Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Tricicle estrena 'Bits'

El Tricicle aterra al Poliorama amb 'Bits', un engranatge construït a base d'unitats mínimes d'humor

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L’últim espectacle de creació de Tricicle, 'Bits', arriba per fi a Barcelona després d’estrenar-se a Alacant al maig de l’any passat. Tot i la connotació binària del títol de l’espectacle, de tecnologia a 'Bits' n’hi ha poca. La tecnologia, ens explica Joan Gràcia, un dels integrants del trio més silenciós del món escènic, és “una excusa per recórrer espais que no tenen cap relació necessària entre ells, per aterrar als fets quotidians que ens interessen”. Una navegació, en certa manera, com la que fem per internet, saltant de link a link sense gaire coherència. Doncs bé, l’humor, el seu almenys, és així d’absurd.

Si un bit és la mínima unitat d’informació, un gag és la mínima unitat d’humor. De gags, en aquest espectacle no en falten. Tot i que encara no han tingut temps de parar a comptar-los, Gràcia determina que n’hi deu d’haver un cada cinc segons. Però tornem a l’espectacle; els riures són cosa del directe. En termes pràctics, el sentit de tota aquesta excusa inicial dels bits es tradueix en la construcció d’un total de catorze escenes, noves i rescatades, de pur Tricicle. “D’alguna manera –continua explicant en Joan– internet és una metàfora del calaix de sastre del qual fem ús a 'Bits'”. I cal dir que si alguna cosa tenen els de Tricicle és calaix on rebuscar material. El pròxim 1 de novembre, Carles Sans, Paco Mir i Joan Gràcia, faran 34 anys de casats a tres bandes, i amb 'Bits' acumulen ja vuit espectacles, des de 'Manicomic', el seu primer part, a la Barcelona del 1982. Una de les escenes més celebrades de 'Bits' és una en la qual fan reviure les tres amables velletes franceses de la foto; les reines del cèlebre espectacle 'Exit' (1984).

Amb 'Bits', Tricicle ret també un homenatge a Les Luthiers, companyia músico-humorística argentina, admirats amics i companys de viatge. Jorge Maronna, un dels luthiers fundadors, cedeix la seva veu a l’espectacle. S’ha dit, de 'Bits', que és potser l’espectacle més parlat de Tricicle. Joan Gràcia ens explica que la presència de la paraula és anecdòtica, i que 'Bits' és gestual en un 94% de l’espectacle. “Som fills de la televisió i de les imatges, i continuem amb aquesta línia, que és la nostra manera de viure una connexió immediata amb el públic”, conclou Gràcia, que ens confirma també que 'Bits' és, probablement, l’últim espectacle de creació de Tricicle, que, per una altra banda, no deixarà de treballar en projectes paral·lels, ja siguin produccions escèniques, televisió o cinema. Ara, no hi ha decisions irreversibles: 'Bits' és, només de moment, l’últim espectacle de Tricicle i això no vol dir que tan bon punt acabin la gira ens sorprenguin retractant-se de la seva decisió. Sigui com sigui, gaudim d’un present que, ara per ara, no té data de sortida.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat