Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Casa Asia Film Week 2015: el millor de la programació
The Golden Era
The Golden Era

Casa Asia Film Week 2015: el millor de la programació

Les 10 pel·lícules imprescindibles del festival de cine asiàtic de Barcelona

Per Maria Jose Gómez, Josep Lambies i Aleix Cabau
Advertising

Entre l’11 i el 15 de novembre, el festival de cine asiàtic de Barcelona ofereix una selecció de pel·lícules de vint països, la majoria rodades els anys 2014 i 2015 i que són difícils de veure a les sales convencionals. El Casa Asia Film Week tindrà lloc als Cinemes Girona i ens permetrà veure una cinquantena de 50 pel·lícules: no patiu si no podeu veure-les totes, aquestes són les 10 que no us podeu perdre!

Casa Asia Film Week 2015: The Golden Era

Què fer

Ann Hui. Hong Kong, 2014. VOSE. 172'.   Amb guió deli Qiang, la directora Ann Hui s’endinsa en la vida de dos escriptors xinesos dels anys 30, Xiao Hong i Ding Ling. L'edat d'or de la que fa referència la pel·lícula correspon a una època turbulenta en què les circumstàncies no eren gens fàcils per als qui adoptaven una postura contraria al règim. La recreació d'ambients que formen part d’un passat en molts casos encara vigents i que les generacions actuals no han conegut, posa en circulació fragments d'una història que no es pot defugir i que forma part de les vides de seus protagonistes.

Advertising

Casa Asia Film Week 2015: Miss Hokusai

Què fer

Keiichi Hara. Japó, 2015. VOSE. 90'.   Keiichi Hara torna a enlluernar-nos amb aquesta adaptació del manga de culte de Hinako Sugiura, un preciós relat al voltant de O-Ei, la filla del mestre pintor Hokusai. El director de l'exquisida 'Colorful' ha signat el retrat d'una família i d'una època, la de la ciutat d'Edo de principis del segle XIX.

Casa Asia Film Week 2015: The sacred arrow

Què fer

Pema Tseden. Xina, 2014. VOSE. 97'.   En el tradicional concurs de tir amb arc entre dos pobles, Nyima de Damo se sobreposa a Dradon Lhalong. És el segon any consecutiu en què el poble Damo guanya el concurs. Dradon, furiós, després de perdre i ser acusat d'avergonyir al seupoble, troba a la seva germana amb Nyima en un bosc de nit. Dradon el desafia perquè tornin a competir, amb la condició que si Nyima perd no podrà casar-se amb ella.

Advertising

Casa Asia Film Week 2015: Ant story

Què fer

Mostafa Sarwar Farooki. Bangladesh, 2013. VOSE. 93′.   Cada día quan torna a casa seva del suburbi, Mithu, un jove estudiant, mira en direcció a Dhaka, una ciutat rica, brillant, llunyana… Com que vol formar part d’aquest món, Mithu comença un viatge, construint al seu voltant un entramat de mentides.

Casa Asia Film Week 2015: Gayby baby

Què fer

Maya Newell. Austràlia, 2015. VOSE. 85'.    En una Austràlia dividida entre partidaris i detractors del matrimoni entre persones del mateix sexe, aquest documental ens mostra la vida de quatre nens Gus, Ebony, Matt y Graham els pares dels quals son homosexuals. El documental explora la seva infància i adolescència, i si, d'alguna manera, créixer com 'Gayby baby' els ha afectat. La pel·lícula es va rodar durant tres anys i mig, i respon a la inquietud que els debat polítics han generat a la seva directora. Maya Newell, que es va donar compte que ningú parla amb els propis afectats, els nens. Gayby va ser produïda gràcies al crowdfunding, i s'ha convertit en un emblema de la campanya per promoure la tolerància a la diversitat en les famílies.

Advertising

Casa Asia Film Week 2015: The long farewell

Què fer

Farzad Motamen. Iran, 2015. VOSE. 90'.   Un treballador d’una fàbrica tèxtil s’esforça per mantenir la seva vida després de que aquesta es veiés coberta en polèmica per la mort de la seva dona. Ell és venerat pels seus companys de treball i en constant amenaça per part del germà de la seva esposa, a la recerca de venjança per la seva mort.

Advertising

Casa Asia Film Week 2015: Hill of freedom

Què fer

Hong Sang-Soo. Corea del Sud, 2014. VOSE. 66′.   Un japonès arriba a Corea amb la intenció de trobar a la seva antiga amant. S’allotja en una casa de d’hostes i s’anirà trobant amb diferents persones, algunes d’elles bastant curioses. Mentre no troba a la seva estimada el jove li anirà escrivint cartes per explicar-li les seves experiències

Casa Asia Film Week 2015: A few cubic meters of love

Què fer

Jamshid Mahmoudi. Afganistan, 2014. VOSE. 90'.   A les rodalies de Teheran (Iran) una petita fàbrica dóna treball il·legalment a immigrants afganesos que viuen amb les seves famílies en els abocadors o barraques de barriades properes. En aquest context, Saber (Saed Soheili), un jove treballador iranià, es reuneix en secret amb Marona (Hasiba Ebrahimi), filla d’Abdolsalam (Nader Fallah), un treballador afganès. Entre els dos sorgirà una història d’amor amb un desenllaç imprevisible.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising