Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Apps running

Barcelona, més runner i més ciclista que Madrid

L’informe ‘Strava Insights’ recull les principals estadístiques de ciclisme i running a Espanya

Escrit per
Carlota Martí
i
Laura Font
Publicitat

And the winner is... Barcelona! Sí amics, podem dir que la nostra estimada ciutat és la més runner i la més ciclista de l’estat. Al llarg del 2015, els corredors barcelonins li han guanyat la partida a Madrid i a la resta de l’estat i s’han coronat com els més actius de l’any. No ens ho inventem! La xarxa social Strava ha registrat milions d’activitats d’usuaris espanyols durant el 2015 i ha elaborat un informe amb les principals estadístiques de running i també de ciclisme. Atents perquè l’informe d’Strava ens proporciona dades ben curioses sobre els nostres hàbits esportius.

Running: més de 18.300 maratons en un any

Som 'finishers' i sobrats! No hem fet una marató, n’hem completat 18.380! En total, al llarg del 2015 a Espanya, s’han pujat a la xarxa social d’Strava 2,5 milions d’activitats i, entre tots, hem recorregut fins a 23.665 kilòmetres, o el que és el mateix, aquestes 18.380 maratons. A més, ho hem fet acumulant prop de 295.139 metres de desnivell -33 vegades l’Everest!-. Olé nosaltres!

Publicitat

Feliciteu-vos, també, per ser els més actius de l’estat registrant gairebé 200.000 activitats més que Madrid –segona- o València –tercera-. Ara, feu memòria i intenteu recordar si el dia 13 de setembre vau sortir a córrer. Probablement sí! Segons Strava, aquell dia de finals d’estiu, va ser el més popular de l’any en matèria runner.

Els homes corren una mitja de 9,6 km per activitat pels 7,3 km de les dones. Les tirades solen ser similars: 57 min a una velocitat de 5’27’’ el kilòmetre per ells i 1h03 a 6’36’’ per elles.

Publicitat

Malgrat tot, barcelonins, ens hem de posar les piles. Els més ràpids i els que més temps entrenen de l’estat no som nosaltres, són els guipuscoans, que marquen un ritme de 5’15’’ i uns 10,6 km per activitat. A més, el premi al desnivell tampoc ens l’emportem. Sorprenentment, els que n’acumulen més són els corredors de Ceuta, en contra dels val·lisoletans que tenen el major promig de recorregut en pla.

Ciclisme: Barcelona la més activa i Mallorca la més popular

No es pot tenir tot. No som els més 'popus' de l’estat però sí els més actius amb 895.211 activitats registrades al llarg del 2015. Qui ens segueix? Madrid, amb 491.562. En total, a l’Estat s’han carregat a Strava més de 5,3 milions d’activitats de ciclisme. La popularitat se l’emporten les Illes Balears i, en concret, el Cap Formentor, el Coll de Sa Batalla o el Port de Pollença que és la zona més visitada d’Espanya per muntar en bici, amb prop de 14.000 registres.

Publicitat

Segons dades d’Strava, els ciclistes més ràpids estan a Guipúscoa (23’8km/h de mitja); els que sumen més desnivell a Les Palmes (1.057m de desnivell positiu), i els que fan sortides més llargues també a les Illes Balears (67,1km). L’estepa castellana compleix els pronòstics, els ciclistes de Valladolid s’han fet amb el títol dels rodadors en terreny més pla. D’altra banda, la província més petita d’Espanya, Melilla, ha guanyat el premi a ‘la sortida més curta’, amb una mitja de 36,1km.

Publicitat

I com és el perfil del ciclista? Els homes acostumen a pedalejar uns 52 km per sortida, sumant un desnivell de 756 metres en activitats de 2h27’. Les dones tenen números molt similars i surten 2h26’ per rodar 47 km amb 659 m de desnivell.

Us hi sentiu identificats?
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat