Baixades

11 carrers de Barcelona on fer una bona baixada

Amants del desnivell negatiu, deixeu-vos anar en aquestes baixades!

Publicitat

Quan en veieu o localitzeu una... se us escapa un somriure. Normal! Poseu un peu, l’altre, se us accelera el ritme cardíac i quan arribeu al final, noteu un pessigolleig per tot el cos. Córrer per una bona baixada ens encanta. Ara, feu-ho amb cap. Sempre amb tècnica, precisió i control per no fer patir més del compte a genolls i turmells. Sarrià, El Putxet, El Carmel, El Poble Sec, Roquetes, El Coll... Si sortiu a córrer o a caminar, afegiu-li un punt d’emoció al vostre itinerari incloent-hi algun dels carrers que us recollim. Ànims que fa baixada!

Carrer de Castanyer

Sou rates de biblioteca? Llavors, probablement, heu passat més d’un dia sencer a la Biblioteca Joan Maragall del Putxet. Nova i lluent, just a la sortida té una sorpresa pels amants de les baixades: el carrer de Castanyer. D’asfalt i amb dues voreres estretes a banda i banda, presenta un pendent de campionat només apte per valents. La majoria de veïns intenten evitar-lo –sobretot de pujada-. Millor! Així, baixareu amb més llibertat i frenareu amb més seguretat en arribar a Teodora Lamadrid. Si en voleu més, a prop teniu també d'Hurtado, un altre dels carrers de la zona que més piquen.

Castell de Montjuïc

Segur que hi heu pujat a fer un cinema a la fresca! Llavors ja sabeu de què va la cosa. Pujades, baixades, vegetació i vistes. Si consultem les rutes de running més populars de Barcelona segons Strava ens trobem que un dels circuits del top10 inclou un tram de pendent negatiu a tocar de la fortalesa que corona Montjuïc. Engegueu just al costat de la parada del bus 150 i a córrer pel carrer del Castell i el de Can Valero. Són 35 metres de desnivell negatiu en 700 metres. Poseu a prova les cames, també, a la carretera de Montjuïc.

Publicitat

Bosc de Can Sentmenat

Ah, què sou més de trail i somieu d'assemblar-vos al Kilian Jornet? Va, trepitgeu fang! Feu-nos cas: aneu a fer el 'trote cochinero' habitual per l’infinitament pla passeig de les Aigües i, a mig camí, desvieu-vos cap als Jardins de Can Sentmenat. Us trobareu amb una baixada amb sorra i pedres ideal per practicar la vostra tècnica i per posar-vos a punt per la propera cursa de muntanya que tingueu apuntada al calendari.

Torre Baró

Coneixeu el Parc Central de Nou Barris? És el segon espai verd de la ciutat en superfície! Fonts, llacs i fins i tot un aqüeducte que el 1870 portava aigua del Maresme a Barcelona! Arrenqueu des de la carretera Alta de Roquetes, passeu per la plaça de Karl Marx i doneu un respir a les cames just en sortir del parc. 2,2 kilòmetres on cobrireu 115 metres de desnivell negatiu.

Publicitat

Park Güell

Els voltants i l’interior del Park Güell són caviar del bo pels groupies dels descensos: els carrers empinats no s’acaben mai! Molist, el carrer de Sant Cugat del Vallès, el passatge de Mercedes o l’avinguda del Santuari de Sant Josep de la muntanya són perfectes. Proveu, però, també amb un dels que més trepitgen els barcelonins: el tram de terra que va des del Camí de Can Mora fins al Park Güell.

Finestrelles

Heu provat mai d’anar en moto fins a la plaça Mireia per córrer per les Aigües. Nosaltres, el primer cop ens vam perdre pel camí i vam acabar patint per la nostra integritat a carrers com Díaz de la Fuente, Finestrelles o l’Avinguda Montanyenca. Per què? Per com baixen! Obliguen a prémer els frens i moure’s amb molta cura. Aneu-hi a peu, amb vambes, i feu uns bons descensos!

Publicitat

Mundet

Un camí de carro en zig-zag que és una autèntica meravella. Normal que sigui un fix en la majoria de rutes que segueixen els runners barcelonins quan volen trepitjar sorra. Surt al costat de Mundet i el Parc del Laberint d’Horta i s’enfila fins a Collserola. Ben a prop? El Mirador del Forat del Vent.

Carrer d’Iradier

Des d’aquí compadim als estudiants de la UIC del Campus de Barcelona i, ara entenem perquè la majoria van fins a la universitat en moto. Demanem disculpes per haver-vos acusat de 'pijos'. El carrer Iradier, que puja des del passeig de la Bonanova fins a la Ronda de Dalt té un desnivell d’escàndol. Heu vist l’últim tram? Més d’un cop hi hem calat el cotxe. Ara, feu-lo de baixada! Si us agrada tot allò que té a veure amb el descens... és un imperdible.

Publicitat

Carrer de Margarit

Digueu-nos quin és l’stop que més odieu de Barcelona. El del carrer de Margarit, oi? Nosaltres vam necessitar deu classes d’autoescola i dues tardes de llàgrimes per aprendre a fer-lo bé. I, no hi hem tornat mai amb les mans al volant. Preferim acostar-nos a peu i fer-lo en el sentit contrari: de baixada! De fet, l’ideal és sortir de l’Avinguda Miramar, baixar les escales del primer tram de Margarit i deixar enrere l’stop a l’equador de la passejada.

Tibidabo

Del Tibidabo es baixa a peu! O, almenys, un tram que s’han de fer cames. El Camí de Vallvidrera al Tibidabo no està gaire transitat per cotxes i, té, un espai –petit- on poden caminar vianants. I hi ha unes vistes... d’escàndol! Us ho passareu bé baixant i, a més, veureu Barcelona des d’un nou punt de vista. I, tot, després d’haver cridat, rigut i provat cadascuna de les atraccions d’aquest parc d’atraccions que encara ens arrenca somriures.

Publicitat

Carrer de Marí

Per sobre del Parc del Guinardó, entre el Carmel i Horta, hi ha un seguit de carrerons ben empinats que són bastant top: el de Marí, el passeig de la Font de la Mulassa... Si arribeu amb gana i voleu menjar-vos uns quants trams de desnivell negatiu... acosteu-vos-hi. Això sí, sigueu prudents i vigileu. Tot i que baixar sembla més fàcil que pujar, s’ha de controlar millor com es col·loca el cos per no sobrecarregar músculs i articulacions. Entès?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat