Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Strava
© EMILY MAYEStrava

Com és l’esportista barceloní?

Fem esport a les 9h, el combinem amb cafè i som els més actius de l’estat!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Com som els esportistes barcelonins? Som els reis del running i del ciclisme, ens encanta combinar cafè i bici, fem una mitja de 8,5 km per sortida... No ens ho inventem! La xarxa social Strava, utilitzada per milions d'esportistes, fa una radiografia que recull les principals estadístiques del ciclisme i el running de l'Estat. Gràcies a ella, cada any, ens coneixem una mica millor!

© EMILY MAYE

Barcelona: reina del running i del ciclisme

Estem ben asseguts al tron reial i no hi ha qui ens tregui d'allà. Un any més, Barcelona es corona com la ciutat més activa en ciclisme i running per davant de Madrid, València o Balears. Ara, no canteu victòria tan ràpidament. Som els que més esport fem, sí, però no som ni els més ràpids ni els que més desnivell sumem ni tampoc els que fem tirades més llargues. Àvila té als corredors més ràpids; Terol als més fans de les pujades i baixades, i a Guipúscoa es troben els que més kilòmetres sumen per activitat. I en ciclisme més del mateix! Les Illes Balears són les més 'popus' de la classe; a Navarra van a 25,1 km/h i a Las Palmas és a on més s'estimen el desnivell.

Publicitat

Els punts més calents

Aneu de ràpids? Si presumiu de tenir bon ritme, demostreu-ho. Una de les coses que més enganxa d'Strava és la possibilitat que ens dóna de coronar-nos com a reis i reines d'alguns segments: vaja, d'alguns trams per on corren cada dia centenars de persones. Dos dels més populars de l'Estat els teniu ben a prop de casa: si parlem de running, anem cap al front marítim barceloní. Entre el Parc del Poblenou i la Vila Olímpica hi ha un 1 km per on han passat corrent més de 100 mil persones: és el top2 de l'Estat i els millors temps estan en 3:11 (dones) i 2:54 (homes). En ciclisme, al Parc Fluvial del Besós i, a tocar del Parc del Molinet, és a on trobem el tercer segment més concorregut: 1,3 km perfectes per anar en bici. El temps a batre? 1:29 (homes) i 1:48 (dones) amb més de 160 mil intents. Proveu de superar-los!

© EMILY MAYE

Publicitat

A les 9h, esport

A quina hora feu esport vosaltres? No ens ho digueu! Al matí, oi? Les 9 h del matí són la 'happy hour' en matèria d'esport a Espanya! La majoria ens reservem un moment d'aquesta franja per córrer o anar en bici. Ara, les vuit també ho peten bastant i són l'hora punta de les sortides en grup. A la tarda? La cosa torna a fer xup-xup entre les 18 h i les 19 h. Si ens comparem amb Europa, som semblants als francesos i no gaire diferents dels britànics. A Alemanya els hi va més fer esport a les cinc i, un pèl més lluny, al Brasil, surten a les sis!

El cafè, el manà dels esportistes

Sabem que la cultura cafetera està més de moda que mai i que, esports com el ciclisme, gairebé no s'entenen sense un cafè a la mà. Strava ens ho confirma: el cafè és la benzina dels esportistes de l'Estat. Com ho sabem? Quan puges una activitat a l'app, si tens una mica de gràcia, hi poses una foto i un títol graciós: el cafè és l'aliment que més apareix mencionat! El segueixen la cervesa, la paella, la pizza i la truita!

Publicitat
© EMILY MAYE

Dones vs homes

Som molt diferents fent esport? Tampoc tant! Segons les dades que ha analitzat Strava aquests són els números que ens defineixen a dones i homes. Us hi sentiu identificats?

Ciclisme (activitat tipus)
Dones: 45 km, 20 km/h, 569 m de desnivell positiu
Homes: 50 km, 22 km/h, 657 de desnivell positiu
Running (activitat tipus)
Dones: 7,6 km, 5:25 ritme, 97 m desnivell positiu
Homes: 9,4 km, 5:19 ritme, 123 m desnivell positiu

Publicitat

Els 5 consells definitius per fer més esport

És un clàssic, al desembre agafeu la llibreta, apunteu objectius i feu veure que sí, que aquest cop sí que us creieu el mantra "any nou, vida nova". Ara, 12 mesos després no heu complert cap dels vostres propòsits. Va, canvieu aquesta cara! Us portem la solució definitiva perquè, almenys, feu realitat un d'ells: el de fer més esport. Gràcies a la xarxa social Strava, utilitzada per milions d'esportistes, tenim 5 consells que us ajudaran a entrenar més i millor. El primer? Buscar un company d'entrenament. Els que fan esport amb amics són un 39% més actius i la cosa creix encara més si parlem de ciclisme! Socialitzar és imprescindible i, per això, formar part d'un club d'Strava també ajuda. Ara, els reptes són fonamentals. Recordeu aquell any en què us vau proposar participar en una cursa? Vau doblar entrenaments! 9 de cada 10 esportistes que es posen un objectiu al principi de l'any segueixen actius a l'octubre! Voleu més idees? Apunteu: aixecar-vos d'hora i fer exercici de camí a la feina. Un 43% dels que entrenem sí o sí un cop per setmana ho fem al matí i, anar a l'oficina en bici o corrent ens dóna més punts per fer esport, també, el cap de setmana. Apliqueu aquesta mà de consells i el 2018 serà el vostre any!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat