Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Philipines
Maria DiasPhilipines

Un bar filipí insòlit i secret

La Plaça Reial com mai l'havíeu vist

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Pocs se'n recorden, però les Filipines van ser el primer país que va alliberar-se del domini imperialista el 1898, abans que Cuba. És gairebé inevitable tornar-hi si es fa un cafè amb el cònsol honorari del país de les 7.000 illes. El diplomàtic llueix un pin a la solapa, la bandera roja i blava coronada pel sol que li embruneix la pell quan viatja a Manila o retorna al Palamós natal. I estrena local, instaŀlat entre les quatre parets que allotjaven el Bar de la Penya de l'Espanyol, sobre el restaurant Les Quinze Nits. Continua sent el recés de calma des d'on abans s'observava la nit salvatge de la plaça Reial, cubata en mà. Ara obren des del matí fins a la tarda, però al març allargaran fins al vespre, i qui vulgui fer un  Manila Sunshine abans de sopar, s'aturarà al Philippines Club. 
Club. Ho heu llegit bé. S'hi accedeix per una escala negra total que arranca del passatge de Madoz; els graons, desgastats; a les parets, instantànies de la plaça porxada. S'arriba al principal i, si s'encerta la porta, premi; qui s'equivoca, entra al consolat, i va d'un cantó a l'altre per la "porta falsa" que utilitza el consol. El premi té forma de llums d'època, sostres policromats i fustes decapades, de vista diàfana sobre una plaça que reneix. Pregunta obligada: com puc fer-me'n sòcia? És un club de filipins i per a filipins obert a la resta de gent, darrere del qual hi ha l'essència interiorista del grup de restauració Andilana.

El Tanduay ho banya tot

"A Barcelona hi ha 25.000 filipins, existeixen moltes associacions però no tenen un espai cultural on reunir-se", comenta el cònsol, Jordi Puig. L'espai, que destiŀla la forma pacient i tranquil·la filipina, aspira a convertir-se en aquest centre, amb agenda cultural, actes privats (lloguen el menjador interior per a àpats d'empresa i celebracions, entre d'altres), degustacions gastronòmiques i una carta d'especialitats. Aviat se serviran combinats fets amb rom Tanduay i vi de coco; de moment han esgotat la cervesa Red Horse i quintos de San Miguel, d'origen filipí.

I si es pogués fumar... el Philippines imitaria el ritual d'encesa de puros del Manila Hotel. Perquè la companyia Tabaco de Filipinas existeix, per als que es van quedar a Cuba.

Philipines Club
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • El Gòtic

L'antic bar de la Peña de l'Espanyol –amb una situació privilegiada damunt la Plaça Reial– s'ha convertit en la cafeteria Philipines Club. Si pujeu una escala negra i recargolada que arrenca de la plaça, entrareu en un espai diafan, majestuós, d'aires inequívocament colonials. És propietat del grup Andilana, i un dels seus directius, Jordi Puig, n'és la cara visible. Puig és cònsol honorari de Filipines, i aquest fantàstic espai té diversos usos, entre ells exercir de seu cultural de les associacions de filipins a Barcelona. Tot un plaer, fer-hi una copa o un café amb la vida salvatge de la plaça als nostres peus.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat