Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Concerts breus al MUHBA
30 minuts de música al MUHBA

Concerts breus al MUHBA

El cicle de concerts breus de la Fundació Mas i Mas torna després de triomfar-hi a l’estiu.

Per Marta Porter
Advertising

Ja fa sis anys que la Fundació Mas i Mas va idear un nou format de concerts de música clàssica que ha tingut un èxit espectacular: són els 30 Minuts de Música, en què un mateix artista o grup ofereix un concert de mitja hora de durada en tres sessions consecutives.

El que va comencar com un assaig a la Pedrera el 2007 s'ha anat ampliant a diferents escenaris fins a arribar al Museu d'Història de Barcelona. La iniciativa que reuneix una cinquantena d'artistes catalans o residents a Catalunya a la sala Martí l'Humà en sessions molt econòmiques, de només 9 euros.

Per Eva Bonet, coordinadora del certamen, l'èxit de la proposta és que "s'adequa als nostres temps amb propostes àgils i un format que apropa la música clàssica a tot tipus de públic, tant a l'aficionat com als neòfits, que potser no van a un concert de dues hores però sí a un de 30 minuts".

El festival MUHBA dóna continuïtat als concerts que va acollir l'agost el Museu d'Història. "L'experiència va funcionar, o sigui que hem decidit fer-ne una programació estable", explica Bonet.

Els concerts se succeiran cada cap de setmana fins al 30 d'abril, en què el pianista Jordi Camell tancarà el festival. S'hi podran sentir noms coneguts del cicle, com la viloncel·lista Svetlana Tovstukha, que aquest cop actuarà amb la pianista Akiko Nomoto, o el Nexus piano duo, però també intèrprets que s'hi estrenen, com la violinista Xenia Gogu o el baríton Xavier Aguilar, guanyadors de concursos que es fan a Catalunya.
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising