Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cinema Zumzeig
© Michele CurelCinema Zumzeig

El Zumzeig torna a l'atac!

El cinema del barri de Sants recupera l’activitat amb una festa de barri el divendres 4 de novembre

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Quan el Zumzeig va anunciar que tancava, a mitjans de juliol, més d’un es va sentir orfe. La sala amb bistrot adjacent del carrer Béjar s’havia convertit en la casa santa del cinèfil amb gorra de tweed, que els diumenges al matí se n’hi anava a fer el combinat de vermut amb oliva i pel·lícula, i a la sortida es demanava un bon plat de llenties amb xoriço, per escalfar l’esòfag. Per la gent del barri, era tot un referent d’activitat. Però la insalvable falta de públic a la sala el va portar a la liquidació.

Després de tres mesos de pena, el Zumzeig torna a obrir portes aquesta setmana, comandat per una nova direcció que s’organitzarà com una cooperativa sense ànim de lucre, un fet sense precedents en la indústria de l’exhibició catalana. “En aquesta etapa que comença volem apropar-nos més a la gent, crear un sistema més participatiu i integrar-nos en un barri que té una llarga tradició associacionista”, explica Javier Rueda, membre de la cooperativa.

L’estratègia, ara, és fer del Zumzeig un lloc més popular. El divendres 4, des de les 18 h fins a mitjanit, celebraran que torna a estar en actiu amb una festa d’entrada lliure, oberta a tothom. “Tallarem i il·luminarem el carrer, posarem taules i cadires, hi haurà música en directe i a la sala farem dos passis de curtmetratges gratuïts que s’aniran repetint sense interrupció”, avança Yonay Boix, director de cinema. N’és un dels nous responsables.

La idea d’aquest acte és que els veïns s’hi acostin, que tafanegin, facin un got i s’hi sentin com a casa. “Mantindrem la nostra filosofia de fer una programació compromesa i alternativa, però també ens acostarem a sectors menys entesos, perquè aquí tothom hi ha de trobar el seu lloc”, és el mantra. Ara, el Zumzeig no serà només el temple d’aquell cinèfil llepafils que hi menjava llenties en dies de pluja. Serà el cine de tots.

Dv. 4 de novembre.
De 18 h a 24 h. Gratis.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat