Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cruilla 2021
XAVI_TORRENT

Cruïlla 2021: totes les claus d’un festival irrepetible

Serà la primera gran cita musical de la pandèmia sense distància interpersonal, amb artistes nacionals i internacionals i com sempre hem viscut els festivals. Tornem a la normalitat

Time Out en col·laboració amb Cruïlla
Publicitat

L’any passat, un cop es va aixecar el primer estat d’alarma i semblava que podríem viure un estiu normal en mig de la pandèmia –que havia de ser més llarga i punyetera del que ens havíem imaginat, això ho sabem ara–, el festival Cruïlla va intentar ser el primer en tornar a programar música en viu. El Cruïlla de 2020 va ser atípic, una sèrie de concerts puntuals repartits per tota Barcelona, amb poc aforament i molta distància entre el públic, però va fer una cosa important: mantenir la música en primer pla, i també mantenir l’esperança de que, tot i que el sector dels concerts estava patint greument la crisi, tot pogués tornar a ser com era quan abans millor.

Ha passat un any i, afortunadament, estem en un punt molt més benèfic i el Cruïlla de 2021 s’assemblarà molt al festival que molts ja coneixeu, ja que aquest any, per primera vegada, tornarem a tenir una cita musical de ressò i format gran sense distàncies interpersonals, en la qual podrem tornar a saltar, ballar, abraçar-nos i cridar com ho fèiem en els festivals pre-pandèmics. Ha estat un gran esforç, però ja és aquí: Cruïlla 2021 inaugura una nova temporada de festivals a Barcelona, amb un cartell competent amb estrelles nacionals i internacionals, i on l’únic que canviarà serà que, per accedir-hi, a més de l’entrada, caldrà acceptar un rigorós protocol sanitari. Poca cosa tenint en compte que, a dins, podrem retrobar-nos amb allò que tant enyoràvem: concerts, festa, alegria, vida. Serà el 8, 9 i 10 de juliol. Us expliquem les 5 claus d'aquesta edició especial.

Tot torna a ser com era
@XaviTorrent

1. Tot torna a ser com era

Sí, tot torna a ser com era abans de la pandèmia. Bé, no exactament –les mascaretes encara les haurem de portar, perquè tot i que el Cruïlla és un festival eminentment a l’aire lliure, hi haurà una gentada i no podrem guardar les distàncies que ens evitarien anar pel recinte mostrant el nostre somriure. Però tota la resta serà igual: un festival amb diferents grans escenaris, aforament ample, música de tots els estils, paradetes de menjar, marxandatge, horaris extensos i llibertat absoluta dins el recinte del Fòrum per fer tot allò que ens agrada fer als festivals: fer pinya a les primeres fileres, conèixer desconeguts i fer amistats noves, descobrir grups a l’atzar anant d’un escenari a l’altre, beure i allargar la nit... Feia molt que ho desitjàvem, i ja ho tenim aquí, a més, a un preu súper competitiu.

Protocol sanitari rigorós
@XaviTorrent

2. Protocol sanitari rigorós

Perquè tot això sigui possible, el Cruïlla activarà un protocol sanitari rigorós inspirat en aquella prova pilot –impulsada per molts dels grans festivals i promotors de concerts de Barcelona– que es va fer al Palau Sant Jordi amb Love of Lesbian. El resultat va ser esperançador, ja que es van poder detectar tots els possibles positius per covid abans de que entressin al recinte i no va haver cap contagi. Això significa que, per accedir al Cruïlla, haurem de passar una prova d’antígens nasal –cal reservar la cita i abonar la prova apart de l’entrada– i, a dins del recinte, de manera obligatòria i constant, haurem de portar una mascareta FFP2 que us donaran a l’entrada, nova i homologada. Això serà durant els tres dies del festival. Pot semblar un inconvenient, però es poca espera i els beneficis son màxims. I és que encara estem en pandèmia, i el protocol sanitari és inexcusable.

Estrelles nacionals... i internacionals
@Cruilla2021

3. Estrelles nacionals... i internacionals

Un cop hem fet el tràmit sanitari, el Cruïlla bullirà de música. El cartell que s’ha reunit aquest any està dividit en dos escenaris i durant tres dies, del 8 al 10 de juliol. L’escenari principal és l’Estrella Damm, i el complementari es dirà Cruïlla Enamora, i la direcció ha aconseguit reunir noms nacionals i internacionals, tota una fita tenint en compte que encara hi ha certes restriccions i dificultats en els viatges. El primer dia estarà, sobretot, dominat pel hip hop –amb les presències de Kase.O y el duet Natos y Waor– i pel indie-rock espanyol. A partir del dia 9, comença la programació extensa passada la matinada amb un escenari més, Time Out, on actuaran bandes com Gertrudis, Delafé, Sopa de Cabra o Novedades Carminha. Les grans atraccions passen per l’indie-rock anglosaxó –Two Door Cinema Club–, l’indie-pop català –Manel, La Casa Azul–, i grans bandes del pop-rock espanyol com Amaral i Carolina Durante. El dissabte, un programa igual d’equilibrat, amb Izal, Dorian, León Benvente, Leiva, Coque Malla i els anglesos Morcheeba.

 Un escenari de comèdia
@Cruilla2021

4.  Un escenari de comèdia

Com en anteriors edicions, el Cruïlla també tindrà un escenari dedicat a l’humor. Els monòlegs són una altra forma de rock’n’roll que atrau un públic fidel i participatiu, i l’escenari de stand-up comedy estarà ocupat per alguns dels còmics més interessants del circuit. La programació estarà dividida en tres blocs diaris el divendres i el dissabte, d’una hora i quart cadascuna, i amb cinc còmics. Això fa un total de 30 durant tot el festival, entre els quals hi haurà gent com Antonio Castelo, Paula Púa, Xavi Daura, Ignasi Taltavull, Valeria Ros, Ignatius Farray, Charlie Pee y Pablo Ibarburu. Un cartell de comèdia de primer nivell per alternar amb la programació musical.

Una emoció per a tota la vida
Foto: XaviTorrent

5. Una emoció per a tota la vida

El més important d’aquest Cruïlla, sobretot, serà l’experiència. El sentiment de tornar a recuperar allò que semblava que havíem perdut. Més enllà dels concerts, de tornar a anar a festivals en grup i fer amics nous, de dividir el nostre temps amb tranquil·litat durant una jornada d’emocions, l’emoció més gran és la de viure un moment únic, irrepetible. Aquest és el primer gran festival “com els d’abans” que podrem tenir a Barcelona en gairebé dos anys. Serà el primer pas per recuperar la veritable normalitat. Si a més de la comèdia i la música també vols aquest record inoblidable, aquest Cruïlla és el teu festival.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat