Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Space Discovery
Space Discovery

Compte enrere! Últims dies per veure l’exposició Space Discovery!

L’experiència immersiva sobre la conquesta del cosmos, amb peces originals de la NASA i l’Agència Espacial Russa, romandrà oberta fins el 7 de gener a l’espai Inmersa

Time Out en col·laboració amb Proactive Entertainment
Publicitat

El cosmos ha estat, i encara és, l’última frontera de descoberta per a l’ésser humà. Aquesta expressió és original de la sèrie Star Trek, però no hi ha cap traça de ficció en ella: l’espai exterior ens fascina, i una de les grans aventures col·lectives del segle XX ha estat l’obsessió per dissenyar naus i equipaments per escapar de la força de la gravetat, sortir de la Terra, girar en l’òrbita terrestre, trepitjar la Lluna i, tal com passa ara mateix, pensar en arribar a Mart... i més enllà. Aquesta odissea tan recent també té una història passada molt rica, i d’això va l’exposició Space Discovery. The Exhibition, que mantindrà les seves portes obertes fins al dia 7 de gener. Són els últims dies ja! Allà podreu experimentar l’absència de gravetat, entrar en el compartiment de pilotatge d’una nau, veure objectes originals que han estat fora del planeta i han tornat... Si voleu gaudir d’aquesta experiència, reserveu la vostra entrada aquí i prepareu-vos per visitar un món desconegut.

Space Discovery obre les seves portes de dimecres a diumenge fins el 23 de desembre, i tots els dies de la setmana a partir d’aquesta data i fins a l’últim dia, però tancant els dies festius (24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1 de gener). El primer torn d’entrada és a les 10.30 hores, i l’últim a les 19.30 hores. A continuació us donem més informació.

En col·laboració amb els principals pioners
Space Discovery

1. En col·laboració amb els principals pioners

Avui, l’exploració de l’espai és una tasca col·lectiva, on hi participen estats com l’Índia, Xina, estructures com la Unió Europea o empreses privades com SpaceX. Però, en un principi, fites com l’arribada a la Lluna o la primera sortida humana de l’atmosfera va ser una cosa de dues potències, i dues agències nacionals que competien per superar al riva: Estats Units i la NASA, i la Unió Soviètica i l’actual Agència Espacial Russa. Aquestes dues institucions han col·laborat amb Space Discovery, i tots els objectes provenen dels seus arxius. Per exemple, podreu veure peces originals com peces de motors, rèpliques d’algunes naus originals i vestits espacials.

Un viatge cronològic
Space Discovery

2. Un viatge cronològic

L’exposició Space Discovery és una experiència immersiva on tota la superfície de l’espai Inmersa, de més de 2.000 metres quadrats, ens fa sentir que estem, no en galeria d’art, sinó en la gran magnitud del cosmos. Cada àrea de la visita és una part d’un viatge, i a la vegada una representació de la cronologia de la carrera espacial des dels anys 50 fins a l’actualitat. En el seu origen va ser una competició entre Estats Units i l’URSS en el marc de la guerra freda. Els primers en sortir a l’espai van ser els russos, amb el satèl·lit Sputnik, i també van ser els primers en fer que un animal sortís de la Terra (la gossa Laika), i també els que van portar el primer home (Yuri Gagarin) i la primera dona (Valentina Tereshkova) a l’òrbita terrestre. Però van ser els americans el primers en arribar a la lluna, i els líders de l’exploració del sistema solar. Tota aquesta cronologia és la que dona forma a l’exposició, fins arribar al temps present.

Experimenta la gravetat zero
Space Discovery

3. Experimenta la gravetat zero

En l’espai no hi força de gravetat, i aquesta és una de les característiques més originals i complexes de la vida d’astronauta: la de romandre en una estructura fora del planeta, com l’estació orbital MIR, i estar sempre surant, sense que hi hagi una força d’atracció que t’aferri a terra. Com és experimentar l’absència de gravetat? L’heu sentit mai? En aquesta exposició, hi haurà una instal·lació on podreu entrar i comprovar personalment en què consisteix la microgravetat i quins efectes té en el nostre cos.

Pensada per a nens
Space Discovery

4. Pensada per a nens

Aquesta part de la immersió és una  de les més divertides i sorprenents de tota l’exposició, que en conjunt està pensada per satisfer la curiositat d’adults interessats en la gesta de la conquesta espacial, però també per excitar la imaginació dels més petits. Els nens s’ho passaran molt bé a Space Discovery, tindran una audio-guia especial adaptada, i un espai especialment pensat per al seu esbarjo com és el Cosmos Camp. L’exposició, a més de lúdica, també vol ser educativa, una demostració del poder de la ciència, i té torns d’accés especial per a escoles.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat