Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Vicky, Cristina, Barcelona
© IMDb

Córrer entre pel·lícules per Barcelona

Tres rutes per descobrir la ciutat remirant tres films que la tenen per protagonista

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Barcelona és un plató de cinema amb vida. Més d’un cop la nostra ciutat s’ha convertit en l’espai de rodatge de pel·lícules que, després, ens han sorprès o emocionat al cinema o que, directament, hem odiat per ensenyar-nos una Barcelona que no era la nostra. Si us agrada el cinema però també sortiu a córrer sovint, us proposem quatre rutes, basades en pel·lícules que tenen la nostra ciutat com a escenari. 3, 2, 1... acció!

Una casa de locos

Una casa de locos

Aquesta pel·lícula ens va ensenyar el significat de la paraula Erasmus i ens va descobrir com els estrangers que viuen a Barcelona veuen la nostra estimada ciutat: primer amb ulls propis del que acaba d’arribar, després, com uns carrers ja coneguts que li pertanyen. La pel·lícula, dirigida per Cédric Klapisch, és una delícia i ens explica la vida del Xavier, un estudiant francès d’econòmiques que passa un any a Barcelona i s’instal·la a una casa on conviu amb set joves més europeus. Com qualsevol Erasmus que viu un any a Barcelona, passeja per la Barcelona més cèntrica. Com ell, farem de plaça Urquinaona el nostre punt de sortida, esquivarem gent per Via Laietana, voltarem per Plaça Reial, Escudellers, creuarem la Rambla i visitarem el Raval, aturant-nos al carrer del Tigre on s’aixeca la centenària sala de ball de La Paloma. Això sí, haurem de córrer ben d’hora –ben d’hora- per no trobar-nos amb centenars de persones. Una altra opció? Pujar a un Park Güell que en Xavier visita més d’un cop amb l’Anne-Sophie.

Consulta ruta: aquí

Vicky, Cristina, Barcelona

La Pedrera, la Plaça Sant Felip Neri, la Sagrada Família, l’Hospital de Sant Pau, L’Hotel Casa Fuster, Els Quatre Gats, La Rambla, La Fundació Tàpies... a Vicky, Cristina, Barcelona veiem infinitat d’espais que ens són coneguts de la nostra Barcelona. La pel·lícula, amb les anades i vingudes entre els personatges de Javier Bardem, Penélope Cruz, Scarlett Johansson i Rebecca Hall, encara no tenim clar si ens va agradar o no però ens va de luxe per anar fins el Tibidabo. Per visitar un altre dels punts de la pel·lícula arrenquem des de la Finca Güell, de Gaudí, a Pedralbes i pugem fins el nostre estimat parc d’atraccions: allà ens esperaram en Juan Antonio, la Vicky, la Cristina i el Doug!

Consulta ruta: aquí

Publicitat
Salvador

Salvador

El 2 de març de 1974, Salvador Puig Antich va ser executat a la presó Model de Barcelona. Va ser la última víctima de la dictadura assassinada a Espanya amb garrot vil. ‘Salvador’ reconstrueix la seva detenció, condemna i execució, plena d’irregularitats, en ser acusat de la mort d’un policia en un judici militar. Amb el cor encongit però sense voler oblidar, sortim des del carrer Girona número 70 on va ser detingut, avancem fins a la Model, on va romandre prop de sis mesos abans de ser executat i acabem al cementiri de Montjuïc, on Puig Antich està enterrat. Així, recordem els últims plans de la pel·lícula, amb roses vermelles al terra, i fem memòria d’un crim d’estat que va passar no fa ni cinquanta anys i pel que, encara, no s’ha demanat perdó.

Consulta la ruta: aquí

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat