Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Nits de trencacames

Rock'n'roll primigeni al Marula

Publicitat

L’immobilisme, l’especulació i les propostes de baixa qualitat –d’aquelles en les quals el màxim risc i contingut és decidir si per cinc euros hi entren quatre o tres cerveses– són el pa de cada nit en el sector de l’oci nocturn català. Ara bé, si algun club –o empresa– pot presumir d’haver posat a la pista una oferta de qualitat i coherent en els darrers anys, aquest és el club Marula, al cor del Gòtic més pixat: porten quatre anys desenvolupant una programació, de directes i sessions, de tots els espectres de la millor música negra. 

Sempre amb imaginació i coherència: la nova sessió de la família Marula és A Wamba Buluba, un club dedicat al rock’n’roll primigeni que tindrà lloc els dimecres a la nit. I serà, com la resta de la seva programació, “inequívocament negre”, ens explica Antonio Requena, director del Marula. 

Sí, ens trobem davant d’una festa i concert dedicats al rock’n’roll genuïnament negre, aquell dels shouters de pell fosca que van tenir el seu màxim exponent en Esquerita i el seu imitador, Little Richards. “Aquest concepte de club, basat en la part més rockanrolera de la música negra, faltava a Barcelona”, opina Requena. Sobretot perquè “l’auge del rockabilly va propiciar que es tingués una imatge blanca del gènere, que al cap i a la fi és música de negres”.  

 

Sorpreses a la programació

Com és habitual en els clubs made in Marula, hi haurà un concert i després una sessió. La periodicitat del club serà de dos dimecres al mes, sempre en funció del calendari de gira dels artistes. I arrenquen fort: la segona nit del cicle, el dimecres 13, estarà protagonitzada per The Meows, petit mite de l’escena de rock garatger barceloní que, amb el seu segon disc en més d’una dècada, All you can eat (2011), enfoquen cap al rock and roll clàssic i el soul més vigorós. Requena promet “grans directes”, i per a finals del mes de març, la presència “d’un trio novaiorquès de primera línia”. Després dels concerts, també hi haurà sessions de DJ on confluiran el rock and roll i rhythm & blues afroamericà, el garatge dels 60, la música soul i els arabescos de les guitarres surferes. “No serà el mateix estil de públic que el del cap de setmana, però tampoc no són incompatibles”, diu Requena. Aquest és un club sense sofàs i el rock’n’roll trencacames hi hauria d’encaixar. 

Parlant d’encaixar, val a dir que Marula ho ha fet de meravella en la sempre complexa escena nocturna del centre de Barcelona, en ple epicentre urinari d’Escudellers. “Estem passant una època tranquil·la, encara que hi ha temporades en què sembla que hagin deixat anar les feres del zoo”, riu Requena. Però més aviat està orgullós per haver consolidat una proposta de programació nocturna musicalment erudita, sense haver abaixat el llistó: “El més complicat per a un local és no posar-se nerviós quan el tema fluixeja; aleshores es fa qualsevol cosa per intentar aixecar el club. No es tracta d’això. Es tracta de saber adaptar-te a l’entorn, sense perdre la teva identitat”. La dura coherència a vegades té recompensa.

Com tot en la vida, allò complicat és saber fins on podrem aguantar.

 

Awanbabuluba r’n’r club
Marula Café (Escudellers, 49) 
Cada dimecres a les 22 h. 5 euros

Marula Café
  • Clubs
  • El Gòtic

Clubbers who are ever-so-slightly beyond their twenties got a bit overexcited when Madrid's famous Marula Café announced it was opening a club in Barcelona, and they have not been disappointed. The house sound is mostly R&B, Sly & the Family Stone, Michael Jackson and their ilk, always with a big sound and always 100% danceable.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat