Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Poesia

Per què no llegeixes poesia?

Perdeu-li la por al vers! Us recomanem 9 llibres de poesia d'aquesta temporada que desbancaran el 'best-seller' de torn

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

N'estem farts que les vacances d'estiu siguin territori exclusiu per al supervendes estacional que es ven com el Toblerone al quioscos dels aeroports. Així que passem de 'La noia del tren' i de l'anunciat retorn de la saga 'Millenium', i us proposem nou llibres perquè li perdeu la por al vers. Aquests 9 poemaris us trencaran els esquemes!

Tots els sepulcres

Tots els sepulcres

El dia en què en Josep Pedrals va dir que abandonava els vespres poètics a la rebotiga de l’Horiginal ens vam quedar mig orfes. Sort que encara hi tenim en Jaume Pons Alorda recitant versos apocalíptics com un Júpiter tronant, micròfon en mà, i repartint sobrassades des de tots els escenaris de Catalunya.
Labreu. 200 pàg. 15 €.
Ignosi

Ignosi

Des de la mort del mestre Francesc Garriga, Màrius Sampere s’ha quedat sol aguantant la torxa dels de la seva quinta. Ara ens torba l’ànim amb un llibre elegíac ple de bèsties refinades i savis malcarats que encara no han entès que la gràcia de viure rau en la ignorància. Doneu-li una palanca, que mourà el món.
Barcino. 80 pàg. 15 €.
Publicitat
El silencio de las bestias

El silencio de las bestias

Fa un parell d’anys que Unai Velasco va guanyar el premi Miguel Hernández de poesia, i va passar a l’esfera pública de les lletres hispanes. Amb 28 anys, aquest nano nascut a Barcelona ha llençat el seu segon poemari, un cant entusiasta que barreja la litúrgia del madrigal amb el crit de joventut més enèrgic.
La Bella Varsovia. 68 pàg. 10 €.
Veces

Veces

Veterana, reconsagrada i encara al peu del canó, Mireia Vidal-Conte ens té sempre alerta. Aquest nou títol està dedicat a l’avi i al record d’aquelles paperines de veces que es venien a plaça Catalunya per tirar als coloms. Alguns diuen que és un forat a la memòria. D’altres, que és dels que alimenten.
L'Afrau. 72 pàg. 12 €
Publicitat
Fosca límit

Fosca límit

Som cadàvers que busquen un taüt enmig de la ciutat. Això diu Esteve Plantada, evocant els quadres neguitosos de Grosz, les pel·lícules de Fritz Lang. Amb 'Fosca límit' ens porta de passeig per un infern d’asfalt on l’amor va embolicat en un sudari i la mutilació és com baixar a comprar el diari. “Les crostes en el mot no dit”.
AdiA. 65 pàg. 10 €.
Traït

Traït

L’hem sentit glosant amb molt d’espectacle les obres completes de Blai Bonet, i l’hem vist recitar amb espardenyes catalanes alguns poemes que sonen a epitafi prematur. Ara, Pau Vadell se sent traït. Perdó, 'Traït'. Així es diu el seu darrer llibre, on estima les ferides que graten el paper que penyen la saliva.
Poesia 3 i 4. 59 pàg. 12,50 €.
Publicitat
De la nota del preu del sopar del mosso

De la nota del preu del sopar del mosso

Enric Casasses, el nostre 'homo beat', va escriure 'De la nota del preu del sopar del mosso' a finals dels 70, però no el va publicar fins al 1997. Encara així, aquest petit tresor portava anys i panys fora de catàleg, i només es podia veure, que no tocar, en una vitrina de l’Heliogàbal. Aquest estiu, per fi, li traiem la pols.
Terrícola. 135 pàg. 15 €.
Ícar

Ícar

Adrià Targa tenia 22 anys quan vam llegir-li un poema en què parlava d’uns núvols que es feien de color de caca. Han passat cinc anys i escaig des que va endur-se el Gabriel Ferrater, i el petit Targa ha anat madurant l’estil. Però segueix sent un valent: com el fill de Dèdal, s’ha posat unes ales de cera i es proposa tocar el sol.
Ed. Poncianes. 50 pàg. 12 €.
Publicitat
'Vidre de nit' seguit de 'Polvo de sombras

'Vidre de nit' seguit de 'Polvo de sombras

Obra del fotògraf Leopoldo Pomés, l'home que va retratar el Xino com ningú, el que va treure la càmera a la dècada dels 60 i va documentar la Barcelona de peu de carrer, la de les parets mitgeres i els bars de cigaló obrer. Ara, amb 84 anys, publica una col·lecció de poemes inèdits, que s'obre amb un text en prosa, 'Escultura blanca', una carta d'amor.
Quaderns Crema. 44 pàg. 12 €
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat