Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Brodas Bros

Els 5 secrets de Brodas Bros

La tropa barcelonina compleix deu anys al Coliseum i sabem per què han triomfat tant

Escrit per
Bàrbara Raubert
Publicitat

Van començar amb a penes 20 anys i han madurat dalt dels escenaris, entre batalles i davant de càmeres. Després d’una dècada sense parar, Lluc i Pol Fruitós amb Berta i Clara  Pons, els Brodas Bros, ho celebren amb un nou espectacle, que arriba l'1 de gener al Coliseum, ique reuneix el millor de la seva trajectòria. “Per al primer espectacle vam llogar un teatre i amb les entrades i l’ajuda de les nostres famílies tot just cobríem despeses”. Ara reben subvencions i s’hi dediquen plenament, però algunes coses no canvien: “Mantenim l’essència, el fet de voler ensenyar allò que ens agrada i sentir que arriba al públic”, ens explica Lluc Fruitós.

Semblaria un producte de màrqueting de tan ben fet, però la veritat és que neix de la coincidència i les ganes de moure’s: dos germans i dues germanes es troben en un càsting i decideixen ballar junts; un final de curs i el primer tastet d’èxit amb una peça, de només cinc minuts, els anima a tirar-se a la piscina. “El secret de vegades és arriscar”. Fins i tot durant l’època de vaques magres, s’han reforçat participant en anuncis, videoclips o ensenyant. Aquesta diversificació és una de les claus del seu èxit. Vegem-ne d’altres:

El factor musical

1. El factor musical

“Ens encanta el funk i el hip-hop”.  Música en directe sempre que poden, significa motivació per als ballarins i ganes de ballar per al públic. “És una música que des dels 70 fins ara no ha deixat de sonar a la ràdio i al cap de la gent”.

El bon rotllo

2. El bon rotllo

Hi ha diferents tipus de hip-hop, de gangs i males cares, de social i del que desprèn alegria. Aquest és el de Brodas. “Busquem el cantó positiu de la vida”.

Publicitat
L'espectacularitat

3. L'espectacularitat

 “Al teatre, els nostres referents són musicals com els de Mayumana o Stomp, espectacles cuidats perquè la gent visqui una experiència completa”. Això inclou ballarins convidats, instrumentistes i DJs, una il·luminació digna d’un espectacle de rock i tot un muntatge escenogràfic per omplir bé els ulls.

La constància

4. La constància

“Som un equip i això permet que, si no estira l’un, estira l’altre. I com més fas, més pots fer i més coses surten”.

Publicitat
La mare
© Rubén Tardío

5. La mare

Que l’Anna Sánchez (ballarina i pedagoga) sigui la mare dels germans Fruitós potser no és cap casualitat. Només ha participat directament en una peça, però d’alguna manera ella sempre hi és. “Hem tingut els seus consells i el seu ajut, però dins la total llibertat. El camí és nostre”.
I va per llarg. Ara, l’aniversari, i a l’estiu, estrena al Grec. Ja no és cap secret.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat