Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Els dies que vindran'
Foto: Pantalla Barcelona

Els centres cívics s'omplen de cinema amb Pantalla Barcelona

Aquesta tardor, la cinquena edició de Pantalla Barcelona inundarà nou centres cívics de la ciutat amb la millor selecció de films i curts barcelonins i internacionals. Reserveu la vostra entrada i acomodeu-vos!

Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

Si voleu anar molt més enllà de les cartelleres repletes de Hollywood i no us voleu quedar només amb el que arriba a les grans pantalles de la ciutat, proveu una pantalla local!
La cinquena edició de Pantalla Barcelona aterra als centres cívics de la ciutat del 2 d'octubre al 18 de desembre per donar a conèixer a la ciutadania la cinematografia barcelonina (i amb entrada gratuïta!). Propostes realitzades, produïdes o fins i tot rodades aquí! Amb aquesta iniciativa de l'Institut de Cultura de Barcelona amb suport de la Barcelona Film Commission podreu fer un gran tast de tot el que es cou cinematogràficament a la nostra ciutat.
I no només això: com a novetat d'aquest any Pantalla Barcelona ha ampliat la seva selecció de films amb propostes d'una gran diversitat de festivals que tenen lloc a Barcelona. Una novetat que dona suport als festivals barcelonins que han hagut d'adaptar-se a la situació sanitària que estem vivint i que, alhora, ens portaran films d'origen internacional i de temàtiques i enfocaments molt variats.
Les pantalles dels centres cívics de Can Basté, Pati Llimona, Can Clariana Cultural, Casa Groga, Ateneu Fort Pienc, Zona Nord, Vil·la Florida, Josep Maria Trias i Peitx i Auditori Sant Martí seran les encarregades de projectar una vintena de llargs i una vintena de curts en més de 40 projeccions. Us ajudem a triar la vostra sessió?
Continueu llegint, que us explicarem els festivals que s'amaguen darrere la programació d'enguany, els curts i pel·lícules que hi trobareu i el funcionament d'aquest cicle gratuït i les seves mesures perquè tot surti rodat!

Donem veu als nostres festivals
Foto: Pantalla Barcelona

Donem veu als nostres festivals

La novetat d'aquest any és que comptarem amb els films dels festivals cinematogràfics que tenen lloc a Barcelona al llarg de tot l'any i que, a conseqüència de la situació que estem vivint, han hagut de renovar-se i adaptar-se.
És per això que Pantalla Barcelona serà una gran via perquè aquests festivals donin a conèixer els seus films. A través de la Catalunya Film Festivals, tindrem presència de l’Americana Film Festival, Asian Film Festival Barcelona, el Festival Inclús Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, L’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona, el Festival Wallay! de cinema africà de Barcelona, el DocsBarcelona, el Mecal Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i el Moritz Feed Dog.

Curtmetratges de tots colors
Foto: Pantalla Barcelona

Curtmetratges de tots colors

Són de curta durada, però intensos!
Sou dels que teniu la necessitat de fotografiar-ho tot? No us perdeu la crítica que fa el suís Zoel Aeschbacher a 'Selfies' sobre una societat actual que no es pot despendre del seu mòbil ni en els millors ni els pitjors moments. Va guanyar el premi al millor film del Filmets Festival!
Com creieu que serà Madrid el 2120 si continua creixent la lluita de classes i la diferència entre l'alta i la baixa societat cada vegada és més gran? Això és el que plantegen José Luís Quirós i Paco Sáez a la fictícia Madrid de 'Madrid 2120'.
Us heu parat mai a pensar en l'absurditat que desprenen algunes de les fotos més típiques de grans dictadors? Aquells gestos rígids, aquella inexpressivitat als rostres i aquella vestimenta que només posar-te-la ja fa sentir superior... Això és el que mostra 'Women acting like dictators' de Marion Pfaus: un curt en què la mateixa Pfaus i dues dones més es passegen pel carrer imitant la manera de caminar i les accions dels dictadors. Fa reflexionar, però també fa riure!

Publicitat
Pel·lícules per viure i reflexionar
Foto: Pantalla Barcelona

Pel·lícules per viure i reflexionar

Poseu-vos al dia amb els films que ho han petat a Barcelona en els últims anys i descobriu-ne d'arreu del món.
Podreu meravellar-vos amb la ficció més romàntica, realista o dramàtica com les premiades 'Estiu 1993' de Carla Simón o 'Els dies que vindran' de Carlos Marques-Marcet.
Reflexionar amb documentals que posen sobre la taula temes socials com la idea d'una renda bàsica garantida a 'Renda bàsica' de Christian Tod o la vida i història d'una nena que va néixer al cos d'un nen a 'Me llamo Violeta' de David Fernández de Castro i Marc Parramon.
O submergir-vos i aprendre sobre les cultures d'altres punts del món sota la mirada de la moda amb els documentals 'Fresh Dressed' de Sacha Jenkins o la cara més fosca d'aquesta indústria a 'Out of fashion' de Jaak Kilmi.

Mesures Covid-19
Foto: Pantalla Barcelona

Mesures Covid-19

Per tal de garantir la seguretat de tots i totes, cadascun dels espais on es faran les projeccions compleixen les mesures de prevenció, seguretat i limitació d’aforament que en cada moment determinin les autoritats sanitàries a causa de la Covid-19.
D'aquesta manera, serà obligatori l'ús de mascareta i l'entrada i sortida dels espectadors es farà de forma esglaonada. A més, serà totalment imprescindible reservar les vostres entrades per poder assistir a les projeccions: podeu fer-ho directament als espais web dels mateixos centres cívics on es faci la projecció. 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat