Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Córrer

Córrer entre llibres per Barcelona

Us proposem quatre rutes per sortir a córrer basades en quatre novel·les que us faran suar!

Escrit per
Laura Font
i
Carlota Martí
Publicitat

Si necessiteu algun al·licient més per sortir a córrer, a Barcelona podeu fer ruta i sentir-vos com un personatge de novel·la. La nostra ciutat ha estat escenari de molts clàssics però, nosaltres, triem quatre llibres escrits el 2015 i extraiem de les seves pàgines quatre itineraris on sumar els kilòmetres més literaris!

 'Los Vagabundos de la Chatarra'. Jorge Carrión i Sagar Fornies

'Los Vagabundos de la Chatarra'. Jorge Carrión i Sagar Fornies

'Los Vagabundos de la Chatarra' és un còmic periodístic que explora el negoci de la ferralla als barris de Sant Martí i el Poblenou. Perquè no tot és “Barcelona, posa't guapa”, us proposem una ruta de running amb un punt de reivindicació social. El punt d’inici no podia ser un altre que la Plaça de les Glòries, amb l’edifici llampant dels Nous Encants. Des d’allà, baixem cap al carrer Ramon Turró on, a banda i banda, apareixen naus industrials abandonades que sovint són ocupades per immigrants il·legals a la recerca d'una vida millor. Per contrastar tanta precarietat, pugem un tros per la Rambla del Poblenou, punt neuràlgic del barri. Des d’allà enfilem pel carrer de Pere IV fins a arribar a la Chatarreria Sánchez per acabar la ruta al Fòrum, envoltats de gratacels i centres de convencions. Ara que venen eleccions, segur que serà un bon exercici tant físic com intel·lectual. Consulta la ruta completa.

'Puja a casa'. Jordi Nopca

'Puja a casa'. Jordi Nopca

Parelles a punt de trencar-se, escriptors suïssos que perillen, exèrcits de plàtans... al costat d’aquests personatges podeu fer una ruta assequible per runners urbans i novells. Comenceu a l’antiga ubicació de la Casa Àsia, a Diagonal 373, i doneu-li l’última empenta al Joan per decidir-se a sortir amb la Marina. Enfileu cap a Francesc Macià, deixeu enrere l’hotel on l’Estrella li fa el salt al seu marit i seguiu fent cames fins a arribar a l’Avinguda Sarrià. Allà, ja no hi trobareu el bar d’un Jia que espantat per les històries de la senyora Rosa i les veïnes ara és perruquer. 2,5 km sobre asfalt que us recomanem fer més d’una vegada mentre us vestiu de Nopca i observeu la galeria de personatges que habiten a Barcelona. Consulta la ruta completa.

Publicitat
'Com si fos ahir'. Teresa Muñoz

'Com si fos ahir'. Teresa Muñoz

La Sabina, la protagonista de 'Com si fos ahir', relaxa tensions fent una passejada per la Carretera de les Aigües. Començant des d’aquest punt, podeu alleugerar el pas i fer una ruta de 7 km que us ajudarà a oblidar els mals rotllos del dia a dia. Fent una mica de desnivell enfilareu cap a Collserola i, d’allà cap al Tibidabo. Feu-hi una parada, que les vistes de la ciutat són increïbles. I és que tal com diu la Sabina: “Sempre he pensat que la gent que arriba per primera vegada a Barcelona ho hauria de fer des del Tibidabo […] per aquella carretera que de cop, després d’un revolt saturat d’arbres, et regala la vista de la ciutat sencera, des del peu del Tibidabo fins al mar. Consulta la ruta completa.

 'La veu invisible'. Gisela Pou

'La veu invisible'. Gisela Pou

A ‘La veu invisible’ hi ha secrets que surten a la llum, amigues que es retroben i jocs del destí. Hi són la Cèlia, la Nora i la Martina però l’Hospital de Sant Pau els hi roba gran part del protagonisme. Allà hi trobem l’origen de tot en una nit de 1987 i d’allà és d’on podeu sortir si us agrada córrer amb desnivell. Comenceu pel Parc del Guinardó i pugeu després pel turó de la Rovira, el del Carmel i el de la Creueta del Coll. Consulta la ruta completa.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat