Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Dissenya’t la ruta imprescindible de les Festes de Gràcia

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

516595768
Tempura Young beautiful woman in taxi and using a phone

Dissenya’t la ruta imprescindible de les Festes de Gràcia

Si vols gaudir d'una de les festes populars més importants de l’estiu a Barcelona, hi ha una manera intel·ligent de fer-ho: planificant la teva arribada i tornada amb Cabify i triant una ruta interior de carrers mítics

Per Time Out en col·laboració amb Cabify
Advertising

Quan arriba l’agost, diuen que Barcelona es queda buida. No és veritat: molta gent roman a la ciutat perquè –fins i tot si tens vacances– Barcelona a l’estiu és un lloc perfecte per estar-hi, divertir-se i conèixer racons que encara no havies visitat. També és un moment de festes populars, com les de Gràcia, que tindran lloc del 15 al 22 d’agost. Les Festes de Gràcia, de fet, són inevitables: cal anar-hi com a mínim un dia, recórrer el barri passant pels carrers més emblemàtics, tots decorats de manera imaginativa i artesanal, fer parades per beure i picar alguna cosa, i participar de les activitats a l’aire lliure. La manera ideal de gaudir de les Festes és plenament, durant uns quants dies, però si la teva ruta només et permet un dia particular, hi ha una manera intel·ligent de programar-la.

Per començar, és important arribar i marxar amb la màxima comoditat i eficiència. D'això se n'encarrega Cabify: pots triar el teu vehicle, que et portarà a on tu vulguis, i et recollirà hores més tard sense haver d’esperar ni buscar cap altre mitjà de transport. D’aquesta manera, podràs fer la ruta per Gràcia sense pressa. Aquí et proposem una, de nord a sud, per què no et perdis res.

Festes de gràcia cabify
©Maria Dias

1. El nord de Gràcia

Com les sorpreses s’han de deixa per al final, et proposem arribar a Gràcia per la part del nord, la de la plaça de Lesseps o Travessera de Dalt. Si ens aturem aquí, podrem triar diferents rutes de baixada passant per carrers com Torrent de les Flors o Escorial, buscant la part central del barri. Gràcia, com saps, és una mena de laberint, així que tria una d’aquestes dues opcions: utilitza el teu GPS per arribar a la zona de Joanic o a la de Gal·la Placídia, que estan cadascuna a un extrem, o deixat perdre i guia’t per l’instint. L’opció ideal, però, és que continuïs el teu recorregut pel centre, havent arribat a la Plaça de la Virreina.

Festes de Gràcia Cabify
©Maria Dias

2. Gràcia central

La Virreina és una bona estació de pas i el punt per triar noves rutes i visitar carrers com Berga, Pere Serafí, la Travessia de Sant Antoni o Verdi, amb places properes com la de la Revolució o la del Diamant. Aquestes són algunes de les vies més ben decorades i més transitades del barri, i és on ens podem fer una idea ben clara de com és l’arquitectura i el plànol de Gràcia. A cada cantonada trobarem un bar on prendre unes tapes o fer un vermut, i viurem en plenitud l’ambient i l’esperit de les festes.

Advertising
Carrer Fraternitat Gràcia
©Maria Dias

3. Un carrer imprescindible: Fraternitat

El nostre final de ruta implica desviar-se cap a la dreta i al sud, però abans és important anar una mica cap a l’esquerra i buscar el carrer Fraternitat, que sempre és un dels més engalanats de les Festes de Gràcia i un clàssic a l’hora de guanyar els premis a la millor decoració. Per trobar-lo, t’has de passar a l’altra banda de Torrent de l’Olla, com si fossis en direcció Besós i està molt a prop de la plaça del Raspall. És un carrer petit, estret, però sempre sorprenent.

Festes de Gràcia Cabify
©Maria Dias

4. Final a la Plaça de la Vila

La Plaça de la Vila seria el final de la ruta, ja que és certament el cor de Gràcia. A prop tens altres espais emblemàtics del barri, com la plaça del Sol, i carrers principals amb molta animació com el del Progrés o Francisco Giner. Un cop surts de la plaça, que és un lloc ideal per prendre l’última copa o jugar amb els nens, la millor via és el carrer de Mozart, que sempre té una decoració engrescadora, i arribar al carrer de Còrsega.

Advertising
516595768
Tempura

5. Com arribar i moure’s

Gràcia és un barri de carrers estrets i la millor manera de moure’s a l’interior és a peu, no té cap sentit fer-ho en cotxe. Però per arribar i per tornar a casa, un gran opció és Cabify, perquè un cop surtis del barri i arribis a Còrsega, pots determinar que t’estigui esperant allà un vehicle. Una bona opció és demanar el teu Cabify amb origen o destinació a aquest carrer. A més, amb Cabify tot són avantatges: aniràs per la ruta més òptima, amb la música que tu vulguis i el tipus de cotxe que triïs –d'alta gamma, amb seients per a nadons, etcètera–, i tot són comoditats en el pagament –el preu és tancat i el coneixes abans de pujar al cotxe– i en el trajecte, ja que sempre tindràs aigua i wi-fi al teu servei. Ràpid, còmode i segur: seran les teves millors Festes de Gràcia.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising