Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
bar nostalgic
irenebar nostalgic TOB 269 obertura nit maig 2013 fotgrafia irene fernandez

Al pot petit...

Nostàlgic, un deliciós nou/vell bar de Sant Antoni

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Aquest bar és un cop de puny, petit però contundent. Etziba una fuetada a tots aquells bars que a cop de distreure'ns amb el llum noruec ens colen l'arengada vintage. El Nostàlgic és un bar de dia a qui se li ha fet fosc. Una petita barra ocupa gairebé mig espai. La resta, tres taules amb prou feines i potser mitja dotzena de tamborets, acaben d'omplir el local. No cal res més, és ben acollidor.

Aŀlèrgia al cafè nòrdic

Situat a la zona de moda del mercat de Sant Antoni, a Viladomat entre Manso i Parlament, aquest lloc no comparteix l'estètica nòrdica de la majoria de locals nous de la zona. I és per això que els veïns de la zona i els passavolants s'han fet ràpid al Nostàlgic. Potser perquè els sembla, com a mi, que els acceptaran igual, tant si llueixen el cos d'un model d'H&M com si hi entren amb la samarreta rebregada de fa quatre anys. Entre setmana tanquen a la una i els caps de setmana, a 2/4 de tres, per tant fa les funcions de bar per beure les primeres copes o per fer coixí abans d'endinsar-nos dins la nit més salvatge.

El duen una parella, el Toni i la seva dona, des de fa un mes, però no són passerells. Coneixen el negoci de fa anys. Abans d'anar a parar a Barcelona, s'encarregaven d'un bar a Vilanova i la Geltrú. Potser per això saben que al pot petit hi ha la bona confitura si la fruita és de qualitat. I aquí ho és. Ofereixen una bona selecció de vins, sobretot catalans. Tiren bé les canyes i tenen les espatlles cobertes per una generosa llista de ginebres, whiskies de malta i rom especials. Gintònics, spritzs... Preparen de tot, i qui vulgui fer el fatxenda té permís per intentar-ho. En Toni està preparat per sorprendre qualsevol catedràtic del gintònic. 

Si volem menjar, per allò que: "Ai, piquem alguna cosa, amor, que si no defallirem a la disco", al Nostàlgic també passen l'examen amb nota. A la pissarra, escrita amb guix de colors, s'hi enfilen una colla de tapes del morro fi. El braó de porc amb patates i les bombes són de campionat. Cada tapa té un nom de carrer del barri. Apunteu aquestes, per si us falla la vista, Parlament són bombes casolanes, Manso és melva amb bitxo i Tamarit va de gamba pelada.

Tapantoni
Si teniu la butxaca un pèl escurada durant tot el mes de maig, el Nostàlgic s'ha inscrit a la iniciativa Tapantoni, que consisteix a oferir als clients una tapa i beguda per dos euros. I he de confessar que l'anxova amb formatge brie que em serveixen no és pas de misèria. La gràcia és que te les preparen al moment i no has de patir per veure que allò que et menjaràs ha format part d'un quadre de natura morta. M'han promès davant la Bíblia, o potser la Bíblia no hi era (vés a saber), que no tanquen mai la cuina i que si vols una coca d'oli a les dues de la matinada te l'ofereixen amb el mateix desfici que a les sis de la tarda.

A la llarga llista de bondats del Nostàlgic, encara en podem sumar algunes altres de ben curioses. Podeu fer que es converteixi en la vostra segona casa. Organitzen un club de tast els diumenges a la tarda i us fan recomanacions teatrals només travessar-ne la porta.

El toc de local que es mereix el nom de Nostàlgic el posen les ampolles de sifó de l'antic bar dels pares del Toni, a Sitges, i també els discos de vinil que pengen allà on poden. Aquesta nit sona música dels 80. Només hi he anat un cop però aquest bar concentrat es fa estimar. Els dos espies que m'hi acompanyaven van sortir-ne satisfets.

Informació pràctica

Bar Nostàlgic
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • Sant Antoni

Situat a la zona de moda del mercat de Sant Antoni, a Viladomat entre Manso i Parlament, aquest lloc no comparteix l’estètica nòrdica de la majoria de locals nous de la zona. Ofereixen una bona selecció de vins, sobretot catalans. Tiren bé les canyes i tenen les espatlles cobertes per una generosa llista de ginebres, whiskies de malta i rom especials. Gintònics, spritzs... Preparen de tot. I també una boca colla de tapes per aquells que tenen el morro fi.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat