0 M'encanta
Guarda-ho

El millor del DocsBarcelona 2017

El festival de cinema documental porta teca fina. Aquí teniu el nostre top 10!

Born in Deir Yassin

Del dijous 18 al diumenge 28 de maig, el DocsBarcelona celebra la 20 edició, amb una programació estimulant i inquieta que enguany compta amb més de 80 títols. Us en fem una tria heterodoxa, amb deu pel·lícules que no us hauríeu de perdre.

Amazona

Clare Weiskopf. Colòmbia, 2016. VOSE. 82'. La directora del film tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, abandonant-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides.

Llegir-ne més
Aribau Club , Eixample Dissabte 27 maig 2017

Angry inuk

Alethea Arnaquq-Baril. Canadà, 2016. VOSE. 85'. La directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dóna veu al seu poble per defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida. Per primer cop escoltem a les famílies d’esquimals del Canadà Àrtic i observem com s’organitzen per trobar el seu lloc en un món cada cop més globalitzat.

Llegir-ne més
Aribau Club , Eixample Dijous 25 maig 2017

Ukrainian sheriffs

Roman Bondarchuk. Ucraïna, 2015. VOSE. 85'. En un poble del sud d’Ucraïna, un duo de xèrifs entranyables combat el crim local: un robatori de dos ànecs, una anaconda fora de lloc, un cotxe embarrancat i moltes discussions regades amb alcohol. Un cotxe atrotinat, amb una bandera ucraïnesa onejant per la finestra, transporta als xèrifs de conflicte en conflicte, dibuixant un pintoresc retrat de personatges delirants.

Llegir-ne més
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona , El Raval Diumenge 28 maig 2017
Advertising

Born in Deir Yassin

Neta Shoshani. Israel-França, 2017. VOSE. 63'. La història traumàtica de Deir Yassin, la ciutat àrab que va ser conquerida en una massacre militar el 1948 i que va desencadenar la guerra entre israelians i palestins. Des del 1951, Deir Yassin es va convertir en un hospital psiquiàtric en propietat del govern d’Israel. Avui en dia no es pot accedir a la zona i les fotografies que es conserven de l’atac estan classificades en els arxius de l’exèrcit israelià.

Llegir-ne més
Aribau Club , Eixample Dimecres 24 maig 2017

The promise

Karin Steinberger, Marcus Vetter. Alemanya, 2016. VOSE. 117'. Una tràgica història d’amor adolescent amb els ingredients de la millor novel·la negra: un misteri obsessiu, horror, girs inesperats i cinisme envers el sistema judicial que comença amb l’assassinat a sang freda de Nancy i Dereck Haysom, que va impactar el món l’any 1985.

Llegir-ne més
Aribau Club , Eixample Dijous 25 maig 2017

Brothers

Wojciech Staron. Polònia, 2015. VOSE. 68'. Una història tendra de dos germans octogenaris, un artista somiador i un científic pragmàtic, que comparteixen l’última etapa vital a la seva Polònia natal. Junts van sobreviure als gulags de Stalin i junts van superar els anys d’exili a la Rússia comunista. Oposats com la nit i el dia, s’han mantingut inseparables durant tota la vida.

Llegir-ne més
Aribau Club , Eixample Dijous 25 maig 2017
Advertising

In loco parentis

Neasa Ní Chianáin, David Rane. Irlanda-Espanya, 2016. VOSE. 99'. Llatí, matemàtiques i rock & roll. Descobrim el món màgic de la Headfort School, l’únic internat d’Irlanda per nens de 7 a 12 anys. L’escola està situada en una mansió del segle XVIII que recorda a Hogwarts, amb portes secretes i un jardí immens amb racons d’encanteri.

Llegir-ne més
Aribau Club , Eixample Dimecres 24 maig 2017 - Divendres 26 maig 2017

21 x New York

Piotr Stasik. Polònia, 2016. VOSE. 71'. Un viatge oníric pel metro de Nova York que captura l’esperit emocional del segle XXI. El documental ens descobreix un extravagant mosaic de 21 personatges en el subsòl novaiorquès i els acompanyem a la superfície per conèixer els somnis i fracassos que marquen les seves vides.

Llegir-ne més
Aribau Club , Eixample Dijous 25 maig 2017 - Diumenge 28 maig 2017

Fallen Flowers, Thick Leaves

Laetitia Schoofs. Països Baixos-Alemanya, 2016. VOSE. 85'. Una sexòloga xinesa ens obre les portes de la seva consulta a Pequín. Dones de totes les edats la visiten, avergonyides però valentes, per descobrir els secrets del plaer femení. Les seves històries íntimes trenquen tabús i transmeten aires de revolució sexual en una societat marcada pels valors tradicionals.

Llegir-ne més
Aribau Club , Eixample Divendres 26 maig 2017
Advertising

Hacking Justice (El juez y el rebelde)

Clara López Rubio, Juan Pancorbo. Espanya-Alemanya, ,2017. VOSE. 90'. A través d’un accés priviliegiat durant tres anys, seguim la història de dos figures controvertides: Julian Assange i l'ex-jutge Garzón, el lluitador per la transparència i el ‘hacker‘de la justícia, units contra l’estat més poderós del món en un pols que encara no s’ha acabat.

Llegir-ne més
Aribau Club , Eixample Dimecres 24 maig 2017 - Dissabte 27 maig 2017

Comentaris

0 comments