Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
aguapo.jpg
David Guapo

La importància de dir-se Guapo

David Guapo torna al Capitol amb 'Que no nos frunjan la fiesta'. Qui s'atreveix a dir que les segones parts mai han estat bones?

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
El corrector automàtic marca amb vermell el verb 'frungir' perquè no coneix a David Guapo. No sap tampoc, que el que ell buscava inventant aquest mot era precisament la correcció. Quina paradoxa. Es veu, que als escenaris i a les teles no es pot dir 'follar'. Queda lleig, i poc correcte. En canvi, pots inventar-te una paraula que no existeix en cap diccionari del món, i utilitzar-la cada vegada que vols dir 'follar'. I ja està. Tothom s'entén i s'acaba la comèdia.

El David Guapo és un tio espavilat. Tan espavilat, que ha decidit aquest cognom que porta perquè així cada vegada que algú el crida li puja una mica la moral. En realitat el seu cognom és Callejón, però convindreu que girar-te quan algú crida 'Callejón!' no és el mateix que fer-ho si et criden 'Guapo!'. No hi ha punt de comparació. Aquesta maniobra, tan absurda, i a la vegada tan efectiva, podria resumir l'èxit dels seus monòlegs: Saber sorprendre amb la simplicitat. Com els publicitaris de Bimbo, que quan ja crèiem que ho havíem vist tot, van convertir Eduard Punset en l'estrella dels seus anuncis.

David Guapo torna al Capitol amb l'espectacle 'Que no nos frunjan la fiesta', que ja va estrenar el passat setembre, on comparteix amb el públic algunes de les seves lúcides reflexions sobre el món actual i els fets quotidians. Sempre, sota aquesta mirada que de tan absurda és brillant: Si tots els camins porten a Roma... Com se surt de Roma?

Aquest fenomen de la comèdia va professionalitzar-se fa prop de nou anys, per mitjà d'un concurs que el va portar a ser descobert per Berto Romero i més tard a actuar a 'Buenafuente', 'l Club de la Comedia', i 'Sé lo que hicisteis', entre d'altres. Però abans de tot això, era cantant. Sigui com sigui, ens explica amb naturalitat que ell sempre ha estat graciós, i que una cosa l'ha portat a l'altra, i així fins avui. Si voleu conèixer de primera mà quina ha estat la seva trajectòria (gairebé des de la seva condició d'espermatozou) no us perdeu el monòleg 'Cómo he llegado hasta aquí'.

El seu passat com a estrella de la cançó ha deixat marca en els espectacles de David Guapo, on mai hi falta la cançó final. Un dels seus temes més populars és 'Amor actualizado', que és pura poesia, i que no faltarà en aquest espectacle. Ell assegura que és un hit dels '40 Principales', però que potser no s'ha fet gaire conegut perquè el posen fluixet. Les seves actuacions musicals són un èxit perquè sap el que és necessari per posar sentiment en un escenari: 1. Mossegar-se el llavi inferior. 2. Tancar els ulls amb força. 3. Tirar-se cap enrere. 4. Fer que no amb el cap. Proveu-ho. No té pèrdua. 'Que no nos frunjan la fiesta' és un despropòsit servit en safata de plata, i David Guapo, aquell amic que encara no has conegut. Benvinguda sigui, un cop més, la seva festa!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat