El DocsBarcelona porta els millors documentals a la ciutat!

Cine

Time Out diu

El DocsBarcelona és la trobada anual per a professionals i públic del gènere documental a Barcelona. Enguany se celebra entre el 25 i el 31 de maig i promet sorprendre'ns i fer-nos reflexionar amb les més de 30 cintes que s'hi projectaran.

Podreu veure, per exemple, 'La lista Falciani' de Ben Lewis, un llarg que analitza la controvèrsia sobre la privacitat bancària i l'evasió fiscal descoberta arran del robatori de dades que Hervé Falciani va fer a l'HSBC el 2009. Tampoc us podeu perdre 'Dancing with Maria' de Ivan Gergolet, que explica la vida de María Fux que amb 93 anys continua fent classes de dansa a Buenos Aires i contagiant els seus alumnes l'amor pels escenaris.

Acusacions de frau, intimidació i falsificació de vots. L’any 2008 les eleccions presidencials de Zimbabwe desencadenen una profunda crisi entre l’actual president Robert Mugabe i el cap de l’oposició, Morgan Tsvangira: és el que explica 'Democrats' de Camilla Nielsson, un altre dels documentals imprescindibles d'aquesta edició. Per la seva banda, 'Game over' d'Alba Sotorra, explica la història d'un jove català aficionat als videojocs, que va acabar lluitant al front de l'Afganistan.

Un dels documentals més esperats és 'La mirada del silencio (The look of silence)' de Joshua Oppenheimer. A través de las imatges dels responsables del genocidi indonesi gravades per Joshua Oppenheimer, director de 'The Act of Killing', una família de supervivents descobreix els detalls de la massacre del seu fill i la identitat dels assassins. Una història dura i imprescindible!

Hi ha un munt de documentals per triar: segur que en trobeu molts que us interessen! Ah, i a més de totes les sessions de documentals hi haurà un 'pitching forum' de documentals, una activitat paral·lela que va néixer l'any 1997 com àrea professional de la mostra i mercat de finançament on 24 projectes són presentats cada any davant d'un panell de commissioning editors.

Ja podeu comprar les vostres entrades en exclusiva a experiencies.timeout.cat/docs! A partir de 4 euros!

Publicat

Detalls

També t'agradarà