Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Skate
© Maresme Waves

Aprendre skate a Barcelona i voltants

Tradicionalment l'skate era considerat un esport autodidàctic, però en els últims anys l'oferta de classes particulars ha crescut a Barcelona i voltants

Escrit per
Víctor Martí
Publicitat

Sempre hi ha una primera vegada, també quan et puges sobre una taula d'skate. Desequilibri, aquella sensació de no saber ben bé com moure el cos sobre una taula i quatre rodes. Però hi ha maneres de superar les pors del primer cop, també sobre un monopatí. A Barcelona i voltants hi ha una bona oferta de centres que ofereixen classes per enganxar-se a l'skate.

Coyote Skate School (Barcelona)

L'origen de la Coyote Skate School l'hem d'anar a buscar a Astúries. L'any 1989 neix com una de les primeres escoles de surf de l'estat espanyol per, més endavant, ampliar el ventall per tots aquells que volguessin endinsar-se en el món de l'skate. No és fins a l'any 2015 que aquest projecte arriba a Barcelona. Ho fa de la mà de l'Ivan, que explica així les característiques d'una organització sense ànim de lucre que busca transmetre els valors que envolten el monopatí: "La nostra filosofia és transformar-los en skaters autònoms. Ensenyar els trucs i com comportar-se amb l'skate". Les classes són aptes per a tots els públics. L'alumne més jove té 4 anys, mentre que el més veterà va a camí de fer-ne 65. El cost és de 150 euros per 10 sessions d'una hora que acostumen a realitzar-se a l’skate park de la Mar Bella. "Portem grups molt petits per dues raons, perquè podem ocupar-nos més de cada alumne i per una altra banda intentem no alterar la dinàmica dels altres patinadors", afegeix l'Ivan. La pedagogia és també present en les sessions i les adapten al perfil del client. "Intentem fer-los comprendre que l’skate és una activitat física com qualsevol altra i que et pots aproximar en qualsevol moment de la seva vida", conclou l'Ivan.

Més informació

Publicitat

Maresme waves (Masnou)

Catalunya no és un país de surf. Això no vol dir, però, que no hi hagi surfistes. N'hi ha i molts d'ells es concentren al Maresme, des d'on esperen l'arribada dels temporals marítims per treure la taula i matar el 'mono' d'onades. Des de Maresme waves, a banda de la seva passió pel mar, també són experts en coixinets, rodes i taules d'skate. En Robert és el seu responsable i des de 2013 s'ofereixen classes destinades principalment als més joves: La majoria dels alumnes tenen una edat entre els 9 i els 16 anys. “A l'octubre comença l'extraescolar pròpiament dita i es treballa als skates park de Masnou i a Premià de Dalt, mentre que a nivell més grupal molts cops, si ens ho demanen, anem a l'skate park de la Mar Bella a Barcelona". Les sessions, que acostumen a rondar l'hora i mitja de duració, es realitzen un cop a la setmana i inclouen material i assegurança d'accidents a un cost de 45 € al mes. També ofereixen cursets intensius. "Hi ha hagut un creixement de la demanada i pels nanos és com més atractiu que un professional et doni classes d'skate, però també crec que va molt arrelat als pares", explica en Robert. Una alternativa sobre quatre rodes als esports extraescolars de tota la vida.


Més informació

Publicitat

Skate Agora Academy (Badalona)

A Badalona, just davant del Mediterrani, s'erigeix un dels millors spots (pistes) d'skate d'Europa. Es tracta de l'Skate Agora BDN, on també imparteixen cursos per a tots els gustos. Des de sessions personalitzades d'iniciació a aquest esport, passant per classes de tecnificació destinades a aquells que busquen perfeccionar el seu nivell. També organitzen campus d'estiu, així com sessions extraescolars. A més, en els últims mesos els seus responsables han iniciat un projecte pioner per atraure esportistes d'alta competició de l'skateboarding, però també a tots aquells patinadors novells que vulguin mostrar el seu potencial.

Més informació

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat