Un asunto de familia

Cine, Drama
4 de 5 estrelles
Un asunto de familia

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Guanyadora de la Palma d'Or a Canes, l'última pel·lícula de Kore-eda tracta d'una família que adopta il·legalment una nena abandonada

Sovint es parla d’Hirokazu Kore-eda com l’hereu natural d’Ozu, sobretot en el que té a veure amb el retrat de la família com a institució vertebradora del relat. Hi ha, però, una diferència fonamental entre els dos cineastes, determinada per l’època en què despleguen el seu discurs: no té res a veure el Japó de la postguerra, amb la família tradicional sotmesa a les primeres vibracions de la modernitat, amb el Japó del segle XXI, que, abraçat a les exigències del capitalisme neoliberal, ha assumit la disfuncionalitat com un dels seus trets identitaris.

Les millors pel·lícules de Kore-eda (com 'Nadie sabe' o aquesta mateixa) fan visible la marginalitat d’aquestes famílies postisses i empobrides, que sobreviuen a l’hostilitat de l’entorn establint intensos llaços emocionals, sense caure en el pamflet de denúncia o en la llàgrima fàcil, sense cedir als tòpics del cinema social. Així doncs, la primera part d’'Un asunto de familia' aconsegueix normalitzar una situació dramàtica sense banalitzar-la, celebrant els delictes que ajuden a subsistir aquesta colla de desclassats. Quan arriba la tragèdia, Kore-eda ens ha entendrit tant la mirada que el canvi de registre resulta d’allò més honest i natural, cosa que engrandeix la força d’un gest que corrobora la dignitat dels desfavorits davant la ceguesa de la llei.

Per Sergi Sánchez

Publicat

Detalls

Detalls de l'estrena

Repartiment i equip

Director
Hirokazu Kore-eda
Guionista
Hirokazu Kore-eda
Repartiment
Franky Lily
Ando Sakura
Matsuoka Mayu
Kiki Kilin
Jyo Kairi
Sasaki Miyu

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening