Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Txabi Franquesa
Time Out Barcelona

7 espectacles d'humor ara mateix en cartell que us faran explotar de riure

Us convidem a conèixer el treball d'algunes de les estrelles més interessants del circuit nacional de ‘stand-up comedy’, set propostes que omplen teatres tots els caps de setmana

Time Out en col·laboració amb MPC Management
Publicitat

Hi ha molta gent que opina que l'humor és el nou rock'n'roll, i la comparació va ben encaminada: els espectacles de stand-up comedy omplen sales (de gom a gom!), el públic que busca aquest tipus d'entreteniment és fidel i constant, i molts humoristes s'han guanyat actualment l'estatus d'estrelles capaces no només de fer-nos riure, sinó també de generar debats públics, esdevenir referents generacionals i ajudar a evadir-nos de les nostres preocupacions del dia a dia. L'humor és terapèutic, i quan és intel·ligent, també una de les millors propostes per emprar el nostre temps. De la mateixa manera que la música a tot volum ens ajuda a desfogar-nos, uns acudits ben col·locats, unes observacions perspicaces i amb un gir sorprenent, poden fer que un mal dia es converteixi en una explosió de riure.

Si esteu entre aquest públic creixent que s'ha tornat addicte a l'humor i busqueu bons espectacles per passar una nit de bon rotllo entre rialles i gent maca, aquí hi ha una sèrie de noms: entre les figures més potents del monòleg actual trobem Andreu Casanova, Víctor Parrado, Jordi Merca, Txabi Franquesa, Tian Lara, Borja Nicolau i la proposta de No Me Toques el Cuento, una proposta d'humor femení amb elenc variable que arrasa allà on va. Tots ens arriben amb el segell de qualitat de MPC Management, l'agència de representació d'humoristes més veterana i fiable del sector. A continuació us expliquem quins artistes i quins espectacles estan arrasant al circuit de la comèdia, perquè pugueu organitzar la vostra agenda de sortides (amb enllaç de venda d'entrades) i fer-vos riure.

1. Andreu Casanova: l’humor sobre el sexe

Andreu Casanova és el responsable d'un espectacle que va camí de ser un clàssic de les nits de comèdia: Tinder Sorpresa ja acumula sis temporades a cavall entre el Palau de la Premsa (Madrid) i el Teatre Condal (Barcelona), i a més hem de sumar constants aparicions a diferents ciutats d'Espanya (més de 100 actuacions només el 2023) i un episodi de la vuitena temporada de la sèrie de monòlegs Central de Cómicos. El tema d'aquest xou és el sexe en els temps de les aplicacions de cites, i tots aquells malentesos i moments estranys que es deriven de la digitalització de la cerca de parella. O el que és el mateix: l'humor de l'amor.

Compra d'entrades

2. Víctor Parrado: acudits que emocionen

L'humor pot tenir diferents camins i intencions i Víctor Parrado prefereix fer riure i reflexionar alhora. El seu 'humor emocional' fa que el públic, a més de passar-ho d'allò més bé, surti emocionat del teatre. El còmic busca aprofundir les qüestions més quotidianes des de la seva experiència individual i compartir així un missatge de positivitat, sense caure en tòpics ni falses expectatives. Això és el que ens presenta al seu xou 'Buenrollistas', un dels monòlegs més vistos i més ben puntuats d'aquesta temporada. Actualment el podeu trobar cada cap de setmana al Teatre Goya de Barcelona.

Compra d'entrades

3. Jordi Merca: humor de la generació EGB

La nostàlgia és una eina molt poderosa per fer riure, i un públic molt disposat a recuperar la seva infància i passar una bona estona és la que va estudiar l'Educació General Bàsica (el pla d'estudis dels anys 80 més conegut com a EGB), i que actualment té entre 40 i 50 anys, més o menys. El nou xou de Jordi Merca és pur aliment espiritual per a la Generació X, que té tant dret a l'humor com els mil·lennials o els de la Gen-Z. Yo sobreviví a la EGB és un espectacle tendre, no només sobre anar a l'escola, sinó també créixer entre finals dels 70 i principis dels 90, una època que s'ha romantitzat amb el pas del temps, però que al seu moment no era tan genial… encara que sí divertida.

Compra d'entrades

4. No Me Toques el Cuento: princeses en crisi

A tothom li agraden les Princeses Disney: són un exemple d'encant, bellesa, ens resulten empàtiques, han decorat els nostres pijames –o els pijames de les nostres filles–, i ha arribat un punt on Rapunzel, Elsa, Bella, Blancaneus o la Sireneta s'han convertit en part de la família. Però, realment són tan meravelloses? L'espectacle No Me Toques el Cuento busca subvertir la imatge que tenim d'aquests personatges icònics no reflectint la seva realitat superficial, sinó la seva possible complexitat en el dia a dia. Gràcies a un elenc canviant –format per les còmiques Masi Rodríguez, Colette Casas, Carmen Calle, Katia Borlado, Isabel Morán i Olivia Lara–, aquesta proposta ofereix allò que els contes no ens expliquen: les seves crisis, els seus moments de vergonya…

Compra d'entrades

5. Txabi Franquesa: combustible inesgotable

Si l'humor és el nou rock'n'roll, com dèiem al començament d'aquest article, qui és Txabi Franquesa? Doncs hauria de ser una figura principal, potser el rei, una estrella absoluta. Estem parlant d'un dels pioners, un dels primers còmics que es van dedicar a l'stand-up comedy quan ni tan sols hi havia un circuit o un públic interessat en aquest format, i que ha anat evolucionant amb el temps, millorant el seu treball i ajudant els nous còmics amb ganes de fer riure. Actualment té entre mans el xou Escocía, en què dissecciona amb mà mestra el que és fer-se gran, una fase de la vida tan apassionant com absurda, i que li dóna peu per construir acudits que funcionen perquè tots ens sentim identificats.

Compra d'entrades

6. Tian Lara: humor en totes direccions

Tian Lara entra a la categoria de veterans de l'stand-up comedy, ja fa molts anys que es treballa el circuit i es guanya el públic amb agudesa i art d'enginy. És un dels monologuistes més perspicaços i veloços, un geni de la improvisació que acumula espectacles en actiu, fins al punt que ara mateix en té dos en funcionament. D'una banda, El Anticoach, una sàtira dels programes d'ajuda i motivació –moltes vegades liderats per venedors d'humor que prometen fer-te millor, i només busquen els teus diners–, en què comparteix escenari amb el popular actor Pablo Chiapella en un dol verbal hilarant. Alhora, també està en marxa Historias increíbles, un xou sobre les situacions quotidianes, i participa a l'espectacle de Vermunólogos.

Compra d'entrades

7. Borja Nicolau: empatia i bon rotllo

És un humorista de carrera breu ara per ara –va començar a dedicar-s'hi el 2020, en plena pandèmia–, però que s'ha establert amb força al circuit nacional de comèdia. Borja Nicolau té un tipus d'humor molt empàtic, basat en la comunicació, en compartir el moment, i a més de participar en esdeveniments privats, també gira pels teatres de tot el país. Actualment presenta a Barcelona el seu monòleg Adict@s al móvil, una sàtira sobre l'atenció desmesurada que dediquem a aquests aparells infernals que consumeixen el nostre temps, els nostres diners i la nostra felicitat.

Compra d'entrades

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat