Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zubin Mehta

Torna Zubin Mehta

El pianista Yefim Bronfman es podrà lluir en el seu rol d’estrella convidada

Publicitat

Zubin Mehta és un dels directors internacionals que més relació té amb Catalunya. A més de ser un defensor aferrissat de les produccions operístiques de La Fura dels Baus, que ha dirigit en nombroses ocasions i en diferents escenaris europeus, el director indi és també un dels socis d'honor del Palau de la Música, tant per la seva continuada relació amb l'entitat com a director -on ha dirigit des de la Filharmònica de Viena fins a la d'Israel-, entre d'altres, com per la seva vinculació més enllà de l'edifici de Domènech i Montaner, ja que fa tres anys va convidar els mestres de cant dels cors del Palau a Bombai, on té la seva Fundació, per col·laborar en un projecte pedagògic amb els nens de la població índia. Dissabte Zubin Mehta torna a Palau 100 per oferir un concert amb l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, una autèntica institució de la música clàssica centreeuropea, que comptarà amb el pianista Yefim Bronfman com a estrella convidada, en una sessió que, extraordinàriament en el cicle estrella del Palau, serà de tarda.

Obrirà el concert Mazeppa, poema simfònic núm. 6, de Franz Liszt, una obra de gran contundència i transcendència simfònica capaç de desvetllar el més adormit. Seguirà el Concert per a piano i orquestra núm. 2, de Béla Bartók, una de les obres més vitals del compositor hongarès i també una de les de més difícil execució del repertori pianístic mundial en què

Bronfman podrà lluir-se. El pianista israelià d'origen rus -però amb passaport nord- americà- és una de les figures més destacades del panorama pianístic internacional dels últims 30 anys, i des de ben jove té una relació important amb Mehta, ja que va ser sota la batuta del director indi que va debutar professionalment el 1975. Guanyador d'un Grammy el 1997 pel seu enregistrament dels tres concerts per a piano de Bartók, Bronfman no només ha estat dirigit per les més grans batutes del món.

També va servir d'inspiració al novel·lista Philip Roth en la seva novel·la La taca humana, i la seva interpretació d'un fragment del Concert núm. 2 de Xostakóvitx va inspirar la pel·lícula de Disney Fantasia 2000. Tancarà la vetllada l'orquestra amb la Simfonia núm. 5 en mi menor de Txaikovski', estrenada el 1888 a Sant Petersburg i una de les obres més famoses del compositor rus.

SIMFÒNICA DE LA RÀDIO DE BAVIERA AMB ZUBIN MEHTA
Palau de la Música. Ds. 2. 19 h

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat