hula-hoop

Classes de hula-hoop a Barcelona

Uniu-vos a la comunitat de 'hoopers' de la ciutat!

Publicitat

Tots hem hoopejat alguna vegada a la vida. No sabeu de què us parlem? D'agafar un hula-hoop i aguantar-lo en moviment sense que caigui a terra! Us sona? Si us heu tele-transportat directament al patí del cole, sou dels nostres! Doneu la mà al vostre jo d'infantesa i agafeu de nou el cèrcol. No cal que ho feu sols, podeu unir-vos als Fans of Hooping, una comunitat que va néixer fa deu anys a Barcelona de la mà de la Mika: "Vaig descobrir el hula hoop quan vivia a Anglaterra i quan vaig arribar aquí no hi havia res. Jo era una fan del hooping i el meu objectiu era trobar gent amb qui practicar: ensenyava, fabricava i regalava cèrcols o convidava la gent a venir al parc de la Ciutadella per ampliar la comunitat".

La Mika estudia i experimenta amb altres disciplines com el circ, s'ha format en dansa contemporània o acro-ioga, i al llarg de tot l'any programa classes de hula-hoop, jams i esdeveniments gratuïts per sumar nous adeptes i ensenya, també, a fabricar cèrcols. També, ha creat Sinergia, la primera convenció de hula-hoop del país. Ella és capaç de fer girar el hula-hoop amb el nas o de moure'n fins a quatre a la vegada. Paraula! "Organitzo classes per diferents nivells: amb un grup d'iniciació, un altre intermig i un de multihooping avançat. A les sessions es barregen tècniques i es fan exercicis més propers al ioga-hoop, al circ-hoop o al fitness-hop però, en general hi ha tendència a anar-nos cap al hoop-dance". Vaja, a ballar amb el cèrcol!

Publicitat

Si us pregunteu en què consisteix una classe de hula-hoop, us ho expliquem ràpidament. Tocareu cèrcol des del minut 1 i començareu amb un escalfament on us concentrareu en la vostra respiració, estirareu el cos i posareu a punt pit, abdomen, cintura, malucs i cames: hoopejareu amb ells! Segurament, mai us heu parat a pensar com moveu el hula hoop. Hi ha més d'una manera de mantenir-lo en moviment! Anem amb la primera: poseu els peus en paral·lel, el cèrcol a l'alçada dels malucs i feu-lo girar movent-vos d'esquerra a dreta! També, podeu avançar un peu i moure-us de davant endarrere. "L'objectiu és que cadascú trobi la seva manera. Que proveu, que investigueu i que us quedeu amb allò on us sentiu més còmodes". És tot un món! Veureu que la cosa canvia si el feu girar cap a la dreta o cap a l'esquerra i que hi ha diferents tipus de hula hoops. "Quan comences és millor fer-ho amb un de més pesat perquè notes més el contacte amb el cos i prens més consciència de com t'has de moure per fer-lo girar", ens diu la Mika.

Publicitat

Un cop superem la fase dels malucs intentem baixar-lo una mica més i arribar fins als genolls. Impossible! Ens el plantem directament a les cames i després d'un parell d'intents, ara sí, el movem! "Amb el hula-hoop desenvolupes molta consciència corporal i controles molt més el teu cos. Decideixes i saps amb quina part el vols moure en cada moment!". Ara, en una sessió, també intuïm que ajuda a tonificar malucs, cintura o abdomen i que, fins i tot, ens pot acostar a la meditació. "Et concentres només en això, en el moment present, respires, et centres i t'oblides de tota la resta", explica la Mika. Après l'ABC del hula-hoop, a l'última part de la classe, s'introdueixen alguns moviments en què ja ballem amb el cèrcol i d'altres en què ens acostem al circ fent-lo volar pels aires.

Publicitat

A la comunitat de Fans of Hooping la podeu trobar a Facebook i a Meetup. Així sabreu que durant l'hivern es troben per fer classes en algun local tancat com l'Anaglifos Art Factory: quan comença a sortir el sol se'n van cap a la Ciutadella i els dilluns hi ha Hoop Jam a espais com el Casal de Barri Pou de la Figuera.

Publicitat

"Arreu del món és més comú que la gent ho practiqui però aquí sorprèn més. Ara hi ha més consciència sobre un cos que abans teníem abandonat. El valorem més i ens atrevim a provar coses noves i un cop les tastem descobrim que moure'ns ens encanta". Una d'elles? Hoopejar! Divertit i 'fàcil', ens pot ajudar a guanyar consciència corporal o coordinació i a posar-nos en forma i per practicar-lo només ens cal un cèrcol que la mateixa Mika ens pot ensenyar a fer. El Hula Hoop és un joc de nens sí, però per totes les edats!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat