Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llei Seca

El swing arriba a l'Apolo

El concert de jazz dominical es converteix en una frenètica apologia de l'era swing

Publicitat
A vegades només cal fer un petit moviment per fer una cosa nova i maca. Sempre que el moviment sigui precís, gràcil i ben pensat (cal·listènia, crec que se'n diu, d'això ). I el de la Sala Apolo és així: pel fet de moure de posició el concert dominical de la Barcelona Jazz Orquestra a dissabte, i la tematització de la vetllada, ha nascut una festa mensual que promet moltes alegries. L'eix central serà el swing, interpretat a ple rendiment per aquesta banda reconeguda internacionalment. Naiara Lasa, responsable de la festa, explica que "després de quinze anys de tenir la Jazz Orquestra a l'Apolo, volíem donar-li una volta i que fos una festa, no només una sessió de música en viu".
La conversió de concert en festa passa per demanar a la gent que vingui amb codi de vestimenta –ells, amb corbates de llaç, camisa blanca, barret borsalino i gomina; elles, amb espatlla descoberta, vestits estampats, mocadors llargs i maquillatge– i adequar el repertori i l'entorn de la sala a la temàtica.

El sarau començarà el 19 d'octubre amb una festa dedicada a la Llei Seca, en què Lasa promet que "la gent hi trobarà, molt treballats, tots els clixés cinematogràfics que els passin pel cap". La festa, mensual, no vol ser tant "un viatge per la història del swing", sinó la constatació que aquest moviment va tenir vessants molt diferents: la clandestina i estripada, la nadalenca –el 28 de desembre es celebrarà un Nadal swing en què demanen etiqueta– o fins i tot política, com el moviment del swing en oposicio al nazisme (fet i fotut, es podria fer una festa regular de swing contra la pujada del feixisme a Europa). Per fer-ho més atractiu, qui vingui abillat com cal entrarà per nou euros i copa gratis.

Lasa descarta qualsevol acusació d'oportunisme amb el fet de muntar una festa swing: "Quan vam començar a fer concerts de swing, ara fa quinze anys, a penes hi havia escoles o aficionats. Crec que vam empènyer l'afició pel tema, d'alguna manera", considera. I, sobretot, destaca que oferiran "l'única festa de swing amb big band". Ara que "ja s'ha posat dins un cercle de moda el swing, cal que la gent ho visqui més a fons, que es preparin a casa, que aprenguin a ballar".

El marc no pot ser més llaminer: una festa a primera hora, on es pot ballar al ritme de divuit músics, amb coreografies d'escoles incloses.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat