Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dijous exquisits
©Salva Lopez

Els 'Dijous exquisits' de Les Filles Föllen

La companyia de dansa organitza els sopars-espectacle, una trobada íntima entre xefs, artistes i comensals

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Res sorprèn dels edificis industrials empolsegats del 22@, que podrien acollir des d'una rave fins a un film de terror. Ni de la companyia de dansa Les Filles Föllen, que presumien de fumar-se una cigarreta en 30 segons. Però sí que ens pica la curiositat que a l'Espai Erre, on tenen el despatx creatiu i local d'assaig Tuixén Benet i Margherita Bergamo, hagin decidit cuinar-hi sopars deliciosos amb espectacle incorporat. "Volíem trencar les barreres entre qui proposa i qui gaudeix, com en els nostres espectacles -revela Bergamo-, per això aquest acte social on els artistes i el públic es poden conèixer".

La italiana no ens espera amb el plat a taula ni abillada per a l'ocasió, a diferència de la Loren, que en un dels cartells promocionals menja els espaguetis que la van convertir en qui va arribar a ser. Bergamo recita els menús que se serviran els Dijous Exquisits, amb silencis per emfatitzar que la carta només és el començament. Els feliços convidats a la seva taula són amics i vells coneguts per qui les artistes senten predilecció, a més dels vint afortunats que hi seuran a tocar, gairebé en la intimitat. Per al primer sopar han comptat amb Ada Parellada: la xef del Semproniana es va posar als fogons en un dels darrers espectacles de la companyia, que  tenia lloc afterhours perquè es feia una connexió amb l'Argentina i requeria d'un  refrigeri. Aquesta vegada la showgirl s'ha emparellarat amb Joan Yago, de la companyia La Calòrica, que ha demostrat com de fàcil és seguir l'ucraïnès, malgrat que no se'n tingui ni papa. La segona parella, estrelles el 16 de maig, la formen el fotògraf Jimmy Gimferrer i el productor cultural Oriol Caba. "Tothom té un amic que és el millor dels amfitrions, per això hem convidat l'Oriol a fer de xef", somriu Bergamo. Els seguiran  dos investigadors, de la cuina i del llenguatge teatral. Gerard Ninot farà un sopar d'inspiració japonesa, barrejat amb un cabaret protagonitzat per Jordi Oriol, que tornarà a demostrar que 'Hamlet' també es pot escriure sense hac. Els últims a sumar-se a la festa són Xavier Codina, del restaurant La panxa del bisbe, i Joao Lima. O sigui, que el 30 de maig se soparà un àpat fet amb amor amb dansa contemporània que es desprèn de la forma, una proposta que ja ha valgut comentaris de Daniel Brühl a les xarxes socials. Els creadors s'han posat d'acord per al maridatge i prometen treure partit de tots els ambients, llums i situacions possibles.

Per endinsar-se en la nit del Poblenou i en aquesta proposta que estèticament voreja l'underground, cal deixar les vergonyes a peu de carrer. Els convidats no són mers hostes, sinó que han d'embrutar-se les mans per preparar un còctel o les postres -tot a les ordres dels xefs- o, fins i tot, ajudar a passar l'escombra a Les Filles Föllen. El duet no s'estarà quiet: pararan taula, rebran els comensals, faran de cambreres, "potser portarem els plats amb patins i després netejarem, i no direm que qui vulgui no ens ajudi", resa Bergamo.

El preu de tot plegat? 30 euros, per a una proposta que la companyia considera necessària. "Cal que passin coses així, experiències que de fet són les excuses perquè la gent conegui els artistes, perquè el públic vegi el fet escènic d'una altra manera". Són gastronòmics, teatrals o 'performàtics', els Dijous Exquisits? Millor pregunteu què mengen els artistes.

Espai Erre. Dijous fins al 30 de maig, 21.30 h. 30 € (reserves a lesfillesfollen@gmail.com)

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat