Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tot el que podreu veure (gratis!) a CaixaForum+ aquesta tardor
Fashion vs Words
CaixaForum+ | Fashion vs Words

Tot el que podreu veure (gratis!) a CaixaForum+ aquesta tardor

Sèries documentals sobre teatre, música, dansa, moda o el canvi climàtic, a més del Festival In-Edit, dedicat al cinema documental musical, us esperen els pròxims mesos en primícia a aquesta plataforma. Amants de l'art i la ciència, no us els perdeu!

Time Out en col·laboració amb CaixaForum
Advertising

Si el cinema documental és la vostra debilitat o voleu descobrir el món interior dels artistes, gaudireu molt amb les noves estrenes a CaixaForum+, la plataforma de vídeo i podcast de cultura i ciència que es va estrenar la temporada passada per omplir de cultura els nostres buits audiovisuals. Aquesta temporada trobareu un munt de sèries documentals que indaguen sobre els processos creatius en l'art, a l'abast de tot el món; tan fàcil que podreu veure'ls de manera gratuïta!
Els films són una immersió al món de l'art a tot color. Podreu veure molt de prop com es creen obres de teatre, peces i espectacles de moda, escenografies de ball i projectes musicals. Acompanyareu a artistes i creadors al llarg de tots els seus drames i triomfs. Durant unes hores, us sentireu com un més dins de les seves produccions!
Destaquen llargmetratges com ‘Sonoma’, sobre l'espectacle de La Veronal, i sèries com ‘Fanzilona’, sobre la cultura alternativa barcelonina; ‘Booklovers’ (el títol també funciona a tall de sinopsi); ‘From Vinyl to Camila’, sobre la música dels últims seixanta anys, o ‘Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.»’, sobre el procés creatiu de l'òpera homònima. A més, podreu gaudir del Festival In-Edit, dedicat al cinema documental musical, a CaixaForum+, que actuarà com a seu online del festival, del 27 de novembre fins a l'11 de desembre.
Si voleu descobrir tota la nova llista de films eclèctics, a més del Festival In-Edit, continueu llegint! Us expliquem en 8 punts les propostes que Caixaforum+ presenta...

Fanzilona
Fanzilona
CaixaForum+ | Fanzilona

1. Fanzilona

Hi ha millor manera d'explicar una sèrie documental que nomenant tots els seus capítols? ‘Ràdios lliures’, ‘Art urbà’, ‘Còmic i Punk’, ‘Breakdance, grafiti i rap’, ‘Skate, hardcore i okupació’, ‘Ska’, ‘Olimpíades 92, gràfica i disseny’, ‘Cultura de club, skate i hip hop’ i ‘Mestissatge, moviments socials i taula-grafiti’.
Tots aquests títols són ‘Fanzilona, una sèrie feta a base de collages d'imatges i històries personals, que retrata la creació artística i l'efervescent cultura alternativa a Barcelona des de finals de la dècada dels seixanta fins avui. Us animeu a descobrir la cara més contestatària i disbauxada de la ciutat?
La sèrie, original de CaixaForum+ i Krik Krak Productions, estarà disponible a CaixaForum+ el 20 d'octubre.

CaixaForum+ | Sonoma
CaixaForum+ | Sonoma
CaixaForum+ | Sonoma

2. Sonoma

'Sonoma' es converteix en un títol amb tres accepcions: un espectacle de dansa contemporània, un llargmetratge i una sèrie documental. A la sèrie i la pel·lícula -’Sonoma (Le film, pas le spectacle)’ i ‘Sonoma (La série, pas le spectacle)’- podreu ser partícips del dia a dia dels assajos i el procés de creació del cèlebre espectacle de la companyia La Veronal.
Inspirats per Buñuel i el surrealisme, el director i coreògraf Marcos Morau i les ballarines van donant forma a les seves idees. Teniu l'oportunitat de veure com es crea una coreografia des de zero: un vocabulari que es desenvolupa del caòtic a la precisió més absoluta, a través d'una constant exploració. No us podeu perdre aquestes joies cinematogràfiques sobre ball! Des del 5 d'octubre ja està disponible a CaixaForum+: 'Sonoma' (Le film, pas le spectacle).

Advertising
Booklovers
Booklovers
CaixaForum+ | Booklovers

3. Booklovers

Els llibres són la vostra passió? Doncs no us podeu perdre aquesta sèrie documental original de CaixaForum+, que us farà viatjar per totes les capitals literàries del món. L'escriptor Jorge Carrión us farà de guia per cada ciutat a cada capítol -Ciutat de Mèxic, Barcelona, Lisboa, Buenos Aires o Madrid. Us passejareu per les seves llibreries, biblioteques i espais culturals emblemàtics! I sense moure-us de la cadira.
I no només descobrireu escenaris llibrescs de conte, la sèrie també inclou entrevistes a escriptors com Elena Poniatowska, Leila Guerriero, Alberto Manguel, Gabriela Wiener o Enrique Vila-Matas, però també a editors com Jorge Herralde i a llibreters com Lola Larumbe. L'estrena? El primer capítol estarà disponible a partir del 23 de novembre.

Fashion vs Music
Fashion vs Music
CaixaForum+ | Fashion vs Music

4. Fashion vs Music

Si sou fans de la cantant i compositora Maria Arnal, heu de veure aquest contingut; ella apareix com a una de les protagonistes! És un documental ideat pel dissenyador Josep Abril i dirigit per Marc Corominas que aborda la fèrtil relació entre la moda i la música amb escenes molt estètiques i poètiques. Part del documental està il·lustrat amb les imatges de la preparació del disc ‘Clamor’ de Maria Arnal, una col·laboració fruit de la relació artística entre l'artista i el dissenyador Pau Aulí.
I és que es crea una estreta relació entre els artistes i els dissenyadors, una cara poc coneguda de la vida dels músics i les seves posades en escena. Us ve de gust destapar-la?
Fashion vs. Music’ retrata totes aquestes sinergies, repassant les col·laboracions de personatges tan coneguts com Jordan Mooney i Sex Pistols, Anastasia Marano i M.I.A., Kansai Yamamoto i David Bowie, Jeffrey Bryant i Pet Shop Boys, Judy Blame i Björk o Arianne Philips i Madonna… Un documental per posar-se de moda! I falta poc per l'estrena, és al novembre.

Advertising
CaixaForum+ | Fashion vs Words
CaixaForum+ | Fashion vs Words
CaixaForum+ | Fashion vs Words

5. Fashion vs Words

Després de Fashion vs Music…Fashion vs Words! I és que la moda és una cosa present gairebé en tot. Després de reflexionar sobre la simbiosi entre art i moda, aquest documental que canvia de cognom i direcció -dirigit per Claudia Mallart- us convidarà a reflexionar sobre la vostra pròpia relació amb la moda com a llenguatge, com a forma d'expressió.
El film constitueix un viatge de relats i imatges fascinants que van des del Marroc fins a Amsterdam, pilotat pel fotògraf David Gomez-Maestre, el dissenyador de moda Karim Adduchi i acompanyats dels versos de l'escriptora Caterina Albert, que utilitzava el pseudònim de Víctor Català. S'estrena el 9 de novembre.

Je suis un ange, desconstruint «Alexina B.»
Je suis un ange, desconstruint «Alexina B.»
CaixaForum+ | Je suis un ange, desconstruint «Alexina B.»

6. Je suis un ange, desconstruint «Alexina B.»

Aquesta sèrie documental retrata la creació d'una òpera inspirada en les memòries d'Adélaïde Herculine Barbin (França, 1838), primer testimoni documental d'una persona intersexual. Identificada com a dona al néixer, decideix reivindicar-se com a home quan creix, però no troba el seu lloc al món i acaba llevant-se la vida…
Una minisèrie que, un segle i mig més tard, torna a buscar la comprensió d'aquest personatge i, col·lectivament, de tots els que se li assemblen. Els textos, les partitures i la concepció escènica es desconstrueixen per a explicar com les creadores tornen a portar a l'actualitat aquestes memòries. A més, gràcies a Alexina B, Raquel García Tomás (Premi Nacional de Música 2020), es va convertir al 2023 en la segona dona en la història a estrenar una òpera al Gran Teatre del Liceu.
Una història que us farà pensar i que podreu veure a la plataforma a partir del 14 de desembre.

Advertising
From Vinyl to Camila
From Vinyl to Camila
CaixaForum+ | From Vinyl to Camila

7. From Vinyl to Camila

Voleu recórrer tota la història social dels últims 60 anys a través de la música? Feu-ho amb ‘From Vinyl to Camila’!, la nova sèrie documental original de CaixaForum+ i dirigida per Ramon Tort.
Al llarg de tres episodis, artistes, productors, enginyers, periodistes i pioners tecnològics de diferents generacions i de tot el món fan de fil conductor per il·lustrar l'era del vinil fins al MP3, el streaming i la revolució de la intel·ligència artificial.
Els seus protagonistes? la cantant i activista Allison Wolfe; el músic i productor Norman Cook, més conegut com Fatboy Slim; Alex Kapranos, del grup de música Franz Ferdinand; Vinton Cerf, considerat el pare d'Internet i vicepresident mundial de Google, entre molts altres.
L'estrena del primer episodi de From Vinyl to Camila tindrà lloc en el marc de la XXI edició del Festival In-Edit i serà el 7 de desembre.

From Vinyl to Camila
From Vinyl to Camila
CaixaForum+ | From Vinyl to Camila

8. Seu en línia d'In-Edit

Sou uns apassionats de la música i voleu saber-ho tot sobre ella? Perquè no us podeu perdre la XXI edició del Festival In-Edit, dedicat al cinema documental musical. CaixaForum+ es convertirà en la seva seu en línia entre el 27 de novembre i l'11 de desembre.
Si esteu inscrits a CaixaForum+, podreu accedir als 15 títols destacats de la programació de l'edició del Festival In-Edit d'enguany, que se celebra a Barcelona del 26 d'octubre al 5 de novembre de 2023. Però no sabreu quina és la selecció de documentals fins que acabi el festival, el 5 de novembre! Us embarcareu en aquesta aventura fílmica?

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising