Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Ballet al gimnàs

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Ballet
Ballet

Ballet al gimnàs

Els plies i relevés han arribat als centres esportius!

Per Carlota Martí (Lymbus)
Advertising

Pliés, demi-pliés, relevés... us sona? És ballet! Ara podeu abraçar-lo tingueu l’edat que tingueu! El ballet ja no és només cosa de grans ballarins i companyies de dansa. Ara, diferents centres i gimnasos de la ciutat beuen d’aquesta disciplina per crear sessions de fitness on la tècnica del ballet és protagonista. Ballet Fit, Total Barre, Perfect Ballet Body... el nom varia però la idea és similar: entrenar com ho fan els ballarins.

DiR

Si sempre heu portat un Billy Elliot a dins, al DiR podreu deixar-lo anar. Les classes de Ballet Fit proposen 55 minuts d’exercici on es combina la tècnica del ballet clàssic amb elements de tonificació, reequilibri postural i amplitud de moviments. És un projecte creat per Gloria Morales, ballarina professional, que es basa en la tècnica de l’aprenentatge del ballet i la fusiona amb elements d’entrenament de fitness. Us moureu al ritme del piano i de hits musicals en els blocs més intensos i us adonareu que, sessió a sessió, guanyeu en elegància, flexibilitat i percepció del propi cos.

Consulta els centres: www.dir.cat

Estudio Lorna Gil

Crec que amb el ballet està passant com amb el ioga. Fa uns anys semblava que havies de ser un faquir per fer asanes i, ara, en fa tothom. El ballet es veu més a tot arreu i, també, hi ha una sèrie de professors que l’ensenyem d’una manera diferent i ens obrim a altres perfils”, ens explica la Lorna Gil, responsable de l’Estudio Lorna Gil. Té entre cella i cella acostar el ballet a tots els públics i ho fa amb classes per adults però, també, amb les sessions de ‘Perfect Ballet Body’: pensades pels que volen aconseguir un cos de ballarina.

Estudio Lorna Gil (Sant Germà, 18)

Advertising
Ballet
Ballet

Así se baila

A ‘Así se baila’ ens recorden que celebrities com Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow, Madonna o Miranda Kerr han apostat pel ballet fitness. La Lys Moya, ballarina, coreògrafa i professora de dansa, porta des dels 3 anys enganxada a una barra de ballet i és l’encarregada de dirigir unes sessions que es caracteritzen per ajudar-nos a guanyar to muscular en poc temps, prevenir l’osteoporosi o cremar entre 300 i 500 calories. Tot el treball es basa en la tècnica del ballet clàssic -no en el fitness-: rotacions, apertures, extensions... i la classe avança sota una nomenclatura i estructura pròpia d’una sessió de dansa.

Así se baila (Gran Via, 432. Eixample Esquerra)

Advertising

Vertical Fitness

Si voleu forjar un físic de ballarí al Vertical Fitness també podreu fer-ho. A l’activitat de ‘Barra’ descobrireu les tècniques que utilitzen per allongar i tonificar la musculatura, esculpireu el tronc i elevareu els glutis realitzant moviments inspirats en la dansa. Són 50 minuts en una sessió d’intensitat mitja i en un centre que és un oasi de fitness urbà: el Vertical Fitness és la reinvenció de l’Arsenal mixt, i presenta unes instal·lacions força completes a tocar de Travessera de Gràcia.

Vertical Fitness (Via Augusta, 39-43. Sant Gervasi-Galvany)

Ballet
Ballet

Advertising

Arsenal Femení

Aquí l’opció és doble! Si poseu un peu a l’Arsenal Femení, podeu deixar-vos caure per la classe de ‘Total Barre’ si busqueu entrenar i guanyar força, flexibilitat, to i estabilitat al ritme de la música. L’objectiu, com a les sessions de ‘Barra’ que fan a Vertical Fitness, és que aconseguiu un físic de ballarina, reafirmant cames i tronc a força de moure-us com ballarins. Ara, també podeu tastar les classes de dansa clàssica on treballareu seqüències de moviments amb música per expressar sentiments: aprendreu a fer pliés, relevés o jetés i a mantenir l’equilibri.

Arsenal Femení (Amigó, 72. Sant Gervasi-Galvany)

Virgin Active Heron City

Divertides i energètiques! Les sessions de ‘Barre’ que fan al Virgin Active Heron City són entrenaments de 50’ que fusionen tècniques de dansa, pilates i ioga tonificant tot el cos. Les classes, diuen, proposen una combinació perfecta de força i flexibilitat i utilitzen la barra de dansa clàssica per afegir-hi un element cardiovascular. Aquest gimnàs immens –de més 4.000m2!- compta amb piscina i zona d’aigües i, també, programa més de 150 activitats dirigides!

Virgin Active Heron City (Andreu Nin, s/n. Nou Barris)

Advertising
Ballet
Ballet

CEM Mediterrani

El ‘Medi’ es troba al cor del barri de Sants, on antigament hi havia una fàbrica tèxtil. Entre les seves parets es respira tradició i l’ambient segueix tenyit amb un toc familiar. Ara, també estan al dia de les noves modes esportives i en el seu programa d’activitats dirigides no hi falta el ballet. Són classes grupals de dansa on es realitza un aprenentatge tècnic del ballet, es fa un treball de posicions, de barra, d’estiraments, de força i es combina ball i coreografia. La idea és que aprengueu les bases del ballet i, a la vegada, feu treball corporal!

CEM Mediterrani (Begur, 44. Sants)

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising