Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Guerrilla del Ganxet
©Maria Dias

Donar guerra amb el ganxet

Coneixem la Guerrilla del Ganxet i descobrim les botigues imprescindibles per sumar-se al moviment 'knitter'

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Com totes les coses grans, va començar com una cosa petita. Molt petita. Rebobinem fins al mes de setembre del 2010. La dissenyadora Alícia Roselló, inspirada en moviments contraculturals que sorgien als Estats Units, va fer una convocatòria a través del blog de Duduá, la seva botiga-taller de Gràcia. Tal dia a tal hora ella i una amiga serien al carrer Enric Granados folrant les potes dels bancs amb escalfadors teixits a mà. Seria la seva manera de dir que aviat començaria la tardor. Tothom estava convidat a participar-hi. Només calia portar llana i agulles. Aquella primera tarda hi van acudir cinc persones. I sí, van aconseguir folrar bastants potes.
A aquesta acció, li'n va seguir una altra. I després una altra. I una altra. Tres anys més tard, la Guerrilla del Ganxet s'ha convertit en un nucli estable de vuit noies, capitanejades per l'Alícia. Tenen professions i gustos diferents, però els mou la mateixa passió: teixir, crear, sorprendre... Les seves accions cada vegada s'assemblen més a instal·lacions artístiques. Intervenen espai públic i privat amb imaginació i criteri. A través del blog de Duduá llencen les seves convocatòries. Tothom hi està convidat. Com el primer dia que van començar a donar guerra. I a guanyar batalla rere batalla.

5 botigues

Duduá
©Duduá

Duduá

Només obre quan hi ha tallers programats (en fan des d'iniciació a la costura, passant per l'agulla màgica, el tricot XL i el taller de sandàlies i el de biquinis, entre molts d'altres). És el lloc per a sibarites, per a les que busquen un producte molt especial.
www.duduadudua.com

Delrevés
©Maria Dias

Delrevés

La botiga de la Irina és com una casa de nines amb pati inclòs, instal·lada en un tranquil carrer de Sants. Aquí trobareu llanes ecològiques i, esclar, també realitzen tallers per a principiants.
delreves.me

Publicitat
Ifil
©Maria Dias

Ifil

Venen material, fan tallers i, a més, han creat un sistema propi per aprendre a teixir a partir de patrons molt intuïtius; l'objectiu: que la gent descobreixi el plaer de fer les coses per a un mateix.
www.ifil.es

Nido de Abeja
©Nido de abeja

Nido de Abeja

Un espai encantador on trobareu producte de merceria, llanes, teixits, cordes, washis... També fan tallers i els nens i les mascotes són benvingudes.
www.nidoabeja.com

Publicitat
All you knit is love
©All you knit is love

All you knit is love

Una de les botigues veteranes a impulsar l'amor al 'fes-t'ho tu mateix' amb només dos estris: la llana i les agulles.
allyouknitislove.com

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat