Amarcord Fellini

Cine
All that Jazz
1/2
La dolce vita
2/2
La dolve vita

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Amb motiu del centenari del naixement del cèlebre director italià Federico Fellini, la Filmoteca de Catalunya acull, fins el 21 de febrer, el cicle Amarcord Fellini, que projectarà l’obra completa d'un dels directors més importants que ha donat el cinema europeu, així com col·laboracions com a guionista i la seva empremta en altres cineastes.

Destaquen projeccions com 'La strada' (22 de gener), film li va valdre el seu reconeixement internacional abans del gran clàssic 'La dolce vita' (23 i 28 de gener), peculiar descens als inferns retratant l'aristocràcia romana dels anys seixanta; el primer llargmetratge en color que va dirigir, 'Giulietta de los espíritus' (26 i 29 de gener); el seu circ particular sobre una Roma molt pictòrica, irreal i agonitzant de 'Fellini-Satyricon' (30 de gener) o 'I clowns' (31 de gener), homenatge de Fellini als 'ambaixadors' de la seva vocació de pallasso.

Al cicle s'hi projectaran també títols que tenen ben marcada la seva empremta, com tres lectures ben particulars del seu premiat film 'Otto e mezzo' (Ocho y medio 8½): el musical 'All That Jazz' (21 i 26 de gener), intens i excèntric film de Bob Fosse que serveix com un particular exercici de reflexió vital en relació a la passió del director i coreògraf pel món del cinema musical i de l'espectacle coreogràfic; la comèdia '8½ Women' (21 de gener), de Peter Greenaway i el també musical 'Nine' (22 de gener), de Rob Marshall, remake modernitzat de 'Ocho y medio' protagonitzat per Daniel Day-Lewis.

Detalls

També t'agradarà