelles més rutilants del firmament asiàtic, com ara Andy Lau (As Tears Go By, Infernal Affairs) o Jing Tiang, a qui ben aviat veurem a Kong: Skull Island, i que de ben segur esdevindrà una gran figura internacional.
Publicitat

3. Perquè la dirigeix un mestre del cinema xinès.

Ha plogut molt d'ençà que vam descobrir Zhang Yimou amb aquella preciosa pel·lícula anomenada Sorgo rojo, que va resultar clau en l'arribada a occident del modern cinema asiàtic. Des d'aleshores, Zhang s'ha convertit en un dels grans noms de referència del cinema xinès, tan capaç de dirigir obres mestres intimistes -Ni uno menos, El camí cap a casa- com de renovar la tradició del wuxia (el cinema d'arts marcials i combats a espases) en superproduccions fastuoses com ara Hero i La casa de les dagues voladores. Amb La Gran Muralla, el cineasta afronta un nou repte, ja que no només es tracta de la primera pel·lícula que roda íntegrament amb anglès, sinó que a més és la producció més cara mai rodada a la Xina.

4. Perquè és un gran espectacle, ideal per ser gaudit a les sales Cinesa.

Els 135 milions de dòlars invertits en la pel·lícula queden patents en el desplegament tècnic i humà que transmeten les imatges d'un film ple de batalles espectaculars, efectes visuals de primera categoria, vestuari detallista i decorats increïbles, començant per la reconstrucció de la Gran Muralla que dóna nom al film i on transcorre bona part de l'acció. El talent de Zhang Yimou per crear composicions de gran bellesa llueix com mai a La Gran Muralla, que es podrà gaudir en condicions immillorables a les sales Cinesa, tant a escala visual com sonora: a Cinesa La Maquinista es projectarà a la Sala Dolby, mentre que a Cinesa Diagonal Mar l'aventura ens envoltarà amb l'exclusiva experiencia iSens.
Publicitat

5. Perquè la pel·lícula ve amb sorpreses i regals!

I, justament, les sales Cinesa han preparat unes accions molt especials coincidint amb l'estrena de La Gran Muralla: el divendres 17 de febrer, entre les 20:00 i les 21:30, al Cinesa Diagonal tindrà lloc una exhibició de dracs i lleons xinesos, que ens faran sentir al bell mig de la cultura asiàtica. I a totes les sales Cinesa, els espectadors de la pel·lícula rebran un obsequi especial. Això sí: les existències són limitades, així que no feu tard!!!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat