Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bootcamps
© Carlota MartíBootcamps

Entrenament funcional: el cos al poder

Salteu, seieu, aixequeu pes... i digueu no a la rutina!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Si no viviu en una cova segur que heu sentit a parlar de l’entrenament funcional. Pels despistats us fem un resum: el cos es treballa en conjunt per no aïllar el treball muscular i per fer-­ho, les sessions vénen farcides d’exercicis que reprodueixen patrons universals de moviment. Vaja, seure, saltar, avançar a quatre grapes, aixecar objectes... Un apunt més: la rutina és sempre l’enemic. Imaginació al poder i a posar­-vos en forma!

Paleotraining
© Júlia Fabregó

Paleotraining

Al terra, gespa i pels voltants: pedres i troncs. Som en un parc? Mec! Ens trobem a la sala Paleo Barcelona (Bac de Roda, 120), l’única de la ciutat. No hi ha ni rastre de les típiques màquines de gimnàs i aquí, per fer exercici és imprescindible... anar descalç! 'Treure’t les vambes, entrar en contacte directe amb la gespa i veure't rodejat de verd et fa sentir coses que no experimentes a cap altre gimnàs', ens explica el David Vargas, cofundador de la disciplina. El Paleo proposa replicar els moviments que feien els nostres avantpassats paleolítics per sobreviure amb l’objectiu de recuperar i desenvolupar capacitats físiques que alguns hem perdut: córrer, grimpar, saltar, moure’ns a quatre grapes, ajupir-­nos, aixecar pedres... complet, intens, variat, funcional i en tribu!

TRX
© Carlota Martí

TRX

Només el vostre cos i dues bandes rígides amb un punt d’ancoratge! És l’únic que necessitareu per posar­vos en forma a base de TRX. És un entrenament funcional en suspensió on es treballa amb el propi pes corporal i es lluita contra la força de gravetat. Ajudats de les bandes, fareu esquats, flexions, gambades, rem, planxes dinàmiques... variant el vostre centre de gravetat. Al treballar amb menys suports dels habituals, activareu el core al 100%! Per core penseu en abdominals però també en tots els músculs que envolten i sustenten la nostra columna. El millor? Que en implicar molts grups musculars les sensacions són més agradables perquè es reparteix la càrrega, és més efectiu a curt termini i en un únic moviment guanyareu força, flexibilitat i equilibri. Podeu fer­-ho fins i tot a casa però primer apreneu bé la tècnica al costat d’un entrenador a Putxet Sport, BodyLab Fitness, Duet Fit o Sharma Climbing.

Publicitat
Kettlebells
© Carlota Martí

Kettlebells

Segons de quin peu calceu, el primer dia que veieu una kettlebell us recordarà a una tetera o una bala de canó amb una nansa. Sigui com sigui, que l’aspecte, el nom o el seu equivalent – pes rus­ no us espanti. Les kettlebells ja fa un temps que es mouen dins el món del fitness, permeten treballar força i resistència i si les proveu entendreu què significa exercitar tot el cos a la vegada, des dels peus fins a les orelles! Es fa un treball global, per cadenes musculars i no de forma aïllada. I, sí, cremem greixos i guanyem força però també millorem postura i flexibilitat i tonifiquem de forma natural i harmònica. On? Al primer centre de l’Estat especialitzat 100% en aquest tipus d’entrenament: Kettlebells Barcelona (Pallars, 94). En Leo Carvallo us ensenyarà a fer swings, squats, press i aixecaments turcs! La forma de la kettlebell elimina aquella sensació d’incomoditat que tenim quan agafem una pesa tradicional així que us podreu fer un fart de fer repeticions.

Crossfit
© Carlota Martí

Crossfit

'La nostra màquina és el cos. El crossfit torna a l’essència i combina exercicis que ja existien per crear un còctel en què cada dia t’enfrontes a un nou repte'. Ho diu en Juan Ibáñez, coach de CrossFit Eixample i afegeix: 'intensitat, força màxima i diversitat. Són tres adjectius 100% crossfit'. Inventat pels iankis, s’ha estès com la pesta per Barcelona i té vocabulari propi amb dues paraules imprescindibles: box –l’espai on s’entrena­ i wod –la rutina del dia que sempre varia­. Al Crossfit es treballa en conjunt per no aïllar el treball muscular i es fa mitjançant exercicis naturals i presents en la nostra vida: seure, saltar, avançar, aixecar un objecte per sobre del cap... Això sí, és fonamental fer­-ho sempre amb bona tècnica i amb seguretat. N’aprendreu també Crossfit Gala, Reebok Crossfit BCN o Condal Crossfit.

Publicitat
Bootcamps
© Carlota Martí

Bootcamps

Deixeu que us toqui una mica l’aire! La part bona dels entrenaments funcionals és que necessiteu poca parafernalia i poder fer un workout al primer carrer, parc o platja que tingueu més a prop de casa. Amb aquesta idea treballen a Gonnafit: classes dirigides amb entrenador i companys de suor però aprofitant la ciutat al màxim. 'Són programes d’entrenament basats en el joc. Prioritzem la diversió i els fem jugar per parelles o en equips a un pilla­pilla més canyero, a agafar conos el més ràpid possible... Són exercicis que, a més, els obliguen a relacionar­-se molt entre ells', ens diu l’Adrià Buzón, CEO de l’empresa. Ara, si preferiu una opció de fitness també a l’aire lliure però una mica més exigent, amb rutines d’entrenament més clàssiques –esquats, flexions, abdominals­, d’alta intensitat i amb un rotllo tirant a militar... uniu­-vos als Urban Gorillas. Us animaran a entrenar a la platja, en anglès i a bon ritme. Deixareu al·lucinats els banyistes més matiners!

Entrenador personal
© Marçal Ramírez

Entrenador personal

Voleu un vestit a mida? Doncs prepareu la cartera i agafeu a un entrenador perquè estigui 100% centrat en vosaltres. Si li dieu funcional, intens i efectiu us muntarà una taula d’exercicis que compleixi amb tots els requisits. Si voleu trobar algun d’aquests déus o deesses del fitness piqueu a la porta de qualsevol gimnàs – DiR, Metropolitan, CEMs...­ o busqueu a www.cronoshare.com. Expliqueu què necessiteu, a on i a quin preu i 4 professionals contactaran amb vosaltres. Funciona!

Publicitat
HIIT
© Les Mills

HIIT

High Intensity Training. Us sona? Si heu trepitjat un gimnàs últimament segur que sí. Els programes d’entrenament en intervals d’alta intensitat són l’últim crit en el món del fitness. Les Mills, una de les empreses líders del sector, us proposa que us deixeu seduir per Les Grit Series. Tres entrenaments de 30 minuts on cremar greix i fer treball cardiovascular al ritme de la música. Ho fan al CEM Putxet, a Can Carelleu o al Frontó Colom. A DuetFit creuen que amb 20’ és suficient i aposten per sessions Xpress de Radikal, orientades a fer un treball global de tot el cos: un mix d’exercicis cardiovasculars i de tonificació a través d’uns circuits que ajuden a millorar la forma física. Sessions d’alt consum calòric amb nou exercicis diferents de 40 segons d’activitat intensa. Us hi atreviu?

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat