Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Fusió i dansa al Mercat de les Flors
Shantala Shivalingappa
Shantala Shivalingappa

Fusió i dansa al Mercat de les Flors

Parlar amb Shantala Shivalingappa és parlar d'espiritualitat, de mestratge, de generositat, que salti una llàgrima i aparegui una riallada de complicitat

Per Bàrbara Raubert
Advertising

De vegades costa parlar de coses boniques perquè sembla que tancar-les en paraules les empetiteixi. Per això és difícil parlar de Shantala Shivalingappa, la ballarina d'origen indi que ara torna al Mercat de les Flors. "El millor de l'art és quan et fa sentir una sensació tan clara que no pots, ni cal, definir-la en paraules", diu. En canvi, parlar amb ella, és deliciosament fàcil, com veure-la ballar. Al costat de Ferran Savall estrena 'Impro Sharana'.

Ferran Savall és un músic igualment especial, que domina diversos instruments però sobretot li agrada improvisar amb la guitarra i la veu. "És el camí oposat al meu, a la dansa clàssica índia no hi ha gens d'improvisació", ens explica Shantala. El que sí que tenen en comú és que els principals mestres han estat els pares: Jordi Savall i Montserrat Figueras en el cas del músic i en el cas de la ballarina, Savitry Nair. "Sóc molt afortunada, és una artista meravellosa i a més ha tingut la saviesa de deixar-me el temps i l'espai de trobar el meu propi camí... em vénen llàgrimes als ulls". I s'encomanen.

L'emoció és a flor de pell en aquests artistes que són joves i vells alhora, innovadors i savis en parts iguals, i per això transmeten tantes sensacions. El títol de la peça es refereix a una rendició, que és el que significa Sharana. "I té a veure amb Shiva, el déu de la dansa i símbol de la vibració primigènia. Amb la física quàntica s'ha descobert que més enllà de les cèl·lules, els àtoms, i les partícules, hi ha una cordeta que vibra; ciència, mitologia i religió ens parlen d'una mateixa cosa".

Pot comentar sobre art, ciència o ecologia, tot és una mateixa cosa per a Shantala. "En la dansa índia, l'espiritualitat és el component més important, no hi ha altra raó per ballar. I amb ella pren les formes més harmòniques que es puguin imaginar. Definitivament m'atrau la bellesa, però no en el sentit estètic". I no hi ha cap raó que us la pugui fer perdre.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising