Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Classes de jazz a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Barcelona Jazz Orchestra
© Tamara Pinco Barcelona Jazz Orchestra

Classes de jazz a Barcelona

Modern o clàssic, en parella o sols, per joves i adults, el jazz s'adapta a tot perquè en gaudeixis com mai

Advertising

Elements del ballet, de la dansa moderna, del claqué, lligams amb danses d’origen africà... però si fins i tot, a vegades, li col·loquem l’etiqueta de jazz a espectacles de Broadway, a escenes de musicals o a vídeos de l’MTV! El jazz el trobem a tot arreu. És un terme que l’associem a danses que semblen molt diferents però que, en realitat, tenen punts en comú: accentuen el treball individual, la improvisació, connecten amb la música… Al jazz ens podem acostar de grans. El viurem d’una manera diferent però igualment serem capaços de connectar-hi i de gaudir amb els seus contrastos: la seva precisió, exageració o els canvis continus. A Barcelona trobem diferents centres on acostar-nos a aquest estil de ball sense importar l’edat que figuri al nostre DNI!

Niubó Dansa
© Mike Zittel

Niubó Dansa

“Normalment comencem amb un escalfament i estiraments per prevenir lesions. Fem unes quantes diagonals que inclouen elements tècnics que aplicarem després a la coreografia que treballem a la tercera part de la classe”, ens explica la Marga Llobet, alumna de Niubó Dansa. És un estudi acollidor i familiar –el porten dues germanes- ofereix classes de jazz per petits i joves i també per adults. Són sessions on busquen ensenyar una base tècnica, treballar la musculatura i aprendre una coreografia.

Niubó Dansa (Atenes, 5. Sant Gervasi. Barcelona)

Así se baila

Así se baila

Modern jazz i lyrical jazz. La Lys Moya imparteix totes dues disciplines en aquest centre situat molt a prop de Plaça Espanya. “El modern-jazz a l’escola el plantegem com una fusió de dansa moderna amb dansa jazz. Introduïm caigudes, utilitzem el terra... és un estil molt lliure”, així es presenten! En el cas del lyrical, el defineixen com molt personal i tècnic i com una barreja del clàssic, el contemporani i el jazz. Es practiquen girs, salts, elasticitat, es treballa al terra... i la intenció és sempre molt important.

Así se baila (Gran Via, 432. Eixample Esquerre)

Advertising
Centre cívic de Les Corts

Centres Cívics

Tot allò que us imagineu ho trobareu a un Centre Cívic de Barcelona. Paraula! És així! Encara no s’ha inventat una activitat que no programin en algun d’ells. Al Centre Cívic de Navas (Passatge doctor Torrent, 1) us esperen sessions de modern jazz on aprendre a utilitzar el cos per descobrir i desenvolupar la imaginació i la creativitat així com per alliberar els bloquejos mentals. Si us queda més a prop el de Sant Andreu (Carrer Gran de Sant Andreu, 111) podreu descobrir el Jazz Steps on treballareu coreografies individuals divertides i on durant 75 minuts us traslladareu als esbojarrats anys 20 amb un ball semblant al Charleston i al Lindy Hop.

Escola de Dansa Lina Corredor

Escola de Dansa Lina Corredor

Aquesta escola va néixer com un petit estudi de ballet clàssic de 60 metres quadrats però a base de força i treball ha anat creixent i compta ja amb tres sales, piano, barres, miralls, un ampli vestidor... Entre les seves parets, se segueix ensenyant ballet amb un objectiu acadèmic però, ara, també, compten amb una àrea feta a mida per nosaltres: adults amb ganes de gaudir de qualsevol tipus de ball: de saló, llatins, del ventre, country, flamenc i, també, modern-jazz!

Escola de Dansa Lina Corredor (Francesc Bolós, 24. Nou Barris)

Advertising
Sandance

Sandance

Amb poc temps de vida, aquesta escola de ball ja s’ha fet un nom al barri. Moderna, jove i lluminosa proposen dansa per totes les edats i es presenten com un centre on compartir la passió i l’amor per la dansa. “A les classes de jazz comencem escalfant, fem barra i diagonals i treballem la coreografia. M’agrada perquè les coreos no són clàssiques, la música és moderna i variada i ens ensenyen força tècnica”, ens explica la Belen Alegre, una de les alumnes de Jazz per a adults. Aquí, però, també podeu provar la versió lírica o funk d’aquest estil de ball.

Sandance (Vilana, 4. Sarrià)

Dance esCool

Dance esCool

Estan creixent com l’espuma però mantenen l’esperit del principi i un públic fidel que xerra sobre ells i fa que dia sí, dia també, algú nou piqui a la porta per posar-se uns leggins i començar a moure el cos. A Dance esCool els més grans de la casa també podem aprendre a fer diagonals de la mà del jazz. De fet, tenim quatre opcions entre les quals trobar la que més ens encaixi: jazz, contemporani, funk i fusió. Ah i prepareu-vos per sentir-vos com estrelles perquè a final de curs, aquí, també fan un espectacle en un teatre de Barcelona perquè us lluïu davant pares, amics i parella.

Dance esCool (Ganduxer, 5. Turó Parc)

Advertising
Bailongo

Bailongu

Us ho confessem: el nom d’aquesta escola ens encanta. Som Bailongus de mena! Ara en serio, aquest centre fa més de 25 anys que camina, que ensenya i promou el ball i també pensa en nosaltres: en els que som sapastres de mena però ens agrada deixar-nos anar al ritme de la música. A tocar de la Sagrada família i amb 5 sales, aposten pel Modern Jazz. Us l’ensenyaran a ballar amb passos del més pur contemporani però també semi clàssics o moderns. Diuen que sortireu sent capaços d’encadenar una explosió de moviments i sensacions al ritme de la música més actual i variada.

Bailongu (Passatge d’Utset, 11-13 Sagrada Família)

Balla Swing

Balla Swing

Jazz autèntic. Així el presenten. Des de Balla Swing expliquen que el jazz que us ensenyaran és aquell que es balla en solitari i no en parella i sense influències del ballet o de tècniques contemporànies. El podreu ballar de forma lliure i improvisada i si voleu fer-vos una idea de la música que us farà moure els peus mireu alguna d’aquestes tres pel·lícules: Stormy Weather, Keep Punchin o Spirit Moves.

Balla Swing (diferents centres a Barcelona)

Advertising
Endansa't

Endansa’t

“El jazz és divertit, explosiu, espectacular... Tots els alumnes estudien o treballen, així que tothom ve a ballar i a divertir-se!”. A Endasa’t ho deixen ben clar. Si teniu més de 17 anys i us passeu el matí a l’oficina o a la universitat tenen grups per vosaltres. Treballareu els moviments, la tècnica, l’ús de l’espai, les posicions i descobrireu el jazz dels musicals de Broadway o de pel·lícules com Chicago o Grease. Danny Zuko espera’ns que ja venim!

Endansa’t (Carrer del Ter, 18. El Clot)

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising