Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Maneres d'entrar a La Intrusa

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Mud gallery
© Antonio Navarro Wijkmark

Maneres d'entrar a La Intrusa

La companyia de dansa barcelonina estrena al Mercat de les Flors 'Mud gallery'

Per Bàrbara Raubert
Advertising

La Intrusa és una companyia de les que es mou per llocs profunds i va a fons en allò que toca. Procedents de Victòria, Virginia García i Damián Muñoz van assentar les bases de la seva companyia l'any 96 a Barcelona, amb una mirada curiosa i gairebé microscòpica cap al món que els envolta i cap a ells mateixos, "ens provoquem l'un a l'altre i això fa que estiguem sempre alerta", diu ella. Per això el nom de la companyia els escau tan, capaços com són de situar-se en qualsevol medi i en qualsevol situació on no se'ls esperava i fer-ne una obra impensable. Ara estrenen Mud gallery / Animales de hermosa piel, una obra sobre l'esplendor.

La Intrusa: Mud Gallery

1. Com animals salvatges

No es tracta d'un reflex de superfície, perquè, segons diuen, "no s'arriba a la plenitud fins que no s'ha travessat la part més fosca primer" i prefereixen "l'esplendor d'allò ruïnós convertit en una bella ruïna". Una destrucció creativa amassada i treballada com el fang ('mud'), metàfora d'ells mateixos com a ballarins, "ens convertim en un material que es transforma un cop i un altre", alhora que són animals salvatges, "l'acció i reacció de l'instint, la supervivència enfront las dificultats".

Mud gallery

2. Amb coratge

L'obra també parla de la tenacitat, una característica que en la seva dilatada experiència entre escenaris, platós de cinema i estudis de dansa, s'ha fet forta sense perdre la flexibilitat d'una canya de bambú. "Alimentem la tenacitat del coratge per insistir en reptes nous", una premissa amb la que cavalquen incansables. "Ja tenim un llenguatge propi que ens identifica però intentem no quedar-nos en llocs coneguts, utilitzar el que hem après per enfrontar-nos al que queda per descobrir".

Advertising
Mud gallery
© Gorka Bravo

3. Amb música

La peça compta amb una posada en escena molt cuidada i la música –de Jesús Díaz– hi té un paper protagonista. Se'n publicarà el disc i també en faran concerts, una manera més d'enfangar-se amb La Intrusa.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising