Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Boxa
Boxa

Boxa a Barcelona

Poseu-vos els guants i apreneu a colpejar i a no abaixar la guàrdia!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Sh’bam, body pump, pilates, ioga, boxa... boxa? Sí, no us heu equivocat! No sabem si és culpa de les models de Victoria’s Secret però des que es va saber que es posaven en forma de la mà de la boxa, aquesta disciplina s’ha escampat com l’escuma. Ha tornat, vaja! “La boxa t’ajuda a alliberar-te de l’estrès i a auto superar-te. Si acabes l’entrenament i saps que hi has posat més ritme te’n vas encara més contenta amb tu mateixa. A més, estàs sola però t’enfrontes a una altra persona. Això, ajuda a resoldre conflictes i problemes, a superar pors en un context d’entrenament”, apunta en Jordi Lloveras. Ell és l’ànima de El Club de la Lucha (Casp, 147), un centre especialitzat en lluita i strike on, la boxa, també és protagonista.

Amb l’objectiu de posar-nos els guants i fer els nostres primers uppercuts i ganxos arribem a un espai que, a diferència del del llibre o el de la pel·lícula, compta amb una sala immensa, neta i acollidora: vestim roba d’esport i amb l’ajuda de Lloveras, ens cobrim les mans amb un embenat. Amb això ja estem a punt per escalfar. I, ara sí, a l’estil de Rocky agafem la corda i fem salts durant una bona estona. Ja comencem a entrar en calor, oi? Som dretanes així que col·loquem el peu esquerre al davant i, en general, la mà forta al darrere. Un cop ho sabem, ens emparellem i fem dos exercicis més per acabar-nos de posar a punt: fem cops frontals sense arribar-nos a tocar i, després, juguem a veure qui aconsegueix tocar les espatlles de l’altra.

Avui farem una classe més enfocada a la resistència”, anuncia Lloveras. Així, superat l’escalfament, ens posem els guants i ens preparem per superar les tres estacions en què es dividirà la sessió. Ens toca començar colpejant un sac: “Vigila no baixis la guàrdia, intenta donar els cops més secs i no facis tants saltirons” Entès! La segona parada és sinònim de combat. Ja? Sí! “Quan algú comença, el primer és ensenyar-li bé la tècnica i a cobrir-se perquè agafi confiança i s’ho passi bé però, també, m’agrada que facin ja combat perquè puguin palpar la sensació de la boxa. Ara, sempre a poc a poc i amb indicacions perquè si els hi foten una castanya, no tornaran!”.

Publicitat

Superat el combat, a la tercera base ens esperen flexions, esquats i abdominals i la idea és que ens doni temps a fer-ne cinc de cadascuna i com més millor. Un cop completat el circuit estem... KO però l'objectiu és fer-lo quatre vegades més. "Vés al teu ritme", ens diuen. La classe es tanca amb un mix que consisteix a córrer per la sala i picar de punys en parella i acaba amb abraçades i somriures entre uns companys de classe on abunden els estrangers.

Aparentment no és difícil aprendre a boxejar. La complexitat està a dominar els 30-40 elements de la disciplina: els uppers, els cross, els ganxos... i no abaixar la guàrdia. El més complicat és fer-ho tot perfecte i amb molta variació de velocitat i tècnica: tirar cops de puny, esquivar-los, desplaçar-te amb les cames... és el més difícil d’agafar”, conclou Lloveras.

Publicitat

A banda de El Club de la Lucha hi ha un grapat més d’espais a la ciutat on posar-se els guants. Cadenes com DiR o Holmes Place compten amb un ring o ofereixen entrenaments de boxa; el fitness li ha 'pispat' alguns moviments per crear el body combat que es troba en una pila de centres esportius i espais com el mític Club de Boxa Estrelles Altes de la Zona Franca encara perviuen.

DiR

Als DiR aposten decididament per la boxa i són ja onze els clubs on podreu posar-vos en forma a les sessions dirigides d’aquesta especialitat. Són classes on un tècnic us guiarà per practicar la tècnica dels diferents cops i on fareu preparació física específica de la boxa, treballant per parelles i amb el sac. A més, si busqueu un ring, també el trobareu en quatre dels centres: Castillejos, Maragall, Campus i Hispà. En d’altres com Diagonal, Tuset, Claret o Avinguda Madrid tenen reservat un espai exclusiu per a ella.

Publicitat
K.O Verdun

K.O Verdun

Si voleu aprendre en una sala com les de tota la vida, on es respira boxa pels quatre cantons, piqueu a la porta del KO Verdun (Jaume Martín, 29). A Nou Barris la boxa també ha arrelat amb força i el Verdun fa més de 30 anys que es dedica a acostar-nos els esports de contacte. El propietari és en Rafa Martín, entrenador i pare d’un Sandor Martín que també us ensenyarà a moure-us pel ring i és una de les grans promeses de la boxa de casa nostra.

Holmes Place Les Corts

Holmes Place Les Corts

Tot i les màquines d’última generació, aquest Holmes Place segueix mantenint un esperit familiar i acollidor. Com a socis tindreu incloses en la quota les activitats dirigides de boxa on utilitzen tècniques i estratègies d’aquesta disciplina per millorar força, agilitat, resistència i coordinació. Ara, si voleu exprimir-vos al màxim i posar-vos encara més a to, també podeu optar per fer classes particulars de boxa. A nosaltres, el Rafa Valle ens deixava K.O!

Publicitat

Gimnàs Social Sant Pau

El Sant Pau (Ronda Sant Pau, 46) és un centre singular. Diferent de qualsevol altre. Entre les seves quatre parets es cuinen i s’engeguen projectes socials amb l’objectiu d’ajudar a les persones més vulnerables i adaptar-se a la diversitat del barri on s’aixeca, el Raval. En època de Ramadà obren fins la matinada, tenen vestidors per transsexuals i a l’estiu obren les portes a 300 nens del Casal d’Infants. També, compten amb una sala destinada a la boxa on podreu exercitar-vos per augmentar la vostra resistència, coordinació i equilibri.

Golden Kyu

Golden Kyu

Són especialistes en arts marcials i defensa personal i el seu sistema es basa en el Mugendo. A les classes de boxa ensenyen tècniques de puny, fintes i bloquejos de forma progressiva. Les sessions estan dividides per nivells i el contacte és controlat. De fet, expliquen que només en les classes opcionals hi ha combat. L’ambient que es respira és jove i tenen dos espais: un a Les Corts (Nicaragua / Berlin) i un altre a Sarrià (Gral. Mitre – Doctor Roux).

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat